Pytania wszelakie ... ;)
Moderator: JarekK
Re: Pytania wszelakie ... ;)
Również choseni są bardzo popularni i Battle Shrine (dawny warshrine bodajże)

Eeee... nie jest tak, że za miesiąc wyjdzie całkowicie nowy army book?
Nie koniecznie. Nie ma na ten temat żadnych oficjalnych informacji (przynajmniej ja o niczym nie słyszałem, a tłumacze mają dostać pliki ciut szybciej, by móc zacząć pracę, a może nawet i zdążyć przetłumaczyć wszystko na czas). Dodatkowo pojawiają się pogłoski o listopadzie 

Potwierdzam. Najbardziej prawdopodobne to jak będzie gotowe.

Pytanko o hellcannona, co oznacza zasada clipped wings? bo nie umim w podręczniki i nie widzę nigdzie...
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!
"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22
"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22
5/10. Tyle też procentowo ma szans na jakieś trafienie i ew panikę.
Zastanawiam się nad zmianą armii - w 8ed. grywałem ludźmi, teraz myślę o WDG. Dwa pytania:
1. Czy WDG jest sensowną armią obecnie? Widziałem nowy book, ale nie grałem w 9 więc ciężko mi powiedzieć na ile jest mocny słaby. Nie chce od samego początku dostawać batów już na poziomie wyboru armii.
2. Mam do dyspozycji trochę modeli: stary batalion (wojownicy na piechotę i konno, maruderzy na piechotę, psy?), czarodzieja na piechotę, demona, 5 maruderów konno. Czy relatywnie małym kosztem, także czasowym na malowanie i szukanie modeli, da się coś z tego sensownego złożyć? Co należałoby sobie sprawić ewentualnie?
1. Czy WDG jest sensowną armią obecnie? Widziałem nowy book, ale nie grałem w 9 więc ciężko mi powiedzieć na ile jest mocny słaby. Nie chce od samego początku dostawać batów już na poziomie wyboru armii.
2. Mam do dyspozycji trochę modeli: stary batalion (wojownicy na piechotę i konno, maruderzy na piechotę, psy?), czarodzieja na piechotę, demona, 5 maruderów konno. Czy relatywnie małym kosztem, także czasowym na malowanie i szukanie modeli, da się coś z tego sensownego złożyć? Co należałoby sobie sprawić ewentualnie?