Hearthstone
Moderator: Zaklinacz Kostek
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW
Brettonia 23/1/13

Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych
- Infernal Puppet
- Masakrator
Owszem, choć coś każe mi się zastanowić czemu trzeba było czekać tyle czasu na taką w sumie dość oczywistą funkcję

Btw - zacząłem się bawić ostatnio nieco pewnym starym pomysłem, a mianowicie N'zoth rogalem. Całkiem zabawna talia, gra się tym trochę jak zwykłym tempo łotrem, ale n'zoth daje dużo dodatkowej mocy w późnej grze - w 10+ turze można nawet na pusty stół wskoczyć i przywołać 5-6 mobków z jakąś irytującą agonią, i weź to czyść człowieku

Ach te uroki bycia ciągle głodnymMad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.

Na kontrole jak miales anubaraka to wygrywales prawue zawsze
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
Co teraz w miarę sprawnie grinduje? Bo midrange paladynem to idzie sprawnie ale pewnie szybciej coś daje czadu 

Brettonia 23/1/13
Brettonia 23/1/13

Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych
wez token druida. midrange jest spoko ale dlugo sie gra
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
Żaba pisze:wg. vicious sindicate w zależności od rangi - niech zgadnę u Ciebie 23 ? - tak ? ;P
najlepszy jest Secret Mage, Murloc Pally, Mid Pally, Pirat Warr, Burn Mage i Token Druid. co ważne win ratio całego top tieru jest prawie takie same max 52% więc graj czym chcesz
Bez przesady do 16 dojechałem ale idzie długo

Brettonia 23/1/13
Brettonia 23/1/13

- Infernal Puppet
- Masakrator
Przeglądając sobie ostatnio videa kripperiniosa na temat "jak wybierać na arenie", przekonałem się w końcu by zainstalować heartarenę i zobaczyć jak to w praktyce działa.
Iiiii...sądząc po na razie jednym próbnym przebiegu, chyba naprawdę pomaga
. Po raz pierwszy od dawna udało mi się zrobić przyzwoity przebieg 6-3 za pomocą całkiem fajnego łotrowskiego decku ( średnia wartość 71, podwójny vilespine slayer jest przegięty
). Jeśli kolejne próby wypadną choćby w miarę podobnie, to kto wie, może nawet przekonam się w końcu do częstszego wpadania na arenę
?
Ps - Zastanawia mnie nieco, czemu ludzie grają hydrą. Trafiłem na nią w 5 grach i za każdym jednym razem nie przydała się moim wrogom za wiele. Albo była natychmiast wcinana przez mojego chwasta, albo przeciwnik tracił na niej więcej hp niż ja na jej atakach
.
Iiiii...sądząc po na razie jednym próbnym przebiegu, chyba naprawdę pomaga

Ps - Zastanawia mnie nieco, czemu ludzie grają hydrą. Trafiłem na nią w 5 grach i za każdym jednym razem nie przydała się moim wrogom za wiele. Albo była natychmiast wcinana przez mojego chwasta, albo przeciwnik tracił na niej więcej hp niż ja na jej atakach

Ach te uroki bycia ciągle głodnymMad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.

- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Kończy mi się umowa na telefon i chciałbym wziąć jakiś z internetem. Jaki limit miesięczny trza by było, żeby sobie np. na nim pograć 1-2 h dziennie w HS-a i nie przepłacać? I co by ten telefon musiał mieć? Androida i co jeszcze? Będę wdzięczny za wszelkie info, bo suabo ogarniam te sprawy
.

- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Dzięki wielkie za info. Pzdr.Semi pisze:4 rdzeniowy procek 1.2ghz z J5 daje rade ale na 8 rdzeniowym A5 by smigalo plynniej.
Netu duzo nie zjada 2-3gb ci styknie.
Co prawda grafika jest wazna ale telefon z takim prockiem jak pisalem ma tez dedykowane karty grafiki odpowiednie ktore pociagna hs'a
-
- Oszukista
Tak naprawdę: każdy telefon z androidem ma wystarczający procesor. Zwróć uwagę na RAM i pamięć wewnętrzną: na pewno nie chcesz mieć mniej niż 16 GB wbudowanej pamięci, bo przy 8 GB może braknąć nawet na smsy po zainstalowaniu Hearthstone. No i jako że gra się rozwija - patrzyłbym po telefonach, które mają 1,5-2 GB ramu minimum, bo przy 1 GB to troszkę wszystko mi chrupało (a na analogicznym procku a 2 GB - działało sprawnie). No i kwestia baterii: 1,5-2 h grania pewnie zjedzą ci 50-60% baterii. Trzeba mieć łatwy dostęp do ładowarki/powerbanka jeśli chcesz tyle na telefonie grać.
- Infernal Puppet
- Masakrator
Miałem właśnie najbardziej odjechaną ( jak na moje niewielkie arenowe doświadczenie zaznaczam
) serię arenową jak do tej pory. Zrobiłem łącznie po raz pierwszy w życiu 8 zwycięstw, z czego sześć (sic!) pod rząd bez porażki
. Jechałem w tej serii na strasznym farcie ( no, ale czy w HS da się inaczej
) - ostatnią w tej serii grę z rogalem wygrałem dosłownie na ostatnich sekundach linki
.

- Infernal Puppet
- Masakrator
"Nowa" karczemna bójka....Który to już raz widzimy randominum, szósty
? I czy nie było go przypadkiem, tak też z jakoś z 3 tygodnie temu
.
Ale chyba nie będę narzekał, z pakietu właśnie wypadł mi doomhammer i alexstraza
.

Ale chyba nie będę narzekał, z pakietu właśnie wypadł mi doomhammer i alexstraza

- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Jakie jest prawdopodobieństwo, żeby wylosować 4 razy z rzedu tego samego gostka?