T9A Quick Starter
- swieta_barbara
- habydysz
T9A Quick Starter
Zgodnie z planem w piątek wyszedł Quick Starter do dziewiątki:
http://www.the-ninth-age.com/index.php? ... /&pageNo=1
Miał już ktoś okazję przejrzeć?
Jakie wrażenia?
Jakbym miał kilka sztuk profesjonalnie wydrukować i rozesłać (cena zapewne ok.100 zł z przesyłką) to ile osób by chciało?
http://www.the-ninth-age.com/index.php? ... /&pageNo=1
Miał już ktoś okazję przejrzeć?
Jakie wrażenia?
Jakbym miał kilka sztuk profesjonalnie wydrukować i rozesłać (cena zapewne ok.100 zł z przesyłką) to ile osób by chciało?
- swieta_barbara
- habydysz
Tak, będą trochę dostosowane.Eltharion pisze:A te zasady tez mają się zmienić we wrześniu ?
- wind_sower
- Masakrator
Pierwsze wrażenia są bardzo dobre. Dużo uproszczeń (niektóre chętnie bym widział nawet w podstawowej wersji gry), wszystko przejrzyste, nie wiem jak to wszystko jest zbalansowane. Niestety nie udało się zagrać w weekend, ale moja Pani zobowiązała sie przeprowadzić ze mną testy, więc bedą też wrażenia od osoby początkującej.
Maluję dla Perfectly Painted Studio!
https://www.facebook.com/PerfectlyPaintedStudio/
perfectlypaintedstudio@gmail.com
https://www.facebook.com/PerfectlyPaintedStudio/
perfectlypaintedstudio@gmail.com
profesjonalne wykonanie, krótkie przejrzyste zasady do zapamiętania po jednym czytaniu.
balans chyba nie jest najważniejszy biorąc pod uwagę, że to ma służyć początkującym, więc raczej do casualowego grania.
ogólnie dobra robota.
balans chyba nie jest najważniejszy biorąc pod uwagę, że to ma służyć początkującym, więc raczej do casualowego grania.
ogólnie dobra robota.
We can't stop here. This is bat country.
No to jaki sens jest to drukować za 100 zł na 3 miesiące ?swieta_barbara pisze:Tak, będą trochę dostosowane.Eltharion pisze:A te zasady tez mają się zmienić we wrześniu ?
Same zasady bardzo fajne. Dobra robota chłopaki !!
Mówi się trudno i idzie się dalej ...
ja za 30zł mogę wydrukować z wysyłką w twardym grzbiecie z folią z przodu i oprawką z tyłu .
Mam drukarkę do zdjęc więc jakość powinna być ok.
Potrzebna mi jest do robienia etykiet na borówkę ,więc mam bardzo duże podajniki do farby i strasznie tanio wychodzi druk w kolorze. więc jak ktoś by chciał to mogę wydrukować , bo po co przepłacać
Pozdrowionka ziomeczki
Mam drukarkę do zdjęc więc jakość powinna być ok.
Potrzebna mi jest do robienia etykiet na borówkę ,więc mam bardzo duże podajniki do farby i strasznie tanio wychodzi druk w kolorze. więc jak ktoś by chciał to mogę wydrukować , bo po co przepłacać
Pozdrowionka ziomeczki
- Sir_Hipolitowski
- Pseudoklimaciarz
Z wielką ciekawością przeczytałem od deski do deski w poniedziałek. Wielkie gratulacje dla osób zaangażowanych w projekt! Arty robią wrażenie (przypominając nostalgicznie stare dobre czasy okolic 5 i 6 ed.). Jednak z perspektywy starego pryka który ma kilka pomalowanych armii na kwadratach i zarzucił regularne granie w WFB na początku 7 ed. - ta pozycja nie wniosła nic nowego, co zachęciło by mnie do powrotu do gry klockami. Trzymam jednak dalej kciuki za projekt (zwłaszcza za rozwinięcie fluffu, którego jak dla mnie w projekcie bardzo brakuje) i spokojnie czekam na kolejną odsłonę we wrześniu.
Blog hobbystyczny: http://www.wydobytezszafy.blogspot.com/
po 1 barriera dla młodszych
po 2 barriera dla osób które nie znają perfekt angielskiego
po 3 barriera dla osób nie wierzących w swój angielski
po 3 nie chęc do czytania czegoś w obcym języku ( ja tak mam . znam dobrze angielski w mowie i w piśmie , ale nie sprawia mi radości czytanie zasad , które są bardzo ważnym aspektem bitwy po innym języku)
po 2 barriera dla osób które nie znają perfekt angielskiego
po 3 barriera dla osób nie wierzących w swój angielski
po 3 nie chęc do czytania czegoś w obcym języku ( ja tak mam . znam dobrze angielski w mowie i w piśmie , ale nie sprawia mi radości czytanie zasad , które są bardzo ważnym aspektem bitwy po innym języku)
- Slayer Zabójców
- Masakrator
Super inicjatywa ze strony T9A, lecz po rzuceniu okiem na te zasady jestem lekko zdezorientowany... na początku myślałem, że dla uproszczenia jednostki z GW posiadają dodaną siłę do profilu oraz inicjatywę ustawioną na 0, lecz np. Slayerzy mają 2 ataki z I3, S5 oraz Thunderous Charge(więc w szarży mają S6) podczas gdy w normalnej grze gdy noszą 2 bronie to mają tylko S4, żeby było zabawniej Runesmith jest zwykłym Wizardem posiadającym zaklęcia Corruption of Tin oraz Stone Skin, a Infernal Dwarfs nie posiadają zasady Relentless więc maszerują tylko 6 cali na turę. Takich różnic nie zgadzających się z pełną wersją zasad T9A jest więcej i nie rozumiem w ogóle dlaczego jest to tak zrobione, przecież gdy taka osoba grająca w T9A starter przesiądzie się na pełną wersję to będzie wielce zdziwiona dlaczego krasnoludzka magia jest zupełnie inna oraz dlaczego statystyki jednostek się nie zgadzają:P
Ostatnio zmieniony 18 kwie 2017, o 19:19 przez Slayer Zabójców, łącznie zmieniany 2 razy.
- Slayer Zabójców
- Masakrator
Serio nikogo nie zainteresowały te zmiany w statystykach jednostek:p?
przecież to tylko uproszczenie. Imo logiczne - np warriorzy mają str5, ale to dlatego że byliby wystawieni z halkami, tu jest to scalone i dobrze; nie są to zasady do małych gier [jak np grają ludzie na 300pts], ale zasady w zamierzeniu dodawane do zestawów startowych w stylu wyciągnij z pudełka i graj
"Jak ja nie cierpię Vampirów"Wind Sower pisze:Nawet w średniowieczu papież nerfił strzelanie.
- Slayer Zabójców
- Masakrator
To dlaczego slayerzy mają S5 + thunderous charge, Tan ma 10LD, Arcane Engine ma M5, a Beast Chieftain ma staty combatowego herosa, 9LD i do tego jest magiem ? Pomysł zacny, ale nie wiem dlaczego to jest takie przekombinowane...Janus pisze:przecież to tylko uproszczenie. Imo logiczne - np warriorzy mają str5, ale to dlatego że byliby wystawieni z halkami, tu jest to scalone i dobrze; nie są to zasady do małych gier [jak np grają ludzie na 300pts], ale zasady w zamierzeniu dodawane do zestawów startowych w stylu wyciągnij z pudełka i graj
Niby ładnie pięknie ale u DE korsarze mają 2 ataki (rozumiem że scalone additional hand heapony, ale w takim razie ja się pytam dlaczego nadal mają I5 a nie 6 :D
Bo Czarną Gwardie z I5 to całkiem przemilczę :D
Moim zdaniem jeśli ktoś "nowy" będzie chciał z tego przenieść się na normalną grę to będzie dla niego irytująca męczarnia i komedia omyłek...
Ja rozumiem że się ktoś napracował a nam leniom łatwo tak krytykować ale czy to aby na pewno dobry pomysł ?? moim zdanie niestety nie.
Bo Czarną Gwardie z I5 to całkiem przemilczę :D
Moim zdaniem jeśli ktoś "nowy" będzie chciał z tego przenieść się na normalną grę to będzie dla niego irytująca męczarnia i komedia omyłek...
Ja rozumiem że się ktoś napracował a nam leniom łatwo tak krytykować ale czy to aby na pewno dobry pomysł ?? moim zdanie niestety nie.
Armia baranów prowadzona przez lwa jest groźniejsza od armii lwów prowadzonej przez barana.