Hearthstone
Moderator: Zaklinacz Kostek
- Infernal Puppet
- Masakrator
Re: Hearthstone
Najważniejszą kwestią i tak pozostaje - jak te zmiany wpłyną na metę, bo mam trochę wątpliwości patrząc na dotychczasową historię. Kripp niedawno publikował w video, że 9 na 10 najczęściej granych kart w standardzie to druidzkie, z pierwszym miejscem okupowanym oczywiście przez jade idola ( choć nie jest to do końca uczciwe 1 miejsce, bo idola można nieraz zagrać w 1 grze 4-5, albo i więcej razy ) i drugim przez właśnie innervate.
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
Patrząc na zmiany to Żaba może mieć rację. Wyjdzie na to, że druid to nerfa nie dostał tylko przypadkiem boosta bo pozostałe top klasy dostały mocniej po tyłku
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW
Brettonia 23/1/13
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych
AndrzejAndrzej pisze:Żaba?
Nie ma jak czytanie tematu hs'a na wyjebce.
Oczywiście Andrzej
Brettonia 23/1/13
Brettonia 23/1/13
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych
Lol man, Ciebie juz nikt tu nie zna
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
Znerfiony innervate wylatuje z mojego quest druida a wchodza kolejne 2 kreaturki Ot i cala zmiana.
Patrze na ta moja talie quest paladyna i sie za glowe trzymam ile tam jest pylu zeby to jakos dzialalo: Quest, N'zoth, Cairn, Tyrion, Sylvana, Mukla Tyran, Ragnaros swiatla, Ragnaros (rotacyjnie), przed chwila wyrzucilem Uthera DK, a teraz ma tam wejsc tez ten caly Zelazobrzuchy (+ epiki np moja ulubina karta Baztwarzowy Manupulator)
Patrze na ta moja talie quest paladyna i sie za glowe trzymam ile tam jest pylu zeby to jakos dzialalo: Quest, N'zoth, Cairn, Tyrion, Sylvana, Mukla Tyran, Ragnaros swiatla, Ragnaros (rotacyjnie), przed chwila wyrzucilem Uthera DK, a teraz ma tam wejsc tez ten caly Zelazobrzuchy (+ epiki np moja ulubina karta Baztwarzowy Manupulator)
Czcij Koze !!
Twoja Stara gra w Age of Sigmar !
ja tam wole Legendy z podstawki, które raczej nie wylecą do wilda i tak zrobiłem Antonidasa ostatnio bo się do wielu różnych talii przydaje
Albo_Albo pisze:ja tam wole Legendy z podstawki, które raczej nie wylecą do wilda i tak zrobiłem Antonidasa ostatnio bo się do wielu różnych talii przydaje
Abyś się nie zdziwił Hall of Fame czeka
Brettonia 23/1/13
Brettonia 23/1/13
ALbo Albo - jasna sprawa, jak cos kraftowac to klasyki i neutrale, ale akurta do paladyna mam szczescie z legendami (craftowalem tylko tyriona), a np do Kaplana nie mam ani jednej legendy tak samo Mag (Anomalusa spylilem).
Zrobilem sobie liste legend do zrobienia wyszlo 8 a plylu tylko na 2 (Antonidas, Czarny Rycerz miedzy innymi)
Zrobilem sobie liste legend do zrobienia wyszlo 8 a plylu tylko na 2 (Antonidas, Czarny Rycerz miedzy innymi)
Czcij Koze !!
- Infernal Puppet
- Masakrator
Przy ostatnich nerfach powiedzieli wprost, że hall of fame będzie uzupełniany tylko przy rotacji dodatków do dziczy, czyli raz na rok . Zresztą zwracają wtedy pełny pył za karty więc wielkiej straty nie ma. Sam mam nieco ambiwalentny stosunek do całego konceptu hali sławy. Z jednej strony fajnie, bo dostaje się za to masę pyłu i dalej można nimi grać, raptem tyle że w innym formacie. Z drugiej strony nie podoba mi się, że traktują wilda jako śmietnik dla kart które są problematyczne dla gry, ale brakuje jaj/chęci/wizji/pomysłu by je zmienić.Hall of Fame czeka
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
- Infernal Puppet
- Masakrator
Potwierdzone, nerfy wchodzą 18 września . Dwa tygodnie od zapowiedzi, nawet całkiem szybko.
- Infernal Puppet
- Masakrator
Gezz, niektóre idee jakie testowali naprawdę byłby przegięte. Szczególnie 5 manowy paladyn. Albo rogal, młyn który i tak jest już cokolwiek irytujący wstąpił by na nowy poziom .
Generalnie muszę powiedzieć, że death knighci jakich teraz mamy wyszli całkiem nieźle. A na pewno dużo lepiej niż questy . Są lepsi, są gorsi, ale żaden nie jest totalnie niegrywalny. Szczerze mówiąc Dk maga i łowcy spodobały mi się tak bardzo, że jutro jak będą nerfy i wpadnie zastrzyk pyłu to właśnie je zrobię. Nad dwoma pozostałymi legendami się dalej zastanawiam, ale na pewno na coś wpadnę .
Generalnie muszę powiedzieć, że death knighci jakich teraz mamy wyszli całkiem nieźle. A na pewno dużo lepiej niż questy . Są lepsi, są gorsi, ale żaden nie jest totalnie niegrywalny. Szczerze mówiąc Dk maga i łowcy spodobały mi się tak bardzo, że jutro jak będą nerfy i wpadnie zastrzyk pyłu to właśnie je zrobię. Nad dwoma pozostałymi legendami się dalej zastanawiam, ale na pewno na coś wpadnę .
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Generalnie - to jedna wielka żałość. Próbowałem pograć po raz pierwszy od jakiegoś miesiąca. Myślę sobie - a nuż coś się zmieniło. Zacząłem od normala rankingowo. Na 20 gier 15 to jade druid. I jeszcze go wzmocnią, osłabiając inne talie - chore na maxa. Zmarnowałem 2 h. Spierdalam do gwinta, tam przynajmniej jest ciekawiej...
smiejagreg pisze:Generalnie - to jedna wielka żałość. Próbowałem pograć po raz pierwszy od jakiegoś miesiąca. Myślę sobie - a nuż coś się zmieniło. Zacząłem od normala rankingowo. Na 20 gier 15 to jade druid. I jeszcze go wzmocnią, osłabiając inne talie - chore na maxa. Zmarnowałem 2 h. Spierdalam do gwinta, tam przynajmniej jest ciekawiej...
RNG nie wkurwia ale różnorodnością to teraz na 3800+ nie ma szału
Brettonia 23/1/13
Brettonia 23/1/13
Stwierdziłem że wbiję złotego szamana - bierzemy tokena z tralem. Cisnę typa - wisienka na torcie - transformacja z trala - wyskakuje chochlik 5/5 co rani za przyzwanie minionow - - 25 HP :-O nic to RNG, bywa ale po 3 transformacji się poddałem (ale fakt raz był prorok).. fuck this shit !!! ;-P
- Infernal Puppet
- Masakrator
Nerfy nareszcie przybyły i zobaczymy wkrótce czy odniosły zamierzony skutek . Jutro zresztą ( bo europa jest opóźniona jak zawsze ) dostaniemy też mały bonusik świąteczny.
Ja się cieszę, że z pomocą dodatkowej dawki pyłu machnąłem sobie parę kart, i to nie cztery a pięć legend . Deathstalkera i lodową Jainę pod talie do zabawy, Razę pod OTK (z shadowreaperem i Velenem których miałem wcześniej ), Kazakusa pod renotalie dla kapłana i warlocka, oraz Aye czarnołapkę pod golemy ( są rakowe, wiem, ale akurat lubię nimi grać ). Zobaczymy jak się sprawdzą w praniu, oby lepiej niż nerfy .
Ja się cieszę, że z pomocą dodatkowej dawki pyłu machnąłem sobie parę kart, i to nie cztery a pięć legend . Deathstalkera i lodową Jainę pod talie do zabawy, Razę pod OTK (z shadowreaperem i Velenem których miałem wcześniej ), Kazakusa pod renotalie dla kapłana i warlocka, oraz Aye czarnołapkę pod golemy ( są rakowe, wiem, ale akurat lubię nimi grać ). Zobaczymy jak się sprawdzą w praniu, oby lepiej niż nerfy .