nie widziałem ale z zapowiedzi DL ma w najmniejszym stopniu się zmienić...Slayer Zabójców pisze:Jeszcze nawet nie widziałeś swojego booka stary:D Orunowane organki są lepsze od tej rakietnicy a jakoś duże demony graja cały czas.
T9A:FB 2.0 - przecieki i dyskusja
Re: T9A:FB 2.0 - przecieki i dyskusja
- Slayer Zabójców
- Masakrator
I co w związku z tym? Jest jakaś zasada, że przeciwko dużym celom nie ma kary za daleki zasięgJimMorr pisze:Nie żeby mnie ta rakietnica przerażała jakoś, ale duży demon nie jest przypadkiem duży...?JarekK pisze:2d6 = 7 hitów na 5+ (bo daleki)

- swieta_barbara
- habydysz
Tylko cannon ma +1 do strzelania w duże cele.
w VC pokazali Mortisa. Zabrali książkę i podbicie regeny, za to strzelanie wygląda teraz tak
*Aura of Undeath: Damage Rule
During its Shooting Phase, model parts with this Global Rule can a Shooting Attacks that either:
Targets all enemy units within 12" (including those Engaged in Combat and outside Front Arc). targeted units suffer D6 hits with Strength X and Armour Penetration 2, where X is equal to the current Turn number.
Targets a single unengaged enemy unit within 18”. The targeted unit suffers D6+2 hits with a Strength equal to the current Game Turn number and Armour Penetration 2.
*Aura of Undeath: Damage Rule
During its Shooting Phase, model parts with this Global Rule can a Shooting Attacks that either:
Targets all enemy units within 12" (including those Engaged in Combat and outside Front Arc). targeted units suffer D6 hits with Strength X and Armour Penetration 2, where X is equal to the current Turn number.
Targets a single unengaged enemy unit within 18”. The targeted unit suffers D6+2 hits with a Strength equal to the current Game Turn number and Armour Penetration 2.
We can't stop here. This is bat country.
Playtestowałem dwa takie mortisy. Jak to dożyje czwartej tury i dalej to się zaczyna młyn.

+1 Ot prosta kalkulacjaJarekK pisze:2d6 = 7 hitów na 5+ (bo daleki), czyli 2,(3) trafienia. Zakładając, że demon ma dalej 6T to jest 14/9 rany. Po regenie mamy 7/9 rany. No nie ma co grać na tych demonach.
Na bliskim jest 1,1(6) rany.

A przy okazji - coś wiadomo o rakietnicy Imperium, czy nadal będzie stała na półce?
Zawsze marzyły mi się wampiry na nieumarłym rycerstwie i Blood Dragonach... Zobaczymy, czy teraz coś takiego da się utworzyć 

Nie znacie kosztów punktowych ani reszty booka a już oceniacie czy coś jest słabe czy mocne? Wszystko rozbija się o koszt punktowy.

Najwazniejsze w nowym mortisie jest to, ze nie ma juz ksiazki. To plus fakt, ze wskrzeszanie nie jest juz spellem, ktory zna kazdy z ewokacja znacznie ogranicza spam wskrzeszania, co mocno odbije sie na tym, jak sie gra ta armia.
We can't stop here. This is bat country.
- swieta_barbara
- habydysz
Przypominam, że diabeł kiedyś miał unbreakable, potem stubborn Dis9, teraz stubborn Dis8 - więc na razie jest na -1,5.Klaudel pisze:Nastepny twardy ziutek ze stubbornem. Troche tego za duzo jak na moj gust.