T9A:FB 2.0 - przecieki i dyskusja
Re: T9A:FB 2.0 - przecieki i dyskusja
Tyle im fajnych pomysłów podesłałem... Jeszcze myślałem, że może to taniutko wycenią i ilość będzie nadrabiała jakość, ale jak ten czołg ma być jeszcze droższy(czyli różnie może być z resztą oddziałów) to widzę tylko mrok i rozpacz.
Gremlin pisze:Co się dziwicie? Chłopaki przyjeli 7 lepców na twaSz, traca 3 zęby z tego 2 przednie, a wciąż dzierżą w ręku bagietę, która chcą zjeść. A Furek im tą bagietę zajumał i pobił nią ostatniego żywego francuskiego rycerza sprawiedliwości. Pieprzony polski złodziej. Odarł ich z marzeń.
- Slayer Zabójców
- Masakrator
Fajne pomysły =/= zbalansowane pomysły
A ten nowy steam tank wydaje mi się fajny, nie warzywi się
A ten nowy steam tank wydaje mi się fajny, nie warzywi się
Jestem graczem Imperium i na nowe zmiany czuję się jak elf po całej nocy w czysto męskim towarzystwie nago.Laik pisze:czytając tutaj komentarze zastanawiam się czy gracze imperium nie są wewnątrz krasnoludami...
U mnie przez całą 1.3. czołg przeleżał - teraz pewnie wróci Koniec z żelaznym warzywem!
- Slayer Zabójców
- Masakrator
Ten nowy czołg naprawdę jest w pyte, nie wiem dlaczego narzekacie? I ma być TAŃSZY, nie droższy niż w wersji 1.3. Wiadomo, że czołg z 8 edycji nigdy nie wróci, bo cena tamtego żelastwa była jak dożywotnia promocja - dwa czołgi w cenie jednego
Trzeba pamiętać, że rolą steam tanka w T9A jest anvil/support, a w tym sprawdza się znakomicie. Jedynie trochę boli przycięty ruch, ale został on stworzony z zamysłem, żeby wspierać piechotę a nie kawalerię, także jeżeli go dobrze wycenią to żelazko będzie w każdej piechotnej rozpisce Imperium(w kawaleryjskiej pewnie też).
Trzeba pamiętać, że rolą steam tanka w T9A jest anvil/support, a w tym sprawdza się znakomicie. Jedynie trochę boli przycięty ruch, ale został on stworzony z zamysłem, żeby wspierać piechotę a nie kawalerię, także jeżeli go dobrze wycenią to żelazko będzie w każdej piechotnej rozpisce Imperium(w kawaleryjskiej pewnie też).
Jedyna dobra informacja dla Imperialistów to zasada specjalna dla magów, resztę widzę słabo.
"W sumie nie zmienia to nic tylko tyle że wyczułeś okazje i ją wykorzystałeś a ja byłem naiwny i dałem się wykorzystać. Nie martw się następnym razem nie będe uprzejmy i miły" AS1 vs. Dymitr
Zasada dla magów - w sensie, że będą mogli zamienić czar na dowolną 1 z innej szkoły magii? To jest potwierdzone?PAWLAK pisze:Jedyna dobra informacja dla Imperialistów to zasada specjalna dla magów, resztę widzę słabo.
Dali taki hint, ale jak zwykle z zastrzeżeniem, że to nie jest finalna wersja zasad.
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.
4d3+2 to z racji tego, że na ruch musisz rzucić wszystkimi 4 kości to jest minimum 6 ruchu, a wtedy to nawet do wspierania piechoty nie będzie się nadawał, bo za szybki dla piechoty i za wolny do czegokolwiek innego. W tym jest wszystko pogrzebane, zabrali możliwość z ilu kostek czołg ma się poruszać. Jako, że średnio szarżuje tylko na 8 cali to musi być blisko piechoty, żeby ją wspierać.
No i dalej jednorazowe działo parowe z siłą 2
No i dalej jednorazowe działo parowe z siłą 2
For Sigmar and the Empire!
- swieta_barbara
- habydysz
Spoilerki do ID ostatnie:
Hereditary Spell
Hereditary Spell
Oraz Gunnery Teams:Cloud of Magnesium Ash
CV: X+ | Rng: 24” | Type: Hex | Duration: Permanent
The target gains Flammable. At the end of any phase, if the target has suffered at least one hit with Flaming Attacks this phase, it suffers an additional D3+1 hits with Strength 4, Armour Penetration 0 and Flaming Attacks, and the spell ends.
Mogą ruszyć się 6" i strzelić
4 HP, Hard Target, Quick to Fire
Volley Gun (4+)
Volley Gun Artillery Weapon
Range 24” , Shots D6, 2D6 or 3D6 , Str 4, AP 1
Grenade Launcher (4+)
Volley Gun Artillery Weapon
Range 18”, Shots D6+1 , Str 6, AP 2.
Flamethrower
This weapon has two modes of fire:
1: Range 12", Shots 1, Str 4{5}, AP 1{ 2 }, {Multiple Wounds (D3)}, Flaming Attacks
2: Range 18", Shots 1, Str 0, AP 0. Any target hit by this weapon becomes flammable, this effect ends at the end of the next Player Turn or immediately after the affected unit is hit by a Flaming Attack.
- wind_sower
- Masakrator
Haha, flamethrower oblewa benzyna. Fajny patent!
Maluję dla Perfectly Painted Studio!
https://www.facebook.com/PerfectlyPaintedStudio/
perfectlypaintedstudio@gmail.com
- swieta_barbara
- habydysz
Profile nowych Dragon Centaurów wszyscy widzieli?
- swieta_barbara
- habydysz
I jeszcze do WDG zasady globalne:
Hell-Forged Armour
Follows the rules for Plate Armour (can be enchanted as if it was a Plate Armour).
The wearer gains Fearless. If more than half of a unit’s models have Hell-Forged Armour, the unit must reroll failed Break Tests.
Path of the Favoured
Models with this Universal Rule can make one more Supporting Attack than normal from the second rank. Units with one or more models with Path of the Favoured cannot add Rank Bonus to their Combat Score. A model with Path of the Favoured that fights in a Duel gains +1 Discipline until the end of the Melee Phase.
Path of the Exiled
The model gains Stubborn in the first Round of Combat provided its unit does not have more ranks than files and is Engaged in Combat in its Front facing with an enemy unit. Units with Path of the Exiled cannot join or be joined by units without Path of the Exiled.
Irredeemable
The model gains Unstable, cannot use Stomp Attacks, and can use Grind Attacks as Supporting Attacks (ignoring the maximum number of Supporting Attacks). When a model with Irredeemable is killed by a Melee Attack, remove it as a casualty only at Initiative Step 0. A unit with at least one model with Irredeemable may never have more ranks than files.
Battle Fever
Units consisting entirely of models with Battle Fever must reroll any natural rolls of ‘1’ when rolling for Charge Range.
Pomysł z nowym "nie-Kholekiem" genialny. Ktoś zna dostępny model, który byłby większy od shaggotha?
- wind_sower
- Masakrator
Maluję dla Perfectly Painted Studio!