Prawie
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Prawie
Wiadomo, ceny modeli nie są najmniejsze, niektóre oddziały kosztują niebotyczne sumy jak dla mnie. Radzimy sobie z tym różnie, jedni lubią proxy, inni starają się zastąpić jakoś godnie figurki w swojej armi. Jako że temat o bekowych proxach już jest, to tutaj może zechcecie pochwalić się samoróbkami, ale takimi, z których jesteście dumni/zadowoleni etc.. Widziałem tu już kilka ciekawych rzeczy: steam tanki, czy niedawnego giganta, ale wiem że macie więcej.
na zachętę moje salki, ponad 120 zeta w kieszeni:)
łebki od cold ones, reszta green staf i kamyki z pobliskiej plaży
na zachętę moje salki, ponad 120 zeta w kieszeni:)
łebki od cold ones, reszta green staf i kamyki z pobliskiej plaży
-
- Kretozord
Świetnie zakamuflowana salka! Jestem pod dużym wrażeniem, od dłuższego czasu nic mi się tak nie spodobało na tym forum, bardzo klimatyczne
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash
-
- "Nie jestem powergamerem"
Nieźle się obśmiałem jak to zobaczyłem. Rewelka, jednak wolę tradycyjne jaszczury;]
jak dla mnie super
pytanko : jak zrobiłeś te liany w wodzie ?
pytanko : jak zrobiłeś te liany w wodzie ?
proszę daj się okraść: http://s1.visarcana.pl/ref.php?id=2538
To nie prox To konwersja
Jakie zajebiste! Az sie wzruszylem... A na serio to super konwersja: ma klimat; trzyma poziom; przypomina to co ma przypominac i wogule fajnie to wyglada i ta woda z tymi lianami takie realistyczne... Fajne...
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/
- marcus_cheater
- Oszukista
Nie ma co- bardzo solidna robota... Nie dość, że pomysłowo, to jeszcze porządnie wykonane...
CIACH !!! Prosze bez wulgaryzmow ! - bless
)
Teraz można już to usunąć czy zostanie na pamiątkę?
no dobra to jeszcze raz odpicowane w dechę .
Ja też wole ulepić coś samemu daje większa zabawę i frajdę(Nie zawsze wszystkie figurki mi sie podobają w oryginale i wolę dużo pozmieniać ). I oczywiście są punkty za konwersje.
)
Teraz można już to usunąć czy zostanie na pamiątkę?
no dobra to jeszcze raz odpicowane w dechę .
Ja też wole ulepić coś samemu daje większa zabawę i frajdę(Nie zawsze wszystkie figurki mi sie podobają w oryginale i wolę dużo pozmieniać ). I oczywiście są punkty za konwersje.
a nie lepiej wrzucić do rozpuszczalnika i później szczoteczką?
a z czego zrobiles wode ??? bo jak kiedys robilem makiete jeziora to uzylem zwyklego blyszczacego lakieru do derwna i porobilo mi sie pelno pecherzykow powietrza ... chyba ze jakos ja to zrobilem nieumiejetnie (za gesty lakier , za szybko nalewane lub za duza ilosc jak na jeden raz) ... moze jakies podpowiedzi w tej sprawie ???
No to i ja musze wrzucic swoje smoczysko ktore gdzies w polsce lata po stolach WFB (juz sprzedane )
samorobka - kupilem szkielet z masy oblepilem GSem (troche kumpel mi pomogl) znalazlem starego Vampa na grzbiet dodalem pare smieci i gotowy - wiem ze wiekszosc juz go wiziala ale coz (jestem z niego dumny ^^") - wzrost okolo 30 cm jak mnie pamiec nie myli ^^"
samorobka - kupilem szkielet z masy oblepilem GSem (troche kumpel mi pomogl) znalazlem starego Vampa na grzbiet dodalem pare smieci i gotowy - wiem ze wiekszosc juz go wiziala ale coz (jestem z niego dumny ^^") - wzrost okolo 30 cm jak mnie pamiec nie myli ^^"
- True Legionista
No własnie z czego zrobiles bagienko?
trochę kleju szybkoschnącego(UHU w tym wypadku)+kropla farbki brązowej. posmarowałem tym podmalowane liany z gsu, zaschło i mam. klej przeźroczysty ma być, najlepiej jakieś żywice (zresztą gdzieś na forum jest sposób na fajną wodę)Treevill pisze:a z czego zrobiles wode ???
@dead, fajny jaszczur.
mozna water efektow uzywac ... i efekt bedzie podobny albo tak jak Przemo to niegdys robil - VICOL + INK (i tylko masa warstw)
- Majster-Bieda
- Pseudoklimaciarz
super oba figsy szczegunie pierwszy
-
Smok jak na samoróbkę rzeczywiscie kosmos. Jednak salka bije go na głowę, prze-j. ;>>