2 x 10 corów FCG, 2 x 5 furii i 2 x 3 Crusherzy z czampionem.Druchii pisze:Pożyczę bloodka i co tam jeszcze wchodzi
[MASTER] Świdkon - Lubelski Master 25-26.11.2017
Re: [MASTER] Świdkon - Lubelski Master 25-26.11.2017
Glegut my zagraliśmy blodkiem kilka bitew i największa wygrana to było 12-8.
Ile bitew Ty zagrałeś? Bo nie rozumiem tego argumentu o kartce papieru.
Akurat te armie co wymieniłeś w większości testowaliśmy na greater demona:
Lizaki - posion praktycznie na całej armii, w walce i strzelaniu.
Ogry - 7 maneaterów poison acurate + klocek ironów.
Imperium - strzelanie plus magia.
Chaos dwarfy - strzelanie plus magia.
WE - strzelanie plus magia.
a jak HE zdejmują blodka ?
Ostatnio zmieniony 19 wrz 2017, o 15:34 przez Tocz, łącznie zmieniany 1 raz.
CHĘTNIE WYKONAM TRAYE POD TWOJA ARMIĘ. SZYBKA REALIZACJA. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=110&t=47815

magia + strzelanie + reszte probowac dobic elitarna piechta
Raczej sporo bitewek rozegrałem - a czemu pytasz ?Stan pisze:Glegut my zagraliśmy blodkiem kilka bitew i największa wygrana to było 12-8.
Lizaki - policzyłeś ile poisonów dokładnie maksymalnie SA będą miały na ten format ? i ile będzie tychże armii? Skoro bierzesz to pod uwagę jako rozwiązanie problemu z Blodkiem to chyba w takim razie powinny być na co drugim stole

Ogry - mówimy o 14 strzałkach, tak ?
Imp - jedna maszyna
Chas dwarfy - jedna maszyna +bolec
WE - mówimy o jednym spellu i maksymalnie ilu strzałkach raniących na 6? 20? 30 ? 40 ?
Mogę tak długo odbijać piłeczkę do 25.11 ale jaki ma to sens ?
Proszę Was tylko o rozwagę i o zderzenie Waszych założeń również z innymi graczami spoza Waszego środowiska.
Idzcie za przykładem Łodzi.
Piona!
- wind_sower
- Masakrator
Glegut jeszcze powiedz mi jak chcesz złożyć tego bloodka.
Maluję dla Perfectly Painted Studio!
https://www.facebook.com/PerfectlyPaintedStudio/
perfectlypaintedstudio@gmail.com
- wind_sower
- Masakrator
No tak jest pytanie, że albo wchodzi mieczyk albo scroll, więc albo ten bloodek jest bułą albo Ty jesteś bułą, bo nie masz scrolla 

Maluję dla Perfectly Painted Studio!
Na razie glegut to odbijasz piłeczkę na aut, bo my graliśmy tym blodkiem kilka bitew a Ty żadnej, ale przekładasz forumowe ględzenie nad battletesty.
Nikt mi jeszcze nie napisał, że zagral bitwę blodkiem i zrobił maskę na czymkolwiek. Wszyscy tylko piszą, że jeden model wygra mastera.
W Łodzi nie można wystawić blodka? Tam jedyne co ograniczyli to combowanie się sojuszy, bez żadnego wpływu na to, czy w małej armii jest lord.
Nikt mi jeszcze nie napisał, że zagral bitwę blodkiem i zrobił maskę na czymkolwiek. Wszyscy tylko piszą, że jeden model wygra mastera.
W Łodzi nie można wystawić blodka? Tam jedyne co ograniczyli to combowanie się sojuszy, bez żadnego wpływu na to, czy w małej armii jest lord.
- Offspringman
- Kretozord
Po co tak pisać bzdury?
Zagramy to zobaczymy jak blodek się sprawdza.
Wyluzujcie.
Jak jest blodek to niewiele jest poza nim.
Zagramy to zobaczymy jak blodek się sprawdza.
Wyluzujcie.
Jak jest blodek to niewiele jest poza nim.
Jeden model wg mnie gry nie wygra, zawsze można odgiąć, uciekać, poświęcić jakiś oddział z dużą ilością śmiecia do zastopowania etc.
Na koniec to tylko 6 tur a bicie zacznie się najwcześniej w 2 jak nie w 3, co nie znaczy, że to nie przegięty model
Na koniec to tylko 6 tur a bicie zacznie się najwcześniej w 2 jak nie w 3, co nie znaczy, że to nie przegięty model

Nie Stan, nie chodziło mi o kopiowanie założeń Łodzi które tak nawiasec mówiąc są czystymi zasadami T9A ale bardziej o konsultacje z innymi środowiskami niż tylko opieranie się o swoje własne K-R-O-P-K-AStan pisze:Na razie glegut to odbijasz piłeczkę na aut, bo my graliśmy tym blodkiem kilka bitew a Ty żadnej, ale przekładasz forumowe ględzenie nad battletesty.
Proste. Dajesz orła przed bloodkiem i pytasz przeciwnika czy odgięty jest, jesli się zgodzi no to odgięty 

Nie lubię się za często wypowiadać, ale jak ktoś wypisuje głupoty dotyczące armii którą gram to muszę się wtrącić. Po pierwsze najlepsze złożenie u bloodka z mieczem i regeną nie wchodzi. Po drugie widzę mnóstwo złożeń u przeciwników, które bloodka spokojnie kontruje:
-Lord bretoński
-w imperium lusterko, działo, div
-w ograch: many plus działo
-w he dobrze złożony lord na rydwanie
-w zasadzie w prawie każdej armii dobrze zlożony lord z pickaxem, np w bestiach m. in. beast lord z regeną, pickaxem, eye of dominion.
Po trzecie jakbym jechał do Świdnika to ten wasz bloodek jest tak świetny, że na pewno go nie wezmę. Są lepsze złożenia.
Po czwarte jakbym jechał do Świdnika to mam dwa bloodki pomalowane. Za flachę od sztuki mogę pożyczyć.
-Lord bretoński
-w imperium lusterko, działo, div
-w ograch: many plus działo
-w he dobrze złożony lord na rydwanie
-w zasadzie w prawie każdej armii dobrze zlożony lord z pickaxem, np w bestiach m. in. beast lord z regeną, pickaxem, eye of dominion.
Po trzecie jakbym jechał do Świdnika to ten wasz bloodek jest tak świetny, że na pewno go nie wezmę. Są lepsze złożenia.
Po czwarte jakbym jechał do Świdnika to mam dwa bloodki pomalowane. Za flachę od sztuki mogę pożyczyć.