Jak oni malują

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Rapta
Kretozord

Jak oni malują

Post autor: Rapta »

Na blogu panstwa Mcvey pojawil sie nowy tutorial. Ali (fluffy) pokazuje step by step jak pomalowac skore Taxxis, tak aby wszystkim szczeka opadala ;). Goraco polecam, tym bardziej, ze sam model jest przepiekny :)

http://studiomcvey.blogspot.com/

Obrazek

Awatar użytkownika
Nilgar
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Nilgar »

bardzo ciekawy tut. szkoda, że farbki są trochę ...egzotyczne i ciekawe, że zaczyna od środka dodając później zarówno cienie jak i rozjaśnienia, mieszanie do cieni niebieskiego to już w ogóle kosmos :) dzięki
Obrazek
Obrazek

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Mocno mnie zaintrygowały słoiczki na pierwszym zdjęciu - kobita twierdzi, że to farbki Foundry, a słoiczki jako żywo wyglądają jak te P3. Poszperałem trochę po sieci i wychodzi na to, że jest jedna fabryka - Coat d'Arms - która zajmuje się produkcją i "butelkowaniem" farbek linii Foundry, P3, I-Kore oraz własnego brandu Coat d'Arms - zrobionego na bazie doświadczeń zebranych kiedy produkowali starą linię farbek Citadel (tych kultowych sprzed zakręcanych).

Daje do myślenia w sumie :)

Zastanawiające jest to, że kobita promuje inną linię farbek niż ta, z której McVey'owie słyną (P3).
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Rapta
Kretozord

Nilgar pisze:ciekawe, że zaczyna od środka dodając później zarówno cienie jak i rozjaśnienia
To jest akurat calkiem popularna praktyka i moim zdaniem oszczedza tez sporo czasu.

@Tomash: Szkoda, ze foundry sa niedostepne u nas, bo jak mistrzyni poleca, znaczy ze dobre ;)

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Raptaparat pisze:@Tomash: Szkoda, ze foundry sa niedostepne u nas, bo jak mistrzyni poleca, znaczy ze dobre ;)
Po eksperymentowaniu z wszystkimi chyba liniami farbek akrylowych dostępnymi w Polsce i tak nie uwierzę w jakąkolwiek "srebrną kulę". W palecie mam farbki Reapera, PP i Citadel - i niektórych z nich* w życiu nie zamienię na odpowiadające farbki innych firm.

* Reaper: brązowa triada, złotobrązowa triada, "martial blues triad", clear brights, niektóre cieliste, aged bone, inki (brown ink!)
P3: morrow white, thamar black, menoth white base
Citadel: boltgun + mithril, scorched brown, inki, foundation: mechrite red (czad!), khemri brown
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Rapta
Kretozord

boom! Kolejny artykul. Tym razem o metalikach pisze automaton :)

http://www.mainlymedieval.com/ozpainter ... .php?t=878

ODPOWIEDZ