Początki
Moderator: esgaroth
http://cgi.ebay.co.uk/WARHAMMER-1980S-C ... dZViewItem
Całkiem ładny oddział gościu sprzedaje. Jak cie stać to możesz kupić. Na razie kosztuje to to funta ale pewnie dobije do stówy. jak nie więcej
Całkiem ładny oddział gościu sprzedaje. Jak cie stać to możesz kupić. Na razie kosztuje to to funta ale pewnie dobije do stówy. jak nie więcej
Lidder pisze:To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.-There's something large & nurgle-y coming first
Ooo ten oddziałek jest zaje***ty.
- Inkwizytor
- "Nie jestem powergamerem"
Niezły, niezły-tylko czapek brak
Niedługo zaatakuje nas kosmiczna lejąca się galaretka.
A i tak wszyscy zgnijemy w kobiałce
- Inkwizytor
Mogliby-prawdę mówisz Tylko kogo stać na wyjazd na GD?
- Inkwizytor
Hihihi, na szczęście nie jestesmy w wojsku
- Inkwizytor
Do Francji czy niemiec to owszem, ale do GB?
- Inkwizytor
Mówiąc wyjazd miałem na myśli dostanie się na Wyspy, pobyt tam, kimanie, żarcie, picie i powrót do kraju
Czapki i czapkitylko czapeczkę trzeba mu dorobić
A jakoś te nowe chaos krasie od hellcannona niemają czapek .
Postawa godna najwyższego uznania, ale chyba jednak zbyt ortodoksyjna.Nehan pisze:Chaos Dwarfy bez czapek i bród to nie Dawi Zharr, tylko te plewy z zachodu!
Przeanalizujmy.
Dlaczego posiadamy takie czapki ?
- Na pewno dlatego, że jesteśmy najwyżej rozwiniętą cywilizacją Starego Świata, to fakt oczywisty i w zasadzie czapki nie są do tego potrzebne, ale są tego dobrym symbolem.
- Dlatego także, że pełnią istotną funkcję. Są doskonale zaprojektowane, mistrzowsko wykonane, perfekcyjnie wyważone. Są synonimem zwrotu "doskonała krasnoludzka robota". Chronią nas przed zagrożeniami podczas prac w kuźniach, hutach, zbrojowniach. Na polu bitwy pozwalają z daleka rozróżniać oddziały, ich położenie.
- Czasem zdarza się, że Dawi Zharr z jakiś powodów straci swoje nakrycie głowy. Czy ma je w takiej sytuacji zastąpić byle czym ? Wykonanie nowej czapki może trać nawet kilka lat, czy w tym czasie ma być stracony dla naszego społeczeństwa ?
Dlatego zdarzają się osobnicy bez czapek, są wyjątkami które nie powinny być naśladowane, ale jednak powinniśmy podchodzić do tej kwestii ze zrozumieniem.
Co do brody zaś, to jej brak bywa spotykany u tych górskich zdrajców, ale to już ich problem.