GWINT - karcianka online

Moderator: Zaklinacz Kostek

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Re: GWINT - karcianka online

Post autor: Gokish »

-Qc- pisze:Ja toleruje zmiany na 3-4 miesiace i ze mi topowcy decki dadza a nie ze na biezaco mam byc :D
To zostań przy hs'ie ;D.

Ps Straszna to gierka. Dłubię prawie cały dzień i zaczyna robić znajomość jednostek co i jak :D
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

-Qc- pisze:Ja toleruje zmiany na 3-4 miesiace i ze mi topowcy decki dadza a nie ze na biezaco mam byc :D
ale topowcy non stop dają gotowe deki - Swim, Life coach, Super JJ, Noxious, itd., itd.,
IMHO im wcześniej zaczniesz grać tym szybciej uzbierasz komplet - starczy robić dziennie te 6/18 winów i kolekcja się buduje, zwłaszcza że po paczu pyłowanie daje więcej skrawków. 8)

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Zostalbym przy hs ake tesknie za wami misie ;(
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

-Qc- pisze:Zostalbym przy hs ake tesknie za wami misie ;(

A co to za problem w to i to grać? To nie tradycyjna karcianka gdzie musisz ruszyć dupę jechać do sklepu aby pograć. Siadasz odpalasz i gotowe :D
Brettonia 23/1/13
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Dobra, sciagam bete (bo moje konto z zamknietej niestety mi crushowalo i nie dalo zagrac w otwarta ;/) i namowilem zone, to teraz, powiedzcie mi, kaj znajde linki "jak zrobic goldy i duzo ladnych kart za free bedac sprytnym". Czy coś
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

-Qc- pisze:Dobra, sciagam bete (bo moje konto z zamknietej niestety mi crushowalo i nie dalo zagrac w otwarta ;/) i namowilem zone, to teraz, powiedzcie mi, kaj znajde linki "jak zrobic goldy i duzo ladnych kart za free bedac sprytnym". Czy coś

Zrobić wyzwania + grać. Dziękuje cały tutorial ;)
Brettonia 23/1/13

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Yhym.

1) jest cos takiego, ze jak nerfia karty to pyluje sie je za 100% wartosci?
2) czy warto pylowac cos konkretnego czy grac jak bozia da karty z beczek?
3) czy warto chomikowac zloto jak w hearthstonie?
4) Po co mi mutageniczny pyl (wtf)?
5) Czy warto z tych 3 kart do wyboru zawsze wybierac jedna frakcje (chyba ze mam juz max ilosc kart to wiadomo ze nie ma sensu)? Podobno skupienie sie na jednej frakcji jest lepsze
6) Jak sie wynajduje znajomków?

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

1)po ostatnim pathu coś takiego zrobili ale nie wiadomo czy zawsze tak będzie
2)no raczej trzeba bo nie wiem jak wam ale mi przeważnie z beczek leci kompletny syf
3) nie wiem jak jest w hsie ale w gwincie złota nie ma sensu chomikowac za to skrawki jak najbardziej .
4)do tworzenia animowanych kart
5) warto ale nie zawsze. Wiadomo że lepiej wziąć złota kartę do innej frakcji niż syf do tej na której się skupiasz
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

-Qc- pisze:Yhym.
1) jest cos takiego, ze jak nerfia karty to pyluje sie je za 100% wartosci? Generalnie tak będzie, nie warto jednak pyłować wersji animowanych - "premium" bo odzyskujesz tylko wartość w skrawkach (materiale podstawowym do budowy nowych kart)

2) czy warto pylowac cos konkretnego czy grac jak bozia da karty z beczek? Jeśli jesteś free to play to na razie zbierałbym skrawki i grał budżetowymi wersjami deków - meta wciąż się kształtuje

3) czy warto chomikowac zloto jak w hearthstonie? póki nie zapowiedzieli nowego dodatku a nie masz grywalnych kart to nie warto :mrgreen:

5) Czy warto z tych 3 kart do wyboru zawsze wybierac jedna frakcje (chyba ze mam juz max ilosc kart to wiadomo ze nie ma sensu)? Podobno skupienie sie na jednej frakcji jest lepsze - na początku lepiej wybrać sobie główną frakcję, ale długo falowo poza absolutnymi crapami (co może się zmienić, bo redzi o dziwo też wzmacniają karty) nie pyłowałbym kart - poza nadwyżkami oczywiście - do tali zmieścisz maks 3 brązowe kopie i max po 1 sebrnej i złotej.

6) Jak sie wynajduje znajomków? Mój nik to KURT_VON_KRIEGLUST

Dziedzic
Chuck Norris

Post autor: Dziedzic »

moj nick: LOHOST
Gremlin pisze:Co się dziwicie? Chłopaki przyjeli 7 lepców na twaSz, traca 3 zęby z tego 2 przednie, a wciąż dzierżą w ręku bagietę, która chcą zjeść. A Furek im tą bagietę zajumał i pobił nią ostatniego żywego francuskiego rycerza sprawiedliwości. Pieprzony polski złodziej. Odarł ich z marzeń.

Dziedzic
Chuck Norris

Post autor: Dziedzic »

.
Ostatnio zmieniony 18 cze 2017, o 18:05 przez Dziedzic, łącznie zmieniany 1 raz.
Gremlin pisze:Co się dziwicie? Chłopaki przyjeli 7 lepców na twaSz, traca 3 zęby z tego 2 przednie, a wciąż dzierżą w ręku bagietę, która chcą zjeść. A Furek im tą bagietę zajumał i pobił nią ostatniego żywego francuskiego rycerza sprawiedliwości. Pieprzony polski złodziej. Odarł ich z marzeń.

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

@ Qc - a i jeszcze jedno znajomych dodajesz przez GOG Galaxy nie z poziomu gry

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Adamkuc1, bo kurde sie nie da zmienić :D

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Wciagnal mnie ostatnio bardzo gwint, w hsa robie juz tylko co 3 dni zadania i to po najmniejszej linii oporu. Jestem na 12 ranku, ale tu juz widze, ze ludzie cos graja i kminia. Ciagle jade one trick pony skellige na morkvargu i olgierdzie choc widze, ze na strazy krolowej i na axemenach sa chyba mocniejsze decki.

Gra ma bardzo duzy potencjal mam nadzieje, ze powalczy choc troche z Hsem po premierze.

Wiadomo kiedy premiera ma byc ?

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Jak skończą :D. Więc kij wie kiedy. Resetu nie ma być więc to mało ważne.
Ja sobie gram tak skromnie. 1 level na dwa dni. Szału nie ma. Jedyne co to tych beczek mi się zbiera. Premia wpadła to dokupiłem 30. Więc jak już zdecyduje czym chce grać to te 50 otworzę ;D
Brettonia 23/1/13

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Czyli trzymasz beczki xD

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Nie wiem po co :) Trzyma beczki wiec nie ma lepszych kart i gra bazowymi taliami, ktore w pewnym momencie beda dostawaly w czoko od kazdego :)

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Jak zwykle wsparłem Polaków $ - więc w sumie gram wszystkim ;-P i wiecie co, prawie po każdej prawie rozgrywce czegoś się uczę i widzę coraz to nowe misplaje... nawet przy tak małej ilości kart ilość opcji jest niesamowita, no i blefowanie i czekanie na potknięcie przeciwnika... ma pożogę czy nie :-)
Picie w samotności jest jak sranie w towarzystwie :-O

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Ziemko pisze:Nie wiem po co :) Trzyma beczki wiec nie ma lepszych kart i gra bazowymi taliami, ktore w pewnym momencie beda dostawaly w czoko od kazdego :)

Ziemuś ale to proste po co. Pogram jeszcze kilka dni podstawowymi deckami. I będę wiedział co mi najbardziej pasuje to pod to będę wybierał karty tyle. Nie chce brać czegoś do elfów np a potem tym nawet nie grać.

Aaa i ogólnie lubię otwierać dużo paczek w hs'ie to tu też chce tak :D
Brettonia 23/1/13

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Ja tez chce duzo beczek, to super sprawa :D z hajsem pcozekam na dodatki jezeli w ogole :P

Tez wlasnie nilfgard lubiłem w W3, a mojej podobaja sie elfy, ale najpeirw chcemy pograc i ocenic co nam lezy. Bo tutaj wiedza o tym co jest aggro a co control mi cos da:P ?

ODPOWIEDZ