ETC 2017 - relacja

Moderator: swieta_barbara

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Re: ETC 2017 - relacja

Post autor: Gokish »

Ciara pisze:Taa, dostali szału po przegranej. Na fejsie ludzie pisali różne bzdury, typu że przekupujemy sędziów, od dwóch lat mamy reprezentację oszustów i tak dalej :^)

a dobrze sędziom płacimy? Bo to może być dobra wakacyjna fucha ;D
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

AndrzejAndrzej
Chuck Norris

Post autor: AndrzejAndrzej »

Zapodaj ktoś parę linków co do bardziej soczystych płaczy, co by się pośmiać można? ;)

Awatar użytkownika
oczko
Falubaz

Post autor: oczko »

nie skończyło się - jest dyskusja na warhammer forum. Że czepiają się Furka jeszcze jestem w stanie zrozumieć, na ile zrozumiałem ta akcja była krzywa, może grał trochę za szybko - w sensie nie tłumaczył jak cos robi, no nie wiem, nie wnikam. Ale żeby szkalować Laika ( Ktoś od nich , chyba kapitan, napisał że do jego stołu wzywał sędziego z dwadzieścia razy i za każdym razem sędza przyznawał im rację) to już lekkie przegięcie. Nigdy nie widziałem żeby Laik wałował, choćby przypadkowo, gra perfekcyjnie dokładni - zresztą chyba sami wiecie...
Obrazek

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

Sluchajcie, Krol S musial wyjsc do miasta, ale obiecal, ze jak tylko wroci bedziecie mogli otworzyc piwka i delektowac sie lektura :)
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
Ciara
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Ciara »

Obrazek

Nie mogę się doczekać heh
Obrazek

AndrzejAndrzej
Chuck Norris

Post autor: AndrzejAndrzej »

oczko pisze:nie skończyło się - jest dyskusja na warhammer forum. Że czepiają się Furka jeszcze jestem w stanie zrozumieć, na ile zrozumiałem ta akcja była krzywa, może grał trochę za szybko - w sensie nie tłumaczył jak cos robi, no nie wiem, nie wnikam. Ale żeby szkalować Laika ( Ktoś od nich , chyba kapitan, napisał że do jego stołu wzywał sędziego z dwadzieścia razy i za każdym razem sędza przyznawał im rację) to już lekkie przegięcie. Nigdy nie widziałem żeby Laik wałował, choćby przypadkowo, gra perfekcyjnie dokładni - zresztą chyba sami wiecie...
Link?

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Kurcze ja z jednej strony wierzę, że nie zrobiliście nic strasznego, a z drugiej strony jestem w szoku jak Furion (i Rince) gada z nimi na tym forum. Przecież jak mało kto Furek, jest obyty w tym środowisku i wie jak bardzo ludzie z zachodu europy źle patrzą na userów, którzy piszą w tak nieprzyjemny sposób. Prowokujecie ich. Nawet jeśli faktycznie mogą Wam tylko skoczyć i obtoczyć, to nie widzę powodu, żeby się z nimi drażnić. Powinniście się bronić, jeśli atakują was bez potrzeby, ale dajcie trochę na luz. Moim zdaniem Laik się wypowiada ok, zamiast się puszyć pyta o konkrety wybijając tym samym argumenty z rąk pieniacza.
Ostatnio zmieniony 8 sie 2017, o 20:26 przez Kalesoner, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Dziedzic
Chuck Norris

Post autor: Dziedzic »

Bardzo proszę, to tylko fragment mojej relacji z ETC 2016 w Atenach, gdzie również przyszło nam grać z żabkami. Tekst traktuje dokładnie o 2 bitwie przeciwko repie Francji.
Koles przez cala gre zachowywal sie jak kutafon, ze 100 razy slyszalem ze przeciez imperium nie ma z nim szans(tak, w jego mowie bylo z nim, nie z jego armia). O wszystko byla spina, wielokrotnie prosilem zeby zaznaczal skad oddzial startuje bo typ robil dodatkowe cale odstawiajac nie w to miejsce z ktorego zaczal a pozniej mierzac maksymalne zasiegi itd. Po bitwie dla zalagodzenia stresu dalem mu koszulke i kostki, typ kazal mi spierdalac ale koszulke wzial...Mam nadzieje ze przyjedzie mi go jeszcze raz spotkac. Tutaj wygralem ok 50 pkt w malych i scenariusz 13-7.
Ja tam mam wyrobione zdanie na temat tej nacji. Ich zachowanie mnie nie dziwi, chociaż chcąc być sprawiedliwym znam ludzi którzy zarzucają lub zarzucali Furionowi dokładnie to co żaby, a najmniejszym zarzutem jest to, że gra się z nim nieprzyjemnie. Faktem pozostanie, że tłumaczenie się przegraną OSTATNIĄ i nic nie zmieniającą bitwą jako przyczyną porażki jest mocno żenujące.
Gremlin pisze:Co się dziwicie? Chłopaki przyjeli 7 lepców na twaSz, traca 3 zęby z tego 2 przednie, a wciąż dzierżą w ręku bagietę, która chcą zjeść. A Furek im tą bagietę zajumał i pobił nią ostatniego żywego francuskiego rycerza sprawiedliwości. Pieprzony polski złodziej. Odarł ich z marzeń.

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Francuzi musza ochlonac. Mamy jeszcze kilka asow w rekawie na potrzeby tej dyskusji, co nie zmienia faktu, ze za rok Polska bedzie na cenzurowanym. Nie zdziwie sie jak zobaczymy przy naszych stolach znacznie wiecej kamer nagrywajacych cale bitwy.
Obrazek

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

Post autor: JarekK »

Rince pisze:Oprocz tego z Konradem mielismy zaaaaaaaajebiste akcje z serii "minikutasowa". Najpierw przy bitwie Janusa z orkami akurat razem podeszlismy do stolu, w momencie kiedy nasz przecinak lamal 5tka kawy vyverne o 1. BUlgar zaczal mierzyc bsbka, bylo na styk, przejelismy paleczke. Zaseigu bylo z 12.2, ale dwoch 195cmetrowcow pochylajacych sie nad stolem bulgara wywarlo zbyt duza presje. Kolega ruszyl vyverne, a w tym momencie polski dwuglos podjal ostateczna decyzje :) Armia orkow Poofnela w ture :) Pozniej Kondziu gral z meeeeeega upioerdliwym, glupkowatym i walujacym szwedem. Mial szarze na styku. Przejalem miarke bez zenady. Stwierdzielem, ze jest na styk, ale koledze brakuje trayow. Zawolalem specjalnie szwedzkiego sedziego, przyszedl, pomierzyl kompletnie z dupy trzymajac miare w powietrzu (byla szarza na 14, zasiegu jak mierzylem dokladnie znowu 14.2 :) ), wywarlem presje, decyzja na nasza korzysc :) Podsumowujac, straaaasznie mi sie podobalo, a i mysle, ze chlopaki czuli sie pewniej, ze zawsze mogli wziac te 5 minut z Rinsikiem.
Stone pisze: 16 gru 2019, o 13:36Żeby dobrze rosły, o warzywa trzeba dbać.

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

Post autor: Tutajec »

Nie wiem co o tym myśleć. Ze Etc to jest zabieranie dzieciom cukierków czy opisywanie tego w ten sposób dodaje wam chwały.
Obrazek

Dziedzic
Chuck Norris

Post autor: Dziedzic »

:roll: Może trzeba za ubiegły rok domagać sie karnych dla Włochów? W końcu oni wygrali... #-o
Gremlin pisze:Co się dziwicie? Chłopaki przyjeli 7 lepców na twaSz, traca 3 zęby z tego 2 przednie, a wciąż dzierżą w ręku bagietę, która chcą zjeść. A Furek im tą bagietę zajumał i pobił nią ostatniego żywego francuskiego rycerza sprawiedliwości. Pieprzony polski złodziej. Odarł ich z marzeń.

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Tutajec pisze:Nie wiem co o tym myśleć. Ze Etc to jest zabieranie dzieciom cukierków czy opisywanie tego w ten sposób dodaje wam chwały.
Opisalem, jak bylo. Moglem nie pisac o tym wcale. Wybacz, Tomek, ale nie badzmy hipokrytami.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

Post autor: Tutajec »

nie wiem co tu jest hipokryzją. Tyko zauważyłem że trochę to było poniżające, jak goście byli aż tacy słabi to nie jest mi przykro.
Obrazek

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Czy ja wiem, czy slabi. Mysle, ze po prostu na tym turnieju troche bezceremonialnie wykorzystywalismy zasady. Nie bylo zmiluj.

Cos czuje, ze relacja Sola zajmie cala strone ;) No, chyba, ze chlop zapil i jeszcze doczolgiwuje sie do domu.
Obrazek

Awatar użytkownika
Szaitis
Falubaz

Post autor: Szaitis »

Rince pisze:
Cos czuje, ze relacja Sola zajmie cala strone ;) No, chyba, ze chlop zapil i jeszcze doczolgiwuje sie do domu.
Albo jeszcze połyka :*

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

:* :* :*
Obrazek

Awatar użytkownika
Dancaarkiiel
Falubaz

Post autor: Dancaarkiiel »

3 of our players had their worst game (from far) against your team and now consider the fact to stop ETC because of that...
Gizne i puhne xd
Obrazek

wallace
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: wallace »

Nie wiem, jak to wygląda w praktyce, ale czytając relacje zarówno po polsku, jak i po angielsku mam wrażenie, że zamiast dorosłych ludzi mam do czynienia z 12 latkami .... Jeszcze rozumiałbym jeśli chodziłoby o grubą kasę lub władzę, ale zabawa w kolorowe żołnierzyki i taka spina to jest po prostu żałosne ...

Nie oznacza to, że nie gratuluję zwycięstwa, ale jak mówi pewne przysłowie: "lepiej z mądrym stracić niż z głupim zyskać".

ODPOWIEDZ