ETC 2017 - relacja
Moderator: swieta_barbara
Re: ETC 2017 - relacja
Niektórzy skończyli ETC odbierając puchar i pakując się do samolotu. Solo dopiero jak napisał relację
Tam to już nawet nie ma co czytać. Furion to jak zawsze ten zły Furion w Gorzowie pinionse ukradł i wszystko Furion
http://warhammer.org.uk/phpBB/viewtopic ... 4#p1597624
http://warhammer.org.uk/phpBB/viewtopic ... 4#p1597624
Ostatnio zmieniony 9 sie 2017, o 13:23 przez Gokish, łącznie zmieniany 1 raz.
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych
- swieta_barbara
- habydysz
http://warhammer.org.uk/phpBB/viewtopic ... 9#p1597669
Przydałoby się, żeby Furion zaprezentował tam swoją wersję historii, tak jak u nas.
Przydałoby się, żeby Furion zaprezentował tam swoją wersję historii, tak jak u nas.
Furion pisze:Dancie spokoj z tym reformem. Pytalem sedziego jak to jest, 2 powiedzialo ze jest ok.
Ja ta gre chcialem dograc, decyzja - bylem gotowy cofnac te luki. 2x 30 strzalek zabija jeszcze 12 modeli, combat wyvrywam, kontruje spearmenami na flance.
Ja chcialem to cofnac, byle grac dalej. A kolezka nie chcial w ogole grac tej bitwy, bo "czeka na decyzje sedzoego". I zavralismy dwie i półtury.
Na koniec kolega postulowal, ze wygrywa 14:6, wiec musialem go ukrocic. Koles byl strasznym buraczkiem, mierzyl kazdy miimetr, wiec odwdzieczylem sie pieknym za nadobne i bylem tak niemily, ze az mu zylka pekla.
Czyli 15:5 i siwe wlosy zamiast 20:0.
Oglądałem te bitwę i mówienie ze Furek stalowal to przesada. Nie wiem o chodziło ze gość mierzył tyle razy szarże kasków na vargheisty.
Ciężko tez powiedzieć żeby Furek miał grać od niego szybciej skoro salwa oddziału łuczników trwa sporo czasu, nie mówiąc o całej armii gdzie gość nie ma fazy shootingu.
To taj jakby narzekać ze gość miał czelność wystawić inne oddziały niż te do klepania sie
Ciężko tez powiedzieć żeby Furek miał grać od niego szybciej skoro salwa oddziału łuczników trwa sporo czasu, nie mówiąc o całej armii gdzie gość nie ma fazy shootingu.
To taj jakby narzekać ze gość miał czelność wystawić inne oddziały niż te do klepania sie
-
- Chuck Norris
Rince, świetny post! To+posty 2 sedziów i jeszcze jakiegoś postronnego obserwatora powinny zatkać pyszczki francuzom niczym solidna bagieta
Ciekaw jestem, czy coś jeszcze będą się odgryzać tam. W każdym razie, jeśli utrzymamy naszą narrację na poziomie Laika i Rinca, bez emocjonalnych wybuchów, to jest pozamiatane.
Ciekaw jestem, czy coś jeszcze będą się odgryzać tam. W każdym razie, jeśli utrzymamy naszą narrację na poziomie Laika i Rinca, bez emocjonalnych wybuchów, to jest pozamiatane.
Akurat wyszlo tak, ze gralismy z 3ma frankofonskimi krajami i oni wyprowadzaja wspolna ofensywe, tyle, ze nie maja zbytnio ani argumentow, ani sily przebicia, natomiast my na tym, tak czy siak, strasznie tracimy, bo łatka i tak pozostanie i mysle, ze zerwanie jej zajmie ze 2 lata.
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".
rozwiazaniem moglby byc apki zegarow szachowych na smartfony, sadze ze jeden smarfton na stol sie znajdzie wtedy stalowanie czy jakiekolwiek posądzanie kogoś o to, odpadnie, mozna by to juz na jakims masterze w tym roku sprawdzic jesli nie to raczej na 99% beda w przyszlorocznych Zielonkach.
Ostatnio zmieniony 9 sie 2017, o 17:01 przez Albo_Albo, łącznie zmieniany 1 raz.
Nic to nie da, ponieważ bardzo prosto stalowac w turze przeciwnika - czy to pytając sie o.każda zasadę, czy o legalność danego ruchu czy też przy rozpraszaniu czarów
"Jak ja nie cierpię Vampirów"Wind Sower pisze:Nawet w średniowieczu papież nerfił strzelanie.
owszem nie mniej zawsze to coś, z drugiej strony co proponujesz? jakieś rozwiązanie powinno być poza oczywiście najlepszym czyli uczciwością samych graczy
Dobrze, ale jest mnostwo konkretnych bitew, w ktorych jest do rozwazenia mnostwo konkretnych ruchow po obydwu stronach. Do tego dorzuc 2 mocnych graczy, szachujacych sie nawzajem co ture. Takie bitwy po prostu trwaja dluzej i nie maja nic wspolnego ze stalowaniem.
Ostatnio zmieniony 9 sie 2017, o 17:20 przez Rince, łącznie zmieniany 1 raz.
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".
A no, po prostu więcej czasu na bitwę co komu przeszkadza kończyć 3 bitwę o 23-24 na masterze
przeszkadza szczególnie na drużynówkach bo niektórzy chcą wiedzieć z kim mają parringi na drugi dzień, a o drugim dniu już nie wspomnę jak ludzie przebierają nogami żeby ruszyć w drogę, no i kwestie organizatorskie ogarnięcie sali etc.
To się prosto obchodzi.Janus pisze:Nic to nie da, ponieważ bardzo prosto stalowac w turze przeciwnika - czy to pytając sie o.każda zasadę, czy o legalność danego ruchu czy też przy rozpraszaniu czarów
Zmieniasz czas wtedy, gdy aktywny gracz robi swoją rzecz powyżej 5 sekund.
Niech się zastanawia 10 minut czy scollować czy nie.