Zapowiedzi, plotki - co nowego w Vampirkach

Vampire Counts

Moderator: misha

Zablokowany
Awatar użytkownika
Gasior
Postownik Niepospolity

Post autor: Gasior »

Shinue pisze:
Heinrich pisze:
Gajowy pisze:kb na 5+ zostaje a zbroi nie pamietam czy jest
Widziałeś kodeks?
od razu pomyślałem o tym samym. widziałeś nowy AB?
wywnioskowalem to samo
nie on jeden juz zreszta :)
choc nie mowie tu o sobie

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Shinue »

ej no! nie bądźcie samolubami i powiedźcie coś więcej o nowym AB!!!
Obrazek

Awatar użytkownika
Azz
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Azz »

Heinrich pisze:
ELMALIER pisze:Polaczenie maga wladajacego niszczycielskimi zakleciami z poteznym wojownikiem to One Man Army czego bardzo nie lubie. W wiekszym odziale jazdy taki wampir moze byc poprostu nie do zatrzymania.
Buhaha... ja tam płakać z tego powodu nie będę ;)
Zaczniesz dopiero plakac, jak kazda kolejna armia bedzie miala takich bohaterow, a moze i nawet mocniejszych (de- wiczka z 20+ atakami na pegazie jak bylo w 5tej ed, ale moze teraz dadza jej smoka zeby szybciej doleciala, czy lord chaosu z 26-28 atakami, czy chaos na 3 demon princach,no ale wtedy byl high fly) rzeczywiscie nie ma powodu plakac.

pzdr

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gajowy »

a moim zdaniem do tego nie dojdzie bo chlopaki juz raz dostali nauczke, prawda jest ze co jakis czas kazy system wymaga resetu i ustawienia od nowa ale nie sadze zeby w tym przypadku bylo to konieczne przez najblizsze lata, wampir owszem silny ale drogi i nadal sam nie skoczy na oddzial piechty bo go zarzuca czapkami, co innego na oddzialy elitarnej kawalerii no ale tak jest juz od niepamietnych czasow.

ZłO

Post autor: ZłO »

Nie czepiajcie sie wampira no!

Taki facet jest przecież jednym z najlepszych wojowników starego świata więc trudno żeby bał sie byle chaośnickiej plewy na smoku.
A ta biedna armia potrzebuje kogos kto będize nadrabiał ich mordercze umiejętności w close combacie :)

ZłO

Malal
Kretozord

Post autor: Malal »

Pewnie to kwestia malowania ale te figurki sa ohydne przez duze O :o
podpis nieregulaminowy - administracja

ZłO

http://s2.directupload.net/file/d/1275/ ... v_jpg.html

kolejne ujęcie ale olać tych BN patrzcie na to co jest w tle :twisted:

Awatar użytkownika
Izwor
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Izwor »

Blood knights nawet ładni, zwłaszcza koniki mi się podobają, bo to co na nich siedzi wygląda jakby miał kija w pupie :)
A to w tle... czyżby nowy smoczek?? Podoba mi się :p

A co do wcześniejszych fotek szkieletów, wampirów i rydwanu...
Szkielety maja bardzo fajne tarcze oraz bronie, jednak ich nóżki to porażka...
Wampirki mi się podobają, tylko Izabela ma za duży kołnierzyk :P
A rydwan, hmm... ciekawa konstrukcja, ciekawy jestem czy w rzeczywistości dałoby się na takim czymś jeździć. Ehh... tyle możliwości do konwersji :)

Awatar użytkownika
viatroof
Chuck Norris

Post autor: viatroof »

Mi to bardziej wygląda na nietoperza. Może nowe fellbaty (przydałyby się!) albo alternatywny varghulf...

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

a mnie tam sie ci BK nawet widza, tylko mniej czerwonego na litosc

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

wąpierze coraz lepiej się zapowiadają ;)
znów poczuje klimat mroku i zostane mistrzem :twisted:
a blood knightci przypominają mi Black Grail Knights :twisted:

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

W tle to jest na bank varghulf tylko go ktoś na wysokiej skale przykleił :)
Blood knightci są ohydni ale to wina pomalowania :wink:
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Heinrich
Kradziej
Kontakt:

Post autor: Heinrich »

... co do tego z tyłu to to rzeczywiście jest Vargulf na skłące jakiejś, a nie smok żaden.

Co do samych konnych to... za zachwycać się nie będę. Może i to kwestia pomalowania, ale pierwsze wrażenie mam... co to k.ufa jest! Bleee... Ten muzyk jest straszny. Jakieś g.wno ma na głowie i trąbkę którą ma to też beka z niej... ja jestem zawiedziony...

Awatar użytkownika
Wilqu
Falubaz

Post autor: Wilqu »

Coś mi się wierzyć nie chce że to nowe Vc prędzej to jakieś śmieszne konwersje dragon princów i VC to nie może tak się skończyć nie w ten sposób :cry: Oni są obleśni (nawet jeśli pominąć malowanie) jedynie sztandar mi się podoba...... :evil:

Awatar użytkownika
Chaoschild
Chuck Norris

Post autor: Chaoschild »

Nie no kto wogole ma juz te figsy i tak bezczelnie je spi%#^l. Przeciez samym malowaniem zasluguje na lincz. Zaloze sie ze przy normalnym malowaniu oddzial ten wyglada swietnie. Mi sie tam podoba, bedzie mozna sie wykazac przy konwersjach.
Co do goscia w tle to na bank Varghulf tyle ze troche po "liftingu" :P
PARTY IN THE MOONLIGHT AND DANCE TO THE SUNRISE...

http://www.coolminiornot.com/artist/chaoschild

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

nie sa tacy zli, nawet powiem ze jesli odpowiednio zle zostalo zrobione zdjecie (a na to wyglada) to ta jednostka jest calkiem spoko, varghulf jest chyba wiekszy niz przypuszczalem ichyba jest super a pierwsze zdjecia tez byly kijowe, jesli tak samo bedzie z BK to na prawde sie bedzie oplacac ich miec.

Awatar użytkownika
duck83
Mudżahedin

Post autor: duck83 »

... moim zdaniem ta konnica ma w sobie "uchwycony" jakiś ruch, dynamikę ... tak jak ktoś wyżej wspomniał - malowanie jest średnie, z powodu nadmiaru użytej czerwieni - ale te figurki to jest prawie, że krok milowy. Widzę conajmniej 3 rodzaje samych wierzchowców. Ogólnie moje pierwsze skojarzenie to ... Gamezone i ich choćby rycerze chaosu. Jeszcze wracając do tych koni, to ostatnio przeglądałem stuff of legends. Trafiłem na konnicę szkieletów z lat 80tych - około 10 totalnie "różnych" modeli. Szczególnie skeleton steedy były fajne. A te tutaj prezentowane też są dobre.

Może z tym krokiem milowym trochę przesadziłem, bo w zasadzie to ta linia figurek może być tylko jakąś tam próbą powrotu do korzeni. To jest tylko moje zdanie, przy którym nie będę się specjalnie upierał. Natomiast wygląd tych figurek jest dla mnie bardzo przekonujący. Raz, że metale (I hope...), dwa, że nowy oddział konnicy, trzy, że jak już wspominałem wcześniej są "dynamiczne", a cztery, że utrzymują pewien standard - wampirycznej konnicy w armii Ożywieńców (moim skromnym zdaniem oczywiście).

Awatar użytkownika
Chaoschild
Chuck Norris

Post autor: Chaoschild »

Owszem widzialem ta stara konnice umarlych, moim skromnym zdaniem byla o niebo lepsza niz ta ktora obowiazuje do tej pory. Jak powiedziales rozne modele, konie itp, mnie w szczegolnisci podobal sie ten "umarly krol" w koronie i z berlem. Czailem sie na ta konnice na eBayu ale zrezygnowalem gdyz jednak figurki byly znacznie mniejsze niz obecnie uzywane.
PARTY IN THE MOONLIGHT AND DANCE TO THE SUNRISE...

http://www.coolminiornot.com/artist/chaoschild

Awatar użytkownika
duck83
Mudżahedin

Post autor: duck83 »

Widziałem jak ten "król", czy chyba licz od 1 funta skoczył do 15, ale i tak podejrzewam, że poszedł za dużo więcej.
Figurka jest genialna, a tak na marginesie to w Classics Collectors jest trochę podobny licz king z Questa (chyba) ... i widziałem go na zdjęciach gdzie jeden jegomość - Schtrasny - przerobił go na championa do Black Knightów. Sam oddział bym zwyczajnie genialny, w zasadzie praca nie do powtórzenia.
Można ją znaleźć na forum Cytadeli, w podforum Modelarstwo, pod nazwą Black Templars, jakiś rok wstecz.

Zablokowany