GWINT - karcianka online
Moderator: Zaklinacz Kostek
Re: GWINT - karcianka online
Darmowa beczka darmowa beczka !!
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW
Brettonia 23/1/13
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych
Co z nią
A mnie wypadl Geralt Igni i astronom z nilgardu, z 17 beczulek
A mnie wypadl Geralt Igni i astronom z nilgardu, z 17 beczulek
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
Ja tam chcialem te fajne comba na nilgaardzie z letho francesco itd itp Ale to drogie decki trzeba by scrafcic wszystko
2 meisiace = sezon AFAIK
2 meisiace = sezon AFAIK
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
To kiedy konczy sie obecny - koniec czerwca czy lipca ?
Znowu legendy i znowu dylematy, używam pliku od nox:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... 2073408469
I mam: Lugosa szalonego (t1) Ducha Lasu (t1) ale.... nilfgardzka legenda! Rainfarn (t2). Niby nizszy tier, ale w nilfgaard najbardziej celuje, Lugos wydaje mi sie zbyt straiforward (no swing o 17 ja kumam ale jednak...) a potwory nie wiem. Woodland wydaje sie spoko.
Animowane karty lepiej sie pyluje?
I czekam na wasze opinie nie spieszy mi sie gra mzoe elciec w tle
I mam: Lugosa szalonego (t1) Ducha Lasu (t1) ale.... nilfgardzka legenda! Rainfarn (t2). Niby nizszy tier, ale w nilfgaard najbardziej celuje, Lugos wydaje mi sie zbyt straiforward (no swing o 17 ja kumam ale jednak...) a potwory nie wiem. Woodland wydaje sie spoko.
-Qc- pisze:Znowu legendy i znowu dylematy, używam pliku od nox:
Animowane karty mówią, że zostawiać. Skrawki za nie dostaniesz i tyle. A pyłu już nie.
Brettonia 23/1/13
Brettonia 23/1/13
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych
Zalezy jaka nacja chcesz grac - Lugos jest w skellige bardzo czesto grany i skellige jest uwazane, za jedna z najsileniszych. Nie masz zadnej neutralnej legendy wiec ciezko tez doradzic co pod wszystko bedzie gralo. Natomiast jesli chcesz grac niflgard to sie nie zastanawiaj
Mi legendy lepiej spadaja niz w HSie zdecydowanie.
Animowanych nie psuj - zero pozytku, tutaj nie ma jak w HSie.
Mi legendy lepiej spadaja niz w HSie zdecydowanie.
Animowanych nie psuj - zero pozytku, tutaj nie ma jak w HSie.
moje uwagi do opinii Noxiusa
Tier 1
Geralt: Igni - nie aż tak tier 1 ale neutralny więc spox, można włożyć wszędzie :O
Ciri* - po paczu już raczej nie grana ale neutralna i dość skliowa - zostawić - spox
Renew* - mega, wiele deków
Villentretenmerth* - po paczu raczej nie grana ale j.w. - do kontrolnych deków
Avallac'h - mega, w b. wielu dekach
Caranthir - spox - do pogodynki (obecnie tier 2)
Caretaker spox - uniwersalny
Succubus - spox, tech pod axmenów skelige - wygrywa 80% pojedynków Lifecoacha
Woodland Spirit - spox - pododynka
Vattier de Rideaux - WTF ???? - Nilf pod odkrywanie nie jest topowym dekiem, on i LEO nie są uniwersalni działają tylko pod jeden archetyp w jednej nacji
Leo Bonhart - jak u vatiera
Stefan Skellen - :O to jakieś jajka
Tibor Eggebracht - mega, must have w nilf
Vilgefortz - spox, bardzo go lubię
Vernon Roche - spox
Shani - spox
Dandelion - spox
Zoltan Chivay - spox
Saskia - w każdym deku wiewiór
Ithlinne - spox,
Coral - mega
Hjalmar - mega OP
Madman Lugos - spox
pozostałe tiery
absolutnie nie zgadzam się do Ge'els* - jest w prawie każdym deku potworów
Regis: Higher Vampire - warto zrobić - neutral - o wysokim potencjale, często używany - głównie w pożerce
Schirrú - must have to spell wiewiór - i to jest lepszy dek niż nilf
Xarthisius - WTF - co to jest ???
Cerys - podstawa queens guardu, b. dobry dek mimo nerfa.
Kambi* - wbrew pozorom całkiem spox jako tech pod metę - nie pyłować
Rainfarn - b. dobry w deku Calveita - który był i wciąż jest najlepszym dekiem nilf
podstawowy Geralt - jest używany w spell Wiewiórkach
reszta ocen jest w miarę ok.
mam nadzieję że pomogłem
Tier 1
Geralt: Igni - nie aż tak tier 1 ale neutralny więc spox, można włożyć wszędzie :O
Ciri* - po paczu już raczej nie grana ale neutralna i dość skliowa - zostawić - spox
Renew* - mega, wiele deków
Villentretenmerth* - po paczu raczej nie grana ale j.w. - do kontrolnych deków
Avallac'h - mega, w b. wielu dekach
Caranthir - spox - do pogodynki (obecnie tier 2)
Caretaker spox - uniwersalny
Succubus - spox, tech pod axmenów skelige - wygrywa 80% pojedynków Lifecoacha
Woodland Spirit - spox - pododynka
Vattier de Rideaux - WTF ???? - Nilf pod odkrywanie nie jest topowym dekiem, on i LEO nie są uniwersalni działają tylko pod jeden archetyp w jednej nacji
Leo Bonhart - jak u vatiera
Stefan Skellen - :O to jakieś jajka
Tibor Eggebracht - mega, must have w nilf
Vilgefortz - spox, bardzo go lubię
Vernon Roche - spox
Shani - spox
Dandelion - spox
Zoltan Chivay - spox
Saskia - w każdym deku wiewiór
Ithlinne - spox,
Coral - mega
Hjalmar - mega OP
Madman Lugos - spox
pozostałe tiery
absolutnie nie zgadzam się do Ge'els* - jest w prawie każdym deku potworów
Regis: Higher Vampire - warto zrobić - neutral - o wysokim potencjale, często używany - głównie w pożerce
Schirrú - must have to spell wiewiór - i to jest lepszy dek niż nilf
Xarthisius - WTF - co to jest ???
Cerys - podstawa queens guardu, b. dobry dek mimo nerfa.
Kambi* - wbrew pozorom całkiem spox jako tech pod metę - nie pyłować
Rainfarn - b. dobry w deku Calveita - który był i wciąż jest najlepszym dekiem nilf
podstawowy Geralt - jest używany w spell Wiewiórkach
reszta ocen jest w miarę ok.
mam nadzieję że pomogłem
Ciri po paczu spylowalem i zrobilem coral
Z S5 imho nie jest warta swojej ceny - wole wziac zdecydowanie cos innego.
Ostatnio zastanawiam sie nad geralt:igni - jest bardzo dobre ale sytuacyjne, dobrzy gracze wokol tego graja i ciezko to wepchnac, jak uzbieram to zrobie chyba hjalmara, bo to pewne 25 sily.
Kambi tak samo bym powiedzial, ze na pewno nie jest T4, to gowno wygralo przeciwnikowi nieraz przegrana gre co doprowadzilo do tego ze wlozylem kajdany do deku. (podobnie jak glupi succubus co mi morkvarga kradl)
Z S5 imho nie jest warta swojej ceny - wole wziac zdecydowanie cos innego.
Ostatnio zastanawiam sie nad geralt:igni - jest bardzo dobre ale sytuacyjne, dobrzy gracze wokol tego graja i ciezko to wepchnac, jak uzbieram to zrobie chyba hjalmara, bo to pewne 25 sily.
Kambi tak samo bym powiedzial, ze na pewno nie jest T4, to gowno wygralo przeciwnikowi nieraz przegrana gre co doprowadzilo do tego ze wlozylem kajdany do deku. (podobnie jak glupi succubus co mi morkvarga kradl)
Ja mam w decku tarasa to sami wiecie
Ten najlepszy deck nilfgardu to jaki? ten na fringilli i duzym letho ?
Ten najlepszy deck nilfgardu to jaki? ten na fringilli i duzym letho ?
https://www.youtube.com/watch?v=F4btLTLVrpA
coś takiego - tyle tylko że nie robiłbym specjalnie Leto - to tech karta - można zastąpić czymś innym
coś takiego - tyle tylko że nie robiłbym specjalnie Leto - to tech karta - można zastąpić czymś innym
Ja widzialem na fringilii, ze wymuszasz pass w 1, cisniesz 2 x 40+ jednostki i potem wsysasz je leto po tym jak przesaperowales je do 2 rundy
Gralem z tym duzy leto dostal kajdany z dwimerytu i koles sie poddal (nie mial szans, mialem coral na reku i duzo shootingu
Rzygac mi sie chce od ilosci skellige gram nimi od poczatku i meczace jest teraz granie samych mirrorow.
Rzygac mi sie chce od ilosci skellige gram nimi od poczatku i meczace jest teraz granie samych mirrorow.
Ziemko pisze:Gralem z tym duzy leto dostal kajdany z dwimerytu i koles sie poddal (nie mial szans, mialem coral na reku i duzo shootingu
Bo przyjebane?
Jak dobrze, że nawet rankedow jeszcze nie zacząłem póki co dalej for fun. zdobywam 18 winów i dziękuje kończę
Brettonia 23/1/13
Brettonia 23/1/13
No ja gdzies poczytalem ze nilgard spy jest bardzo skillowy i warto tym grac bo potem mozna sie techowac do mety
Btw, fajnie ze na bp czytam juz tylko karciankowe topici, bo te battlowe merytoryczne sa martwe
Btw, fajnie ze na bp czytam juz tylko karciankowe topici, bo te battlowe merytoryczne sa martwe
Czy to normalne że w gwincie legendy wypadają dużo częściej niż w HSie?
Po przeprowadzce nad polskie morze gdzie battla ciężko uświadczyć przerzuciłem się z realnych ludzików na wirtualne karty. Po 2 miesiącach grania w HS'a średnio circa pół godz. dziennie wypadły mi raptem 3 legendy, a w gwincie mam póki co ten sam efekt po 3 dniach gry (jakieś 10 beczek otworzyłem).
Po przeprowadzce nad polskie morze gdzie battla ciężko uświadczyć przerzuciłem się z realnych ludzików na wirtualne karty. Po 2 miesiącach grania w HS'a średnio circa pół godz. dziennie wypadły mi raptem 3 legendy, a w gwincie mam póki co ten sam efekt po 3 dniach gry (jakieś 10 beczek otworzyłem).
michal pisze:Czy to normalne że w gwincie legendy wypadają dużo częściej niż w HSie?
No lepszy drop jest w gwincie hs zmienia drop więc tam też posypie się więcej
Brettonia 23/1/13
Brettonia 23/1/13