Problemy początkującego
Moderator: KrzysiekW
Re: Problemy początkującego
Różnie tego pilnują, zamawiałem z jednego sklepu ( co prawda karty do Magica ) za jakieś 200 USD i cła nie dowalili (żeby nie było, wartość przesyłki nie była zaniżana a przesyłka nie była wysyłana jako "gift" ).
Thank You for the Daemon!
Dokładnie najlepiej ta co generał bo z liderka 2 to niewiele zdziała najczęściej biorę warth albo pestilence
Imo bym brał to samo co generał. 18" dla liderki to dużo a maszyny nie musisz zabijać na strzała, wystarczy że ją zwiążesz walką i zabijesz w dwie lub trzy tury, ew złamiesz w walce.
Ja też brałem inna niż generalska i w najbardziej potrzebnych chwilach niestety nic nie mogłem zrobić bo wróg zbyt blisko i na marsz nigdy nie udało mi się wyrzucić dwóch jedynek
Wszystko może dołączyć do wszystkiego pod warunkiem że któraś ze stron nie jest duża, war maszyną lub ma specjalne zasady.
Nie chroni, mogą Ci go odstrzelić w pierwszej turze.
Nie chroni, mogą Ci go odstrzelić w pierwszej turze.
- AeternusJester
- Wałkarz
Witam!
Miałem kilkuletnią przerwę do Warhammera. Czy ktoś mi wytłumaczy o co chodzi z tym Age of Sigmar? Mam jakieś kilka unitów demonów. To w co teraz można nimi grać (oprócz 40k - bo mnie nie interesuje). Czy gra się w Age of Sigmar czy 9 edycję ?
Będę wdzięczny za pomoc. Chcę wrócić.
Miałem kilkuletnią przerwę do Warhammera. Czy ktoś mi wytłumaczy o co chodzi z tym Age of Sigmar? Mam jakieś kilka unitów demonów. To w co teraz można nimi grać (oprócz 40k - bo mnie nie interesuje). Czy gra się w Age of Sigmar czy 9 edycję ?
Będę wdzięczny za pomoc. Chcę wrócić.
Gracze są zarówno w Age of Sigmar jak i w 9th Age. Natomiast to forum jest poświęcone w całości 9th Age, gracze AoS skupiają się na facebooku.
Zasady do 9th Age są dostępne tutaj:
https://www.the-ninth-age.com/index.php?beta-page/
Obecnie trwa otwarta beta, gdyż wyszła 2 edycja i parę rzeczy potrzebuje szlifowania. Demony niedługo dostaną w pełni nową księgę z artami i fluffem
Zasady do 9th Age są dostępne tutaj:
https://www.the-ninth-age.com/index.php?beta-page/
Obecnie trwa otwarta beta, gdyż wyszła 2 edycja i parę rzeczy potrzebuje szlifowania. Demony niedługo dostaną w pełni nową księgę z artami i fluffem
Złomowisko: https://goo.gl/photos/xRMRQZGkEgCpcHcx5
- AeternusJester
- Wałkarz
Ok, ale pytanie jest takie, czy GW kontynuuje projekt oparty w tym momencie na 9 edycji czy wyłącznie Age of Sigmar?
Słyszałem, że Age of Sigmar to lipa jest. To prawda? Czy figurkami z AoS można grać w 9 edycji Fantasy Battle?
Słyszałem, że Age of Sigmar to lipa jest. To prawda? Czy figurkami z AoS można grać w 9 edycji Fantasy Battle?
GW rozwija jedynie Age of Sigmar. 9th Age to twór czysto fanoswko/społeczny (choć oparty o 8ed WFB). Co do używania figurek z WFB w 9th Age to nie ma żadnych przeciwwskazań. Nie istnieją żadne oficjalne figurki, ale jest grono producentów, którzy opatrują swoje figurki logo 9th Age jako odpowie nie tej gry (choć i one nie są wymagane, a jedynie daje to znak, że system jest w jakikolwiek sposób spostrzegany przez środowisko).
Co do Age of Sigmar, nie będę się wypowiadał czy to słabe czy to fajne, bo znajdą się osoby broniące zarówno pierwszego stwierdzenia, jak i drugiego. Problem z Age of Sigmar w większym stopniu jest po prostu taki, że nie jest to następna edycja WFB, a całkowicie nowy twór wykorzystujący te same figurki (+ oczywiście te wydawane teraz cały czas) i zmieniający ogrom rzeczy, dlatego są ludzie bardzo negatywnie do tej gry nastawieni i właśnie dlatego powstała inicjatywa 9th Age.
Co do Age of Sigmar, nie będę się wypowiadał czy to słabe czy to fajne, bo znajdą się osoby broniące zarówno pierwszego stwierdzenia, jak i drugiego. Problem z Age of Sigmar w większym stopniu jest po prostu taki, że nie jest to następna edycja WFB, a całkowicie nowy twór wykorzystujący te same figurki (+ oczywiście te wydawane teraz cały czas) i zmieniający ogrom rzeczy, dlatego są ludzie bardzo negatywnie do tej gry nastawieni i właśnie dlatego powstała inicjatywa 9th Age.
Cześć, czy banner of speed zwiększa także szybkość lotu much? w zasadzie jest zapis +1 Advance Rate and +2 March Rate więc niby spoko ale muchy mają na sztywno w zasadach Supernal, Fly (6”, 12”), Fear.
Spodziewam się odpowiedzi jednak chciałbym potwierdzenia
Spodziewam się odpowiedzi jednak chciałbym potwierdzenia