Beast of CHAOS, pytania poczatkujacego...
Moderator: Dibo
Re: Beast of CHAOS, pytania poczatkujacego...
Zdecydowanie nie dotyczy. Wyraznie jest zapisane, ze dotyczy tylko Morghura.
Mam pytanie jako początkujący. Posiadam niewielką armię wampirków i rozglądam się za kolejną (żadne turnieje). Mamy paczkę znajomych z którymi spotykamy się regularnie i gramy w różne gierki ( od talismana, przez x-winga, wings of glory i kończąc na systemach od GHQ - II wojna na morzu i lądzie)
Znajomy kompletuje teraz dodatkowo modele do Deus Vult (od fireforge).
Ja skupiłem się na Warhammerze i tu moje pytanko o bestie. Ogólnie posiadam armyy book do VC w 8 ed oraz do Orków (ale mimo wszystko nie zabieram się póki co za zbieranie zielonoskórych).
Do bestii posiadam podręcznik chyba z 7 edycji ( w miękkiej oprawie). Czy wychodził jakiś nowszy book do kózek ? Kolejna edycja wydana w twardej oprawie jak pozostałe ? Czy spokojnie do naszych wspólnych spotkań wystarczy mi army book który posiadam ?
Znajomy kompletuje teraz dodatkowo modele do Deus Vult (od fireforge).
Ja skupiłem się na Warhammerze i tu moje pytanko o bestie. Ogólnie posiadam armyy book do VC w 8 ed oraz do Orków (ale mimo wszystko nie zabieram się póki co za zbieranie zielonoskórych).
Do bestii posiadam podręcznik chyba z 7 edycji ( w miękkiej oprawie). Czy wychodził jakiś nowszy book do kózek ? Kolejna edycja wydana w twardej oprawie jak pozostałe ? Czy spokojnie do naszych wspólnych spotkań wystarczy mi army book który posiadam ?
Witam!
http://www.varangianguard.fora.pl/image ... 529-wm.jpg
Zdjęcie jak to młodzież mówi, ziemniakiem czy tam kalkulatorem zrobione niestety (ma już swoje lata, a że go nie skończyłem jeszcze [wstyd się przyznać] to nie robiłem nowych....) Tak czy siak, ogólny zamysł widoczny.
Ja swój lata temu zrobiłem tak:Panowie z czego robicie razorgor chariot? Ma ktoś jakieś pomysły oprócz standardowego razorgor + tusk chariot?
http://www.varangianguard.fora.pl/image ... 529-wm.jpg
Zdjęcie jak to młodzież mówi, ziemniakiem czy tam kalkulatorem zrobione niestety (ma już swoje lata, a że go nie skończyłem jeszcze [wstyd się przyznać] to nie robiłem nowych....) Tak czy siak, ogólny zamysł widoczny.
Witam,
Podłoga jest zrobiona z drzwi imperialnych, bardzo fajny pomysł, no i zostanie kilka Gnoblarów masa bitsów itp.
Dokładnie tak jak @Stan napisał, jest to po prostu zestaw Ironblaster/Scraplauncher pozbawiony załogi i innych durnostojekkszyhu pisze:Dargor, ten czariot to jest doom diver?
Podłoga jest zrobiona z drzwi imperialnych, bardzo fajny pomysł, no i zostanie kilka Gnoblarów masa bitsów itp.
- Offspringman
- Kretozord
i jak tam po Szczyrku? może ktoś podzieli się swoimi wrażeniami i sukcesami bestyjek
może nie po szczyrku, ale po DMP
wyniki generalskie:
2 Stanisław 'Crusader' Scheiner BH 91
8 Marcin "Kali" Szlasa-Rokicki BH 77
23 Bogumił Kułakowski, Bobson BH 66
50 Michał Kołakowski, Kołata BH 57
51 Paweł Błaszczyk, Pablo BH 57
52 Mateusz Dąsal, Bombaj BH 57
68 Konrad Jankowski Klops BH 52
69 Piotr "Stone" Łańcucki BH 51
135 Jan Vajsejtl, Goblin BH 27
z indywidualnych wynika, że mamy albo dobrą armię, albo dobrych kierowców Czech się nie liczy, bo dostał armię "tydzień temu", a ich gracz BH z ETC w ramach relaksu przyjechał WE.
Gratulacje dla naszego "Top 3"! 91 pkt, Crus - jesteś potworem
wyniki generalskie:
2 Stanisław 'Crusader' Scheiner BH 91
8 Marcin "Kali" Szlasa-Rokicki BH 77
23 Bogumił Kułakowski, Bobson BH 66
50 Michał Kołakowski, Kołata BH 57
51 Paweł Błaszczyk, Pablo BH 57
52 Mateusz Dąsal, Bombaj BH 57
68 Konrad Jankowski Klops BH 52
69 Piotr "Stone" Łańcucki BH 51
135 Jan Vajsejtl, Goblin BH 27
z indywidualnych wynika, że mamy albo dobrą armię, albo dobrych kierowców Czech się nie liczy, bo dostał armię "tydzień temu", a ich gracz BH z ETC w ramach relaksu przyjechał WE.
Gratulacje dla naszego "Top 3"! 91 pkt, Crus - jesteś potworem
Armia fajna, ale mam 69 pkt w sumie tam jakiś błąd się przeprocesował
- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
Nie wypada żeby dobry kierowca jeździł słabym samochodem...Bombaj pisze: z indywidualnych wynika, że mamy albo dobrą armię, albo dobrych kierowców
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
Chyba że jest studentemCauliflower pisze:Nie wypada żeby dobry kierowca jeździł słabym samochodem...Bombaj pisze: z indywidualnych wynika, że mamy albo dobrą armię, albo dobrych kierowców
"Jak ja nie cierpię Vampirów"Wind Sower pisze:Nawet w średniowieczu papież nerfił strzelanie.
Czy w Anno Domini 2018 da radę jakoś sensownie uzbierać armię BH? Minosy i potworki są na stronie GW, a czy małe gory/ungory/centaury/itp są gdzieś dostępne jako zamienniki?