Ogry w 9 edycji
Moderator: Afro
Re: Ogry w 9 edycji
Zaraz się okaże, że nowe Tuskery z gw w 3-4 to odkrycie i podstawowy oddział;D
Bez Wild Heart bo chce jak najmniej pkt w herosach, lecz też może to mieć sens w pewnej konfiguracji.
Chyba tylko dwie gry zagralem na maneaterach. Na tą chwilę mają dla mnie sens tylko jeśli przeciwnik ma ostrą kontre na Mournfangi i nie ma dużej ilości lekkiego strzelania
Chyba tylko dwie gry zagralem na maneaterach. Na tą chwilę mają dla mnie sens tylko jeśli przeciwnik ma ostrą kontre na Mournfangi i nie ma dużej ilości lekkiego strzelania
W sumie to nic dlatego na tą chwilę uważam, że lepsze są Tuskery.
Hipotetycznie jeśli meta będzie się składać z duzej ilości dział j ataków z S7+ to maneaterzy może mają sens. Nie mówię tu o specyficznych rozpiskskach z Lodowymi Mamutami.
Specjalistą nie jestem ale lokalnie jak gramy zawsze oddział jest polowiony zanim dojdzie.
Hipotetycznie jeśli meta będzie się składać z duzej ilości dział j ataków z S7+ to maneaterzy może mają sens. Nie mówię tu o specyficznych rozpiskskach z Lodowymi Mamutami.
Specjalistą nie jestem ale lokalnie jak gramy zawsze oddział jest polowiony zanim dojdzie.
Fajnie to wszystko wygląda;)
Właśnie myślałem nad 2 Mamutami rozważając jednocześnie 6 lub 4 Najemników.
A jak znajdziecie te ostateczna wersję giganta?
Zestaw dla huntera lub małego khana Bsb: Trolleater, Ogrebelt, Touch of greatness, ironfist - co sądzicie? W sumie hunter może wyciągnąć lepszy As.
Właśnie myślałem nad 2 Mamutami rozważając jednocześnie 6 lub 4 Najemników.
A jak znajdziecie te ostateczna wersję giganta?
Zestaw dla huntera lub małego khana Bsb: Trolleater, Ogrebelt, Touch of greatness, ironfist - co sądzicie? W sumie hunter może wyciągnąć lepszy As.
Ironfist to po prostu unikalna klama która daje pewne bonusy i wymaga obu rąk, nie jest tak że działa jak hand weapon albo pairedy.
Ponadto w booku będzie zapis że nie będzie można ich enczntować z rbka.
Ponadto w booku będzie zapis że nie będzie można ich enczntować z rbka.
- Slayer Zabójców
- Masakrator
Musze powiedzieć, że Ironfisty na bohaterach to lekka kupa - nasi bohaterowie byliby solidniejsi gdyby mieli dostęp do zwykłej tarczy
Ale ogólnie nie jest źle, ogry dalej powinny dawać radę Chociaż rozpiski na pewno zmienią się o 180 stopni
Ale ogólnie nie jest źle, ogry dalej powinny dawać radę Chociaż rozpiski na pewno zmienią się o 180 stopni
- sorinmarkov
- Chuck Norris
Dałby ktoś pdfa do 1.9/2.0 ogrów? Na yt już są recenzje to chyba wolno
Kupię:
Thunder Canon
Giant
4x Sabertusk
Thunder Canon
Giant
4x Sabertusk
Wszyscy gadają w temacie o ogrowych rozpiskach, kminią nowe złożenia. :d
Ja mam mieszane uczucia. Niby zmiany, ale wszystko trochę tak po staremu. Najlepiej moje wrażenia obrazuje podejście do IF - na oddziałach i na bohaterach czysty IF wychodzi niby taniej, ale jak chcesz wrzucić enchanta, to wychodzi drożej niż w 1.3. To samo z Khadagai - niby fajnie, bo na upartego wejdzie na każdego herosa, ale ogólnie wychodzi drożej, bo doliczasz koszt zwykłego GW 10 - 30 pts (ok na szamanie wychodzi tak samo, bo 110 pts, ale szaman nie jest od machania czymś takim).
Edit: Czytam RB i mammoth hide cloack już nie jest taki op, bo redukcja siły ataku z tego itemu nie jest ostateczna, tylko podlega dalszym modyfikacjom (str. 12).
Edit: Czytam RB i mammoth hide cloack już nie jest taki op, bo redukcja siły ataku z tego itemu nie jest ostateczna, tylko podlega dalszym modyfikacjom (str. 12).
"(...) brzydzić się wałem począł (...)"
Fluffy TM
Fluffy TM
Co masz na myśli? Na pewno ten item już nie wpływa na AP co jest fajne, lecz redukcja siły jest po tym co jest nakładane na atak itd.Marek_W pisze: Edit: Czytam RB i mammoth hide cloack już nie jest taki op, bo redukcja siły ataku z tego itemu nie jest ostateczna, tylko podlega dalszym modyfikacjom (str. 12).
- Slayer Zabójców
- Masakrator
Powiem tylko, że dotyczy to wszystkich armii, nie tylko ogrów Bohaterowie teraz mogą być mocniejsi ale zarazem trochę drożsi niż w wersji 1.3Marek_W pisze:Ja mam mieszane uczucia. Niby zmiany, ale wszystko trochę tak po staremu. Najlepiej moje wrażenia obrazuje podejście do IF - na oddziałach i na bohaterach czysty IF wychodzi niby taniej, ale jak chcesz wrzucić enchanta, to wychodzi drożej niż w 1.3. To samo z Khadagai - niby fajnie, bo na upartego wejdzie na każdego herosa, ale ogólnie wychodzi drożej, bo doliczasz koszt zwykłego GW 10 - 30 pts (ok na szamanie wychodzi tak samo, bo 110 pts, ale szaman nie jest od machania czymś takim).