ETC 2017 - wybór kadry
Moderator: swieta_barbara
Re: ETC 2017 - wybór kadry
Chciałbym wiedzieć, czy coś konkretnego czai się, za "byciem dobrym" lub "byciem bardzo dobrym". Bo są to bardzo zbywające ogólniki, a te przysłowiowe "cyferki" pewnych graczy są dla mnie osobiście turbo mocne (1, 3 i 4 miejsce na masterach w tym sezonie) a jednak czegoś brakło.
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
Ejj ja byłem 4, czyli to nie chodzi o mnie :p
Ja uważam, że Solo ma te przewagę nad Kalesonerem jeśli już ich obu porównujemy, że był w tym roku na Herford, gdzie można było pozytywnie zabłysnąć (ja się pokazałem dopiero tam), a doświadczenie na takich druzynowkach mimo że kiedyś sądziłem inaczej, ma niebagatelny wpływ na późniejsze wyniki
Ja uważam, że Solo ma te przewagę nad Kalesonerem jeśli już ich obu porównujemy, że był w tym roku na Herford, gdzie można było pozytywnie zabłysnąć (ja się pokazałem dopiero tam), a doświadczenie na takich druzynowkach mimo że kiedyś sądziłem inaczej, ma niebagatelny wpływ na późniejsze wyniki
"Jak ja nie cierpię Vampirów"Wind Sower pisze:Nawet w średniowieczu papież nerfił strzelanie.
O przepraszam, Gąsior może potwierdzić, w Szczyrku dwa lata temu go na barkach z sali do pokoju doniosłem. Więc proszę bez pomówień.Eltharion pisze:Bo to dobry Król Słońce Solo doniesie cie na własnych barkach do pokoju kiedy sam nie będziesz wstanie a nie kalesoner
Ten to przybalowal jesteś już kolejną osoba która mówi że zanosila go do pokoju. Widocznie wracał równie uparcie na imprezę jak jego zombi na stół. Rano również podobnie wyglądałKalesoner pisze:O przepraszam, Gąsior może potwierdzić, w Szczyrku dwa lata temu go na barkach z sali do pokoju doniosłem. Więc proszę bez pomówień.Eltharion pisze:Bo to dobry Król Słońce Solo doniesie cie na własnych barkach do pokoju kiedy sam nie będziesz wstanie a nie kalesoner
Mówi się trudno i idzie się dalej ...
Tak sie konczy melanz z WronamiEltharion pisze:Ten to przybalowal jesteś już kolejną osoba która mówi że zanosila go do pokoju. Widocznie wracał równie uparcie na imprezę jak jego zombi na stół. Rano również podobnie wyglądałKalesoner pisze:O przepraszam, Gąsior może potwierdzić, w Szczyrku dwa lata temu go na barkach z sali do pokoju doniosłem. Więc proszę bez pomówień.Eltharion pisze:Bo to dobry Król Słońce Solo doniesie cie na własnych barkach do pokoju kiedy sam nie będziesz wstanie a nie kalesoner
Ja tam nie wiem kto mnie niósł, ale za oba lata dziękuje:
Kalesoner, Siemek, Benek i innym zaangażowanym w ten incydent
a teraz przejdźmy do meritum
Bardziej zastanawia mnie brak Lipka w składzie a wzięcie np. Sola. Chyba że jest to podyktowane armią, aczkolwiek i tak do końca nie jestem przekonany.
Plus za Solem jest taki że jak nigdy przedtem będę czekał na relację
Kalesoner, Siemek, Benek i innym zaangażowanym w ten incydent
a teraz przejdźmy do meritum
Bardziej zastanawia mnie brak Lipka w składzie a wzięcie np. Sola. Chyba że jest to podyktowane armią, aczkolwiek i tak do końca nie jestem przekonany.
always Vampire
Od początku Kalesoner był również moim faworytem.Lazur pisze:To ja jeszcze zapytam o to co zdecydowało że do Hiszpanii jedzie Solo a nie Kalesoner. Nie chce być źle zrozumiany bo ciesze się że Solo jedzie tylko pytam o merytoryczne pobudki gdyż cyferki wyraźnie przemawiały za wyborem Kalesonera. Co przeważyło?
Główne czynniki były dwa:
1. Kalesoner nie mógł pojechać z nami do Herford, a pojechał Solo i bardzo wielu osobom zaimponował swoją postawą i grą.
2. W Szczyrku podczas bitwy z Guldurem oddał grę 15:5. W detale nie wchodzę, wyjaśniać nie ma co, ale podczas gry na ETC być może gracz dostanie taki sam badziewny (tu wielki znak zapytania czy to w ogóle jest badziewny) pairing. To czy ktoś przegra 15:5 czy 13:7 czy 17:3 to mogą być krytyczne cztery punkty. Ja wiem, że można się spotkać i zagrać w tygodniu, ale to nie to samo.
Punkt nr 2 również negatywnie wpłynął na ewentualny wybór Guldura do kadry.
To już raczej nie ten etap, żeby charakter miał tak duże znaczenie. Dalej ma, nie oszukujmy się, ale jest to kwestia trzecio czy tam czwarto rzędna.Dziedzic pisze:Obstawiam charakter, ale w trochę innym sensie niż opisał to EltharionLazur pisze:To ja jeszcze zapytam o to co zdecydowało że do Hiszpanii jedzie Solo a nie Kalesoner. Nie chce być źle zrozumiany bo ciesze się że Solo jedzie tylko pytam o merytoryczne pobudki gdyż cyferki wyraźnie przemawiały za wyborem Kalesonera. Co przeważyło?
No, chyba że chodzi o kołcza, bo kołcza to się raczej wybiera pod graczy.
Armia w dużej mierze.Gasior pisze:Bardziej zastanawia mnie brak Lipka w składzie a wzięcie np. Sola. Chyba że jest to podyktowane armią, aczkolwiek i tak do końca nie jestem przekonany.
Demony dokładają do pieca tam, gdzie i tak jako drużyna mamy dobrze.
Oprócz tego to chyba od początku brakowało u Lipka woli walki o kadrę.
Ja jestem zdania, że nastawienie z jakim ktoś jedzie na turniej ma istotny wpływ na wynik.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Jeżeli komuś mogę jeszcze odpowiedzieć dlaczego x albo y to piszcie, chętnie odpowiem, bo faktycznie co roku takiej komunikacji brakuje.
Tzn?Furion pisze: 2. W Szczyrku podczas bitwy z Guldurem oddał grę 15:5. W detale nie wchodzę, wyjaśniać nie ma co, ale podczas gry na ETC być może gracz dostanie taki sam badziewny (tu wielki znak zapytania czy to w ogóle jest badziewny) pairing. To czy ktoś przegra 15:5 czy 13:7 czy 17:3 to mogą być krytyczne cztery punkty. Ja wiem, że można się spotkać i zagrać w tygodniu, ale to nie to samo.
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
Nie ukrywam, że też jestem ciekawy, bo jakoś nie widzę korelacji pomiędzy mną, a tym punktem.-Qc- pisze:Tzn?Furion pisze: 2. W Szczyrku podczas bitwy z Guldurem oddał grę 15:5. W detale nie wchodzę, wyjaśniać nie ma co, ale podczas gry na ETC być może gracz dostanie taki sam badziewny (tu wielki znak zapytania czy to w ogóle jest badziewny) pairing. To czy ktoś przegra 15:5 czy 13:7 czy 17:3 to mogą być krytyczne cztery punkty. Ja wiem, że można się spotkać i zagrać w tygodniu, ale to nie to samo.
Ja tam słyszałem, że wygrywanie nawet 12 bez gry to najwyższy skill
Jeśli na coacha jest składa jak w ubiegłym roku to mogę jechać. Team na tym nie straci bo u mnie nie ma lipy.
Gremlin pisze:Co się dziwicie? Chłopaki przyjeli 7 lepców na twaSz, traca 3 zęby z tego 2 przednie, a wciąż dzierżą w ręku bagietę, która chcą zjeść. A Furek im tą bagietę zajumał i pobił nią ostatniego żywego francuskiego rycerza sprawiedliwości. Pieprzony polski złodziej. Odarł ich z marzeń.
http://warhammer.org.uk/phpBB/viewtopic ... 0#p1596765
Jerzy czy mógłbyś proszę odnieść się do treści z linka?
Czy faktycznie przeprowadzisz zmiany w rozpisce skazując nas na start turnieju z liczbą -1 DP? Czy skyreapery Twoim zdaniem ten punkt odrobią i jeżeli tak to dlaczego nie było ich w pierwotnej wersji rozpiski?
Czy faktycznie przeprowadzisz zmiany w rozpisce skazując nas na start turnieju z liczbą -1 DP? Czy skyreapery Twoim zdaniem ten punkt odrobią i jeżeli tak to dlaczego nie było ich w pierwotnej wersji rozpiski?
Ja myślę, że to po prostu zwykła pomyłka która każdemu może się zdarzyć - zwykły missclick który w dodatku jest oczywisty. A że będzie z tego -1, zdarza się. -1 dostaną też i Włosi i Rosjanie. Jeżeli mamy to wygrać albo przegrać to ten 1 punkcik nie zrobi kolosalnej różnicy.Lazur pisze:http://warhammer.org.uk/phpBB/viewtopic ... 0#p1596765
Jak wygramy wszystkie bitwy na maksa to ETC i tak wygramy!