Spawn

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Spawn

Post autor: Nijlor »

Witam, mam pytanie czy spawn jest traktowany jak monster, tzn. czy działa na niego popychaczka z lore of beast??

Awatar użytkownika
Pierun
Mudżahedin

Post autor: Pierun »

dobre pytanie... niech ktoś odpowie :)...

flufowo spawn jest na tyle ,,ogólny'' że i monster by sie tam znalazł :)

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Imo, ma kilka ran i jest na monsterowej podstawce to musi byc monsterem.

Awatar użytkownika
ataman
Chuck Norris

Post autor: ataman »

Spawn ma US 3, podstawkę 40x40, widzi dookoła, rusza się inaczej niż monster - IMO to bardziej skirmiszująca piechota niż monster, ale na szczęście pan Calvatore zataił przed drogimi graczami cechy które czynią potwora Potworem, więc możemy się tylko domyslać :roll:

Btw: Czy Spawn może wejść do domku?? :lol:

Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

Post autor: Ratzing »

Spawn widzi dookoła? Że się spytam - jak jesteś w stanie to stwierdzić, skoro ani nie szarżuje, ani nie strzela?
Bardziej skirmiszująca piechota niż monster bo "widzi dookoła" (choć nota bene nie widzi nic, bo nie musi), ma specjalne zasady poruszania (które są inne od poruszania tak piechoty jak i monsterów)? Trochę nie ten, tego IMO.
Jak dla mnie fakt, że wykupuje się go jako pojedyńczy model, ma te swoje US 3 i podstawkę 40x40 klasyfikuje go jako potwora. Napewno nie można go ocenić na podstawie tego, jak się porusza czy jak widzi :P
Uerph.

Awatar użytkownika
ataman
Chuck Norris

Okej załóżmy, że spawn nic nie widzi bo nie musi (pomijając zionięcie kiedy CHYBA widzi normalnie). Więc jest to zwykła piechota (nie skirmiszująca) - ja nadal nie widze nic co mogłoby go klasyfikować jako monstera...
A że się go wykupuje pojedyńczo... trolle teraz też tak można... i swarmy...

To może inaczej... jaki inny monster ma podstawkę 40x40 i US 3 i nie jest bohaterem :P ??

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Mi przychodzi do glowy Skorpion (choc ma 4 woundy, ale to zadna roznica).

Awatar użytkownika
ataman
Chuck Norris

:? good point :wink:

a dżordż?? Czy on też jest monsterem, albo great eagle? Bo jeśli one są monsterami to spawn też pewnie będzie...

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Great Eagle jest wymieniony w tabelce jako monster.
Obrazek

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

karlee pisze:Mi przychodzi do glowy Skorpion (choc ma 4 woundy, ale to zadna roznica).
spora. podstawka 50x50, 4 woundy us 4... :)
spawn monsterem nie jest... ale do domku raczej nie wejdzie bo nie... chyba hoppersi tez nie moga.. choc nie jestem pewien...

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

bless pisze:Great Eagle jest wymieniony w tabelce jako monster.
great eagle lata

ogr, dragon ogr, minotaur sa wymienione jako infantry, co prawda nie w tabelce ;) ale w opisie co jest cav co monst itp

sie wczesniej nie wypowiadalem w tym temacie, bo szczerze mowaic nie mam pojecia

z fluffowego pktu widzenia monster, z zasadowego sklanialbym sie ku infantry
Shino pisze: spawn monsterem nie jest... ale do domku raczej nie wejdzie bo nie... chyba hoppersi tez nie moga.. choc nie jestem pewien...
jesli nie jest monster to jest piechota, jak jest piechota moze wchodzic do domku

pzdr !!

May-Bach-mat
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: May-Bach-mat »

Hoppersi mogą wchodzić do domku, bo dlaczego nie?

A Spawna da się chyba zaszarżować od tyłu? A skoro tak, to musi mieć front, flankę i tył.

Ja bym ko sklasyfikowal jako monstera, ale ciężko jakiś cytat na poparcie znaleźć :?

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Jak podstawka 40x40, to nie jest monsterem. Nie bez kozery 50x50 się nazywa "monster base".

Wypowiedź Karlee'go dot. skorpiona - bezcenna ;)
Ostatnio zmieniony 11 sty 2007, o 10:12 przez Tomash, łącznie zmieniany 1 raz.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Tomash pisze:Jak podstawka 40x40, to nie jest monsterem. Nie bez kozery 50x50 się nazywa "monster base".
nie moglem sie powstrzymac :P

http://uk.games-workshop.com/storefront ... orignav=13

Awatar użytkownika
blundi
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Post autor: blundi »

Wielkość podstawki nie ma znaczenia.
Monstery nie mogą tworzyć oddziałów, dołączać się itp.
IMO spawn to monster.

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Shino pisze:
Tomash pisze:Jak podstawka 40x40, to nie jest monsterem. Nie bez kozery 50x50 się nazywa "monster base".

Ugh, sorry. Mój błąd - najwidoczniej "czterdziestka" też bywa nazywana monster base.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

May-Bach-mat
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: May-Bach-mat »

Tomash pisze:
Shino pisze:

Ugh, sorry. Mój błąd - najwidoczniej "czterdziestka" też bywa nazywana monster base.
Nie "bywa" tylko jest - wystarczy przeczytać początkowe strony Rulebooka ;)

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Spawn ni jak mi się nie widzi jako piechota, pełznąca kupa kości, mięśni i kolców, nierzadko bez nóg. To na pewno monster!!

Kacper
Mudżahedin

Post autor: Kacper »

Zdaje się, że porusza się pojedynczo i nie może się dołączać do innych jednostek, jak dla mnie typowy przedstawiciel potworów.
Nijlor pisze:Spawn ni jak mi się nie widzi jako piechota, pełznąca kupa kości, mięśni i kolców, nierzadko bez nóg. To na pewno monster!!
lol

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

maneater z ogrow tez porusz sie pojedynczo i nie moze sie przylaczac... znaczy co? potwor :shock: zdaje sie ze w RB to co ma us do 3 jest piechota chyba ze jest zaznaczone w opisie[np orzel ...]
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

ODPOWIEDZ