Problemy początkującego
Moderator: KrzysiekW
Re: Problemy początkującego
Słabo bo nie zabija smoków na hita
Palankiny sa genialne. Wciskaj ile mozesz. Contamination tylko na unit
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
Nina_love pisze:"znaczy się" poisony na 4+ ?
Bladzisz Kolego aspekt na plagusach nie jest przekazywany na heralda. Obecnie juz nie da sie zrobic poisonow na 4+
Idea panaquina byla aby 6A z dolu bylo z poisonami na 5+, jednak jest to za drogie...a nie daje jakiegos kopa wielkiego.
Daje też ranę dodatkową, warto pamiętać o tym.
Pamietam, napisalem to powyzej Szkoda, ze odeszlismy od tematu. No ale chyba nie zdecyduje sie. Dzieki za rady...Tirit pisze:Panaquin do herlaka (z aspektem poisonow) oplaca sie brac? (przy zalozeniu mononurgla)
80pkt aspekt (ktory nalezy powtorzyc na plagusach)
90pkt panaquin
za +1W oraz 6A z S3 (woundowanie 5+)
Mam takie pytanko o Ambush dla Hellhoundów. W armybooku jest napisane, że mogę dać Ambush (0-3) a z kolei battlescribe z najnowszą biblioteką pozwala mi na utworzenie 5 oddziałów z ambushem. Czy to oznacza, że mogę wykupić tę zdolność dla max 3 oddziałów?
Thank You for the Daemon!
Battlescribe czy armybook to tylko narzędzia do tworzenia rozpisek. Zasady zawarte są w armybookach i rulebooku, więc zawsze mają pierwszeństwo.
Zgodnie z tym co masz w podręczniku : Ataki tą bronią posiadają siłę 5 ,bez względu na modyfikatory . Więc tutaj aspekt demonów nie działa raczej
Możesz się ruszyć i strzelić.
Oczywiście nie marszem, bo to rydwany.
Działko Wrath dostaje -1 do trafienia, rydwan Changa też by dostawał, ale ma zasadę Quick to Fire, która nieweluje karę za strzał po ruchu.
Oczywiście nie marszem, bo to rydwany.
Działko Wrath dostaje -1 do trafienia, rydwan Changa też by dostawał, ale ma zasadę Quick to Fire, która nieweluje karę za strzał po ruchu.
Złomowisko: https://goo.gl/photos/xRMRQZGkEgCpcHcx5
To jest połówka od Exalted Chariota ?Tirit pisze:ALTPL pisze:Hej. Mam takie pytanko do szanownej demoniastej braci : czy da radę zrobić jakąś sensowną konwersję dla Carnal Chariota? Chciałbym użyć modeli z GW, ale kompletnie nie mam pomysłu...
Thank You for the Daemon!