Jeżeli słowo sędziego głównego który wymyślał scenariusze to dla was wał, no to wtedy to był wałChristos pisze:Przesuwać można ale stykanie z lasem to nie wejście do lasu, więc Młody chyba faktycznie wałka zrobiłeś.
Kohortex 5-6.01.08 Master w Bydgoszczy
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
ej ziomki!!
dopiszcie wojtasa, gra chałasem, rozpe jakoś tam dośle, ale na bank bedzie
dopiszcie wojtasa, gra chałasem, rozpe jakoś tam dośle, ale na bank bedzie
Ziemas, ja Cie naprawde prosze o przemyslenie tego 1 scenariusza... ok, nie ma ogolnego oburzenia czyli pewnie cos takiego zostanie, ale dopracujcie prosze forme... bo scenariusz wymysliony w 2 min po przczytaniu czyjegos posta nie musi byc koniecznie superowy...
ja proponuje cos takiego:
Kazda jednostka z savem 2+ i lepszym ma -1Mv (-2 do szarzy), Steam Tank aby sie poruszyc (wliczajac obrot) musi zurzyc dodaktowy punkt pary (czyli np ruch na 3 cale zjada 2 pkt pary, jezeli chce tylko strzelic z dziala obracajac sie w jakims kierunku zurzuwa 3 pkt pary)
moim zdaniem jest to bardziej przemyslane i oddajace charakter ulewy... nie sadzisz ze nieco glupie jest to ze psy bez jakiegokolwiek pancerza sa spowalnainie przez rozmokniety grunt a skaven juz nie?
naprawde prosze o PRZEMYSLENIE i przeredagowanie tego scenariusza...
ja proponuje cos takiego:
Kazda jednostka z savem 2+ i lepszym ma -1Mv (-2 do szarzy), Steam Tank aby sie poruszyc (wliczajac obrot) musi zurzyc dodaktowy punkt pary (czyli np ruch na 3 cale zjada 2 pkt pary, jezeli chce tylko strzelic z dziala obracajac sie w jakims kierunku zurzuwa 3 pkt pary)
moim zdaniem jest to bardziej przemyslane i oddajace charakter ulewy... nie sadzisz ze nieco glupie jest to ze psy bez jakiegokolwiek pancerza sa spowalnainie przez rozmokniety grunt a skaven juz nie?
naprawde prosze o PRZEMYSLENIE i przeredagowanie tego scenariusza...
-
twardochleb
- Chuck Norris
Jesli brac pod uwage samego sava to krasnoludzcy herosi beda mieli m 2... Nie lepiej brac pod uwage i sava i move?
no pomysł thuriona i mi bardzo pasuje....teraz jest pain bo jak będę chciał zagrać na cod one to to ograniczenie strasznie boli 
ps nie zapominajmy o hellcanonie
ps nie zapominajmy o hellcanonie
Ostatnio zmieniony 16 gru 2007, o 16:07 przez Mapet, łącznie zmieniany 1 raz.
Zwalniam miejsce. Niestety nastąpiła nagle zmiana planów i nie mogę jechać. 
wiadomo, ze chodzilo o 2+ 1+ 0+ etc
i ja pomimo, ze gram breta przychylam się do czegos takiego
i ja pomimo, ze gram breta przychylam się do czegos takiego
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
3+ to nie jest jakis pancerny save... kislevitow za duzo na tym turnieju sie raczej nie pojawiFensir pisze:Zdecydowanie popieram Thuriona. Z tym, że pancerz 3+, nie róbmy wyjątku Kislevovi
a zeby bylo wszystko jasne wystarczy do tego co podalem dopisac jedno slowko:
Kazda jednostka kawalerii z savem 2+ i lepszym ma -1Mv (-2 do szarzy), Steam Tank aby sie poruszyc (wliczajac obrot potrzebny do strzalu) musi zurzyc dodaktowy punkt pary (czyli np ruch na 3 cale zjada 2 pkt pary, jezeli chce tylko strzelic wprost to 2 punkty pary, ale jezeli chce strzelic z dziala obracajac sie w jakims kierunku zurzywa 3 pkt pary)
dokładnie o to mi chodziło, jako że jest niedziela to lekko rozkojarzony jestem...Mapet pisze:moim zdaniem thurionowi chodziło o to żeby tam było "i"Leśnik pisze:Również popieram postulat Thuriona, mv 6+ i sv lepszy lub równy 2+ takie wymagani powinny mieć jednostki zwolnione... IMO oczywiście
- Christos
- Kretozord
- Lokalizacja: FKCC, sekcja Gdańsk Południe, oddział Zakoniczyn (na emeryturze)
Popieram Thuriona.
Tylko jedno pytanko w kwestii ST: żeby sie obrócić wprawdzie musi generować parę ale nie zużywa jej (w normalnych warunkach). Czy to co Łukasz napisałeś oznacza że oby sie obrócić zużywa w błocie 1 punkt pary??
W sumie logiczne ale wole sie upewnić.
Tylko jedno pytanko w kwestii ST: żeby sie obrócić wprawdzie musi generować parę ale nie zużywa jej (w normalnych warunkach). Czy to co Łukasz napisałeś oznacza że oby sie obrócić zużywa w błocie 1 punkt pary??
W sumie logiczne ale wole sie upewnić.
scenariusze pozniej, kto ostatecznie chce/potrzebuje nocleg z pt na sobote??
również popieram thuriona, pierwszy scenariusz zdecydowanie nietrafiony, szczególnie, że niby anty-bretoński, a tnie też inne armie (o DoW nie zapominajcie!!). Rozwiązanie, które thurion zaproponował zdecydowanie lepsze, choć nie bardzo rozumiem, czemu jest scenariusz anty-bretoński, a nie ma anty-dwarfickiego na przykład...