T9A:FB 2.0 - przecieki i dyskusja

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
JimMorr
Chuck Norris

Re: T9A:FB 2.0 - przecieki i dyskusja

Post autor: JimMorr »

Bardziej ogólnie problem widzę. Kiedyś podbijało się WS albo hita i było proste porównanie dwóch WS. W 90% przypadków czy jest 3+. Teraz oddzielnie różne źródła podbijają lub obniżają Offensive Skill i Defensive Skill, porównuje się je 'na krzyż', dochodzi nowa tabelka z większą różnorodnością a jak zobaczymy zapis 'shaken' modyfikatory 'to hit' pozostają.

Awatar użytkownika
Slayer Zabójców
Masakrator

Post autor: Slayer Zabójców »

Wydaje mi się, że teraz będzie jeszcze więcej combatów tzw "rzeźi" - wystarczy, żeby walczyły ze sobą dwa unity elfów z paired weapons i obydwa trafiają się na 2+ i giną jak muchy :)
Obrazek

Awatar użytkownika
wind_sower
Masakrator

Post autor: wind_sower »

Dobrze, gra będzie dynamiczniejsza, chociaż uwielbiam te multicombaty i młyn jaki czasem wychodzi.

Awatar użytkownika
Ciara
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Ciara »

wind_sower pisze:Dobrze, gra będzie dynamiczniejsza, chociaż uwielbiam te multicombaty i młyn jaki czasem wychodzi.
Też uwielbiam te młyny na środku stołu już od drugiej tury xD
Slayer Zabójców pisze:Wydaje mi się, że teraz będzie jeszcze więcej combatów tzw "rzeźi" - wystarczy, żeby walczyły ze sobą dwa unity elfów z paired weapons i obydwa trafiają się na 2+ i giną jak muchy :)
Chyba że ktoś zaszarżuje to bije pierwszy i mieli przeciwnika zanim zdąży jęknąć. :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
Dancaarkiiel
Falubaz

Post autor: Dancaarkiiel »

Slayer Zabójców pisze:Wydaje mi się, że teraz będzie jeszcze więcej combatów tzw "rzeźi" - wystarczy, żeby walczyły ze sobą dwa unity elfów z paired weapons i obydwa trafiają się na 2+ i giną jak muchy :)
Najlepiej, gas the elves.
Obrazek

Awatar użytkownika
Klaudel
Falubaz

Post autor: Klaudel »

Dancaarkiiel pisze:
Co tam jeczysz, skinku?
We can't stop here. This is bat country.

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

Żabciu* :mrgreen: :*
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Awatar użytkownika
Dancaarkiiel
Falubaz

Klaudel pisze:
Dancaarkiiel pisze:
Co tam jeczysz, skinku?
Obrazek
Race War NOW

Eltharion pisze:Żabciu* :mrgreen: :*
:*
Obrazek

Awatar użytkownika
Slayer Zabójców
Masakrator

Jak myślicie T9A team zrobi nam prezent na Mikołaja ;)?
Obrazek

Awatar użytkownika
Stan
Postownik Niepospolity

Post autor: Stan »

Nie

Awatar użytkownika
Dancaarkiiel
Falubaz

Beta nie ma wyjść, według plotek, jeszcze przed świętami?
Obrazek

Awatar użytkownika
Slayer Zabójców
Masakrator

Dancaarkiiel pisze:Beta nie ma wyjść, według plotek, jeszcze przed świętami?
Dokładnie tak, ale przed świętami to może być jeszcze między 6 a 23 grudnia - ja się zastanawiam czy czasem jeszcze dziś nie będzie jakiegoś releasu :P
Obrazek

Awatar użytkownika
JimMorr
Chuck Norris

Dziś ma być release daty releasu...

Awatar użytkownika
wind_sower
Masakrator

Biorąc pod uwagę, że zrobili coś na kształt kalendarza adwentowego w ostatnim okienku spodziewałbym się zasad ;) Może coś dużego dostaniemy wcześniej jak book WDG co osobiście dla mnie jest porażką menadżerską, no ale hej przygodo! xD

Awatar użytkownika
JimMorr
Chuck Norris

Jaka porażka menadżerska... zobaczcie jak nakręcili spiralę. Oto mamy zapowiedź publikacji daty publikacji nieoficjalnej wersji zasad, które po publikacji oficjalnej będą jedynie zasadami tymczasowymi...

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

Jak by wydawali to za hajs to myślę że GW mogło by się schować. :wink:
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

wind_sower pisze:Biorąc pod uwagę, że zrobili coś na kształt kalendarza adwentowego w ostatnim okienku spodziewałbym się zasad ;) Może coś dużego dostaniemy wcześniej jak book WDG co osobiście dla mnie jest porażką menadżerską, no ale hej przygodo! xD
JimMorr pisze:Jaka porażka menadżerska... zobaczcie jak nakręcili spiralę. Oto mamy zapowiedź publikacji daty publikacji nieoficjalnej wersji zasad, które po publikacji oficjalnej będą jedynie zasadami tymczasowymi...
A jak Wy byście to zrobili?

Awatar użytkownika
JimMorr
Chuck Norris

Trochę się boję, że za bardzo podgrzaliście temat, w końcu to 'tylko' beta. Wiadomo, że nie wszystko w becie musi od razu zagrać. Tymczasem ciśnienie w 'community' jest już na skraju eksplozji a wy stale podgrzewacie kocioł :)

Awatar użytkownika
wind_sower
Masakrator

Na pewno Barbara nie kazał bym Ci robić full booka do beta zasad :), bo jeżeli dobrze Cię zrozumiałem to tak własnie chcecie zrobić. Wydałbym betę, niech ludzie testują, a później wydał ładne booki. Robicie trochę dwa razy tę samą robotę, wyjaśnij proszę jeśli się mylę. Wasz czas i zaangażowanie jest tutaj na wagę złota nieprawdaż?

PS. Barbara znowu masz u mnie piwko na smoku :)

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

JimMorr pisze:Trochę się boję, że za bardzo podgrzaliście temat, w końcu to 'tylko' beta. Wiadomo, że nie wszystko w becie musi od razu zagrać. Tymczasem ciśnienie w 'community' jest już na skraju eksplozji a wy stale podgrzewacie kocioł :)
Mówisz, że lepiej było nie wypuszczać spoilerów?
Byłby straszny szok. Nie wiem czy to lepsze, niż obecne napięcie.
wind_sower pisze:Na pewno Barbara nie kazał bym Ci robić full booka do beta zasad :), bo jeżeli dobrze Cię zrozumiałem to tak własnie chcecie zrobić. Wydałbym betę, niech ludzie testują, a później wydał ładne booki. Robicie trochę dwa razy tę samą robotę, wyjaśnij proszę jeśli się mylę. Wasz czas i zaangażowanie jest tutaj na wagę złota nieprawdaż?
Wydanie booka jako pełny layout - nawet do Bety - podyktowane jest tym, że bez pełnego spojrzenia na zasady+fluff niektóre rzeczy nie będą jasne.
Wszystkie booki po redesignie będą wychodzić jako full book.

Poza tym obecnie pełne booki będą wyglądały trochę inaczej. Żeby ułatwić sobie robotę, podzieliłem je na sekcje:
- fluff: opisy oddziałów bez profili ani zasad, historia i tło armii, mapki i te wszystkie pierdoły
- zasady: po prostu slim book zaimportowany do dokumentu 1:1, z tym że zamiast białego tła masz teksturę taką jak w reszcie booka

Więc jak po Becie będę robił upgrade booka, to po prostu podmienię sobie plik z zasadami i wykręcę PDF. 10 minut roboty, razem z uploadem na serwer, bo fluff będzie taki sam.
Tak samo przygotowuję też update do SE i UD.
wind_sower pisze:PS. Barbara znowu masz u mnie piwko na smoku :)
Nie będzie mnie na smoku w tym roku - będę miał kolejnego dzieciaka jakoś za 2 tygodnie.
Miałem limit na 4 mastery, więc Bazyliszek, Szczyrk, DMP i Łódź.
Więc wbijaj do Wawy, na pewno nie przyjadę furą na turniej ;)

ODPOWIEDZ