Blog malarski Morten <up 05.03>

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
maciek_89
Chuck Norris

Blog malarski Morten <up 05.03>

Post autor: maciek_89 »

Postanowiłem że nie będę zaśmiecał forum oddzielnymi postami tylko wszystko będę wrzucał do tego blogu. Są to figurki malowane dla mojego kumpla. Maluję jak potrafięSmile W takiej kolorystyce będzie cała armia dwarfów. Pozdrawiam i zapraszam do oglądania:) Proszę o konstruktywną opinię i ocenę na coolmincie.
Na początek mam flame cannona i żyrokopter jutro postaram się wrzucić foty jakiś strzelców i piechurów bo część jest już ukończona.
Co do zdjęć to się dopiero uczę. Na razie są to fotki z fleshem i bez konkrtnego statywu ,tylko z"opraciem" Smile Ale wszystkiego nauczę się z czasem.
zapraszam:)
Obrazek
Obrazek
Ostatnio zmieniony 5 mar 2008, o 12:52 przez maciek_89, łącznie zmieniany 5 razy.

Awatar użytkownika
TomaszT
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: TomaszT »

Fajnie zrobiona beczułka i koła na flame cannonie! Nad lufa bym jeszcze popracowal, tak troche za czysto wyglada w porownaniu do reszty metalowych elementow. Na gyro niestety za duzo nie widac, bo malutkie te zdjecia i z daleka robione. :( Wrzuc moze jakies zblizenia detali. Sam niedawno zaczalem sie z Krasiami bawic i pewnie niedlugo tez nabede flame cannona, Zobacze czy uda mi sie takie fajowe drewno zrobic.

Awatar użytkownika
slonkutno

Post autor: slonkutno »

Wszystkie metaliki sa takie jak dla mnie za czyste, a takto to spoko, tylko gdzie jest obsluga ?
mamo, dostalem dzisiaj trzy szostki z religii ;]

Obrazek

Awatar użytkownika
maciek_89
Chuck Norris

oki postaram się zrobić dokładniejsze zdjęcie żyrokoptera. A co do metalików to mogę prosić o jakieś dokładniejsze wskazówki..? Mam z nimi o wiele większe trudności niż ze zwykłymi barwami.... Wyjściowym kolorem powinien być boltgun metal z inkiem?
Obsługa dziś zostanie sfotografowana i wrzucę też jej fotki dzięki za te parę uwag :twisted:

Awatar użytkownika
slonkutno

Post autor: slonkutno »

Ja robie tak, ze na czarnym podkladzie boltgun metalem jade suchym pedzlem, a jak ci sie chce (fajniej to wyglada) to malujesz mithril silverem i potem traktujesz go czarnym inkiem ( czasami niektorzy miksuja czarnego inka z bronzowym inkiem + troszke wody). Najlepiej wez sobie kawalek jakiejs blaszki i sobie popatrz. Kobinowac mozesz wtedy ile pomyslow w glowie.
mamo, dostalem dzisiaj trzy szostki z religii ;]

Obrazek

Awatar użytkownika
TomaszT

Post autor: TomaszT »

Ja ostatnio chciałem zrbić Slayerowi taki fajny niebieskawy toporek. Kombinowalem z niebieskim inkiem i mithrill w pewnym momencie zaczal mi wychodzic kolorek w stylu "przegrzanej" stali. Cos takiego mozna zobaczyc jak za dlugo w jednym miejscu szlifierka katowa sie bedziesz bawil. ;) IMHO na lufe flamecannona w sam raz.

Awatar użytkownika
maciek_89
Chuck Norris

Obrazek

Jest obsługa flame cannona kurcze denerwuje mnie ten flseh bo w rzeczywistości skóra lepiej wygląda. Popróbuje lepsze foty porobić.
Obrazek
Obrazek

Sykstus
Masakrator

Post autor: Sykstus »

Skóra fajna ale chyba zieleń trochu za jasna (taki gust :P ) I nie rób wszystkich blondynów :p To nie HE w końcu...

Awatar użytkownika
maciek_89
Chuck Norris

http://www.coolminiornot.com/go.php?go=userpics
zapraszam co ocenienia moich prac.
A generalnie to wygląda w ten sposób że mam 30 modeli do pomalowania i maluje po 5,4 i w danej partii daje masowo te same brody ,raz blond, raz jasny brązowy, raz ciemny brązowy, raz czarny, szary, czarny,biały itd.
W realu zielony nie wygląda aż tak jasno powtórzę się ale to wina flasha:P

Awatar użytkownika
maciek_89
Chuck Norris

Obrazek
Trzech nowych
proszę o komentarze ewentualnie porady co poprawić na przyszłość.
Prosze jeszcze raz o konstruktywną opinię jak coś link -prosze o oddanie głosu:) http://www.coolminiornot.com/177095
A co do podstawek to takie było życzenie kumpla aby ich nie robić więc nie mam wielkiego wyboru;] Ale raczej jestem z nich zadowolony:) jak na stół.
Ostatnio zmieniony 16 gru 2007, o 15:40 przez maciek_89, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Post autor: Celedor »

Fajny TT... Tylko IMO nie wiem moze zdjecia, ale drewno jednolite... Wyglada troche jak pokolorowane... I zrob podstawki bo duzo odejmuja modelom... :wink:
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Tyfus
Wałkarz

Post autor: Tyfus »

ależ snajper :D Popieram Celedora zrób podstawki
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Treevill
Kradziej

Post autor: Treevill »

przede wszystkim nie podoba mi sie to ze sa cali zieloni ( przy zalogantach nie wyglada to zle bo biegaja z golymi klatami ) ... jakbys jakikolwiek element ubioru malowal na inny kolor to wygladalo by odrazu lepiej ... i podstawki musisz zrobic ... dobrze zrobiona podstawka to polowa sukcesu przy odenie koncowej figurki

Awatar użytkownika
Adamdo
Chuck Norris

Post autor: Adamdo »

A co do podstawek to takie było życzenie kumpla aby ich nie robić więc nie mam wielkiego wyboru

Piotrax
Kradziej

Post autor: Piotrax »

Może to wina zdjęć, ale ci panowie z gunami wyglądają na lepiej wycieniowanych i ogółem ładniejszych niż reszta. Prace znośna. Taki TT i myślę ze więcej być nie miało :)

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
maciek_89
Chuck Norris

Nowa moja praca dla kolegi chaos warriorzy:) Prosił aby dobrze wyglądali na stole. Proszę o rady i opinię. Czyli na co następnym razem zwracać uwagę...
Obrazek

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Post autor: Celedor »

Na stol sa fajni... Ale zbyt oczojebny czerowny i Free hand na sztandarze kuleje... Pocieniuj FH i przyciemnij troche ten czerwien... :wink:
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/

Awatar użytkownika
skink

Post autor: skink »

Sztandar wyszedł ci najlepiej, podstawki też fajne. Następnym razem zwracaj uwagę na tarcze i zbroje, bo wyszły ci jakieś takei rozciapane. Popraw też rogi, bo czwarty od lewej, ma wyraźną linię pomiędzy kolorami. Ale ogólnie to fajny TT.

Awatar użytkownika
maciek_89
Chuck Norris

Zbroje tych chaośników rozpoczynałem malować od dark flasha także w rzeczywistości są bardziej stonowane. Trzymałem się takiej metody ze na początkową warstwę dark felsha kładłem kolejne jego mieszanki z blood redem. Flash rozjaśnił zbroje w znacznym stopniu.
Jak proponujecie malować zbroje na marke Khorna?
Oki zastosuje wasze rady;]
prosiłbym o ocenienie mojej pracy:
warriorzy: http://www.coolminiornot.com/182019

Awatar użytkownika
Beldrin Durgnisson
Mudżahedin

Post autor: Beldrin Durgnisson »

to nie jest free hand o ile sie nie mylę :wink:
krasnale fajne, ładny metal i brody, drewno brzydkie ;]
chaośnicy mają brzydkie rogi ale pozatym są spoko, no... i widac ich z daleka :wink:

ODPOWIEDZ