A czy zmieszczę? Teraz wchodzą dwa byki i dwa gigsony przy 35% na grubasów, to zostanie jeszcze na lance, co przy of4 w nowych zasadach będzie spoko opcją

Moderator: Afro
Też chciałbym, żeby mourny z 2+ savem wróciły, ale MC z T5 i 2+ savem to byłoby trochę za dużo, także zaproponowałem, żeby zabrali mournom heavy armour, przez co mourny z GW miałyby max 4+ save, a z Ironfistem 3+ - to byłby kolejny nerf, ale za to mogłyby być tańsze i IF byłby realną alternatywą dla GW.Huss pisze:Zgadzam sie z Tobą:) widziałem na forum 9 th Age ze starałes im sie to wykazać. No albo dworak i 3+ Armour Save albo Iron Fist dodatkowy atak i 2+ Armour Save.
Ciekawie by było gdyby stubborna przenieśli na mamutaHuss pisze:Natomiast uważam że najbardziej oberwalo się Rock Auchros 'owi:/ brzydko mówiąc to go wykastrowali.
Może nowi giganci - w zależności od ceny - z GW jakoś to zrekompensuja, choć oni też stracili Stubborn:/
To byłoby spoko rozwiązanie.Slayer Zabójców pisze:Też chciałbym, żeby mourny z 2+ savem wróciły, ale MC z T5 i 2+ savem to byłoby trochę za dużo, także zaproponowałem, żeby zabrali mournom heavy armour, przez co mourny z GW miałyby max 4+ save, a z Ironfistem 3+ - to byłby kolejny nerf, ale za to mogłyby być tańsze i IF byłby realną alternatywą dla GW.
Ciara pisze:To byłoby spoko rozwiązanie.Slayer Zabójców pisze:Też chciałbym, żeby mourny z 2+ savem wróciły, ale MC z T5 i 2+ savem to byłoby trochę za dużo, także zaproponowałem, żeby zabrali mournom heavy armour, przez co mourny z GW miałyby max 4+ save, a z Ironfistem 3+ - to byłby kolejny nerf, ale za to mogłyby być tańsze i IF byłby realną alternatywą dla GW.
Wielki oddział Ogrow z bannerem swifstride i dwoma bronmiHuss pisze:Odoamar a mozesz zdradzic jaki uklad testowales ostatnio przeciw WDG?tam gdzie użyłeś 5 Tuskerow z GW.
Tutaj chodzi o to, żeby ugrywalnić Ironfista na tuskerach a nie zupełnie go wyrzucić, to tak jakbyś krasnoludom wyrzucił strzelby i dał za to łuki, ponieważ strzelby się nie sprawdzają.Huss pisze: Najsensowniej, w tym z uwagi na przejrzystość, brzmi opcja wrzucenia tuskerow w miejsce ironfista innych broni imo.
Zacznijmy od tego, że ironfisty były brane tylko dlatego, ponieważ bicie po inicjatywie oraz parry w oddziale 2 mournów było ważniejsze od bicia z S6, ale w momencie, gdy z ironfistów ściągnięto parry a starting unit size został podniesiony do 3, to ironfisty nie mają kompletnie sensu na tzw "schock cavalry" jaką mają być tuskeryOkoń pisze:Dużo zależy od przyszłego kosztu punktowego. Raczej oczywiste jest, że zestaw na tuskerach GW+heavy armour będzie relatywnie droższy niż jego obecna wycena względem iron fists+light armour.
Poza tym czasami bicie po inicjatywie (czyli 3 w szarży) może się przydać. Zwłaszcza jeżeli ogry nadal będą miały do dyspozycji zabawki obniżające inicjatywę przeciwnika.