Kohortex 5-6.01.08 Master w Bydgoszczy

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Fisch
<><

Post autor: Fisch »

przyjadę i wyrzucę z turnieju najmłodszego gracza

zacytuję samego siebie z turnieju Macki Wojny (pisownia oryginalnie zachowana z relacji takiego gościa)

"A wy to dzieciaćki to nie pomyliłyście śal. W walćaby albo jotla pśyśliście śobie poglać? Warhammer nie dla was. Tu się leje kjef i wogóle jeśt niepśyjemnie"

gorąco pozdrawiam przy okazji tego sympatycznego gościa, naprawdę się uśmiałem czytając jego relacje z turnieju
Obrazek

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Nie o blaty chodzi - predzej o miejsce w moto - coz bedzie najwyzej duzy scisk...

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

Ziemko pisze:Nie o blaty chodzi - predzej o miejsce w moto - coz bedzie najwyzej duzy scisk...
pytanie czy warto? regulamin wisi od bardzo dawna, info o ograniczonej liczbie miesjc rowniez, mozna bylo sie zglaszac i zaklepywac miejsca duzo duzo wczesniej... ja nie mam ochoty czuc sie jak zapuszczkowana sardynka, a w nocy z braku miejsca spac z glowa w czyichs skarpetkach

p.s.
barzo fajny scenariusz nr 1 ;)

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Thurion pamietaj nic na sile... Jade niedlugo do moto i ocenie racjonalnie ile moge bez totalnego przepychania zmiescic ludzi...

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Ziemko pisze: Jade niedlugo do moto i ocenie racjonalnie ile moge bez totalnego przepychania zmiescic ludzi...
no i o to chodzi ;)

Awatar użytkownika
Dastor
Masakrator

Post autor: Dastor »

Thurion proszę Cię. Ja wiem, że wygoda jest dla niektórych graczy bardzo ważna, ale dla mnie to nie jest żaden argument na to, żeby przyjechało mniej ludzi.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Bez paniki panowie , znam realia - w pewenym momencie na challengera byla lista rezerwowa 20 osob , a jak sie pozniej okazalo nawet limitu nie zapelnilismy... Rotacja z 5 dni przed turniejem bedzie naprawde duza...

Niedbal
Mudżahedin

Post autor: Niedbal »

Dopiszcie mnie wstępnie na rezerwową.

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Xet »

Ja tez prosze do rezerwy

Awatar użytkownika
Schtrasny
Wałkarz

Post autor: Schtrasny »

Ziemko pisze:- za ćwiartki, generałów, sztandary, pure of heart itp. liczymy 75 punktów
Ziemko pisze:2. Generał niczym Juliusz Cezar

Kazdy general na poczatku bitwy moze zadeklarowac czy dostaje bonus:

plus jeden do wsa , inicjatywy , ataku i ld

za zabicie generala , ktory zdecydowal sie na wziecie tego bonusa dodatkowe 200 VP czyli lacznie 300 VP
Nieco na bakier z arytmetyką. A i podobno nie znajdzie się już Wysokiego Elfa czystego serca.. :roll:

Błażej
Kretozord

Post autor: Błażej »

zapiszcie mnie też proszę:)

Koszu
Chuck Norris

Post autor: Koszu »

Dastor pisze:Thurion proszę Cię. Ja wiem, że wygoda jest dla niektórych graczy bardzo ważna, ale dla mnie to nie jest żaden argument na to, żeby przyjechało mniej ludzi.
to, że regulamin wisi od dawna, i mozna się było zgłaszać wcześniej napewno jest jakimś argumentem. było wiadomo, że ilość miejsc jest ograniczona.

poza tym wyobrażasz sobie, co by było, gdyby naprzykład do Łodzi przyjechało jeszcze z 20 osob?
frekwencja jest ważna, ale nie kosztem włażenia sobie nawzajem na głowy.

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

A swoją drogą miło widzieć takie wysokie zainteresowanie Masterami ostatnio :) PGA, Macki, a teraz Kohortex :) Czyżby się kończyły powoli Mastery i trzeba nadrabiać straty do czołówki? ;)
Nieważne jednak jaki powód - ważne, że jest dużo ludzi :)

Awatar użytkownika
Kotlet
Wodzirej

Post autor: Kotlet »

Paffeu pisze:
Dastor pisze:Thurion proszę Cię. Ja wiem, że wygoda jest dla niektórych graczy bardzo ważna, ale dla mnie to nie jest żaden argument na to, żeby przyjechało mniej ludzi.
to, że regulamin wisi od dawna, i mozna się było zgłaszać wcześniej napewno jest jakimś argumentem. było wiadomo, że ilość miejsc jest ograniczona.

poza tym wyobrażasz sobie, co by było, gdyby naprzykład do Łodzi przyjechało jeszcze z 20 osob?
frekwencja jest ważna, ale nie kosztem włażenia sobie nawzajem na głowy.
Jak dla mnie to jak jakis osrodek decyduje sie na robienie mastera to powinien byc przygotowany na pobicie frekwencji(no dobra DMP nikt nie przebije:P).Ja tam wole jak na takim Narbutta jest 60 osob na lokalu i nie ma czym oddychac,niz jak trzeba dopisywac tate djuka,zeby mozna bylo tura do ligi zglosic.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Zgadza sie Kotlet tylko pamietaj , mozemy zrobic wieksza sale - ale wtedy to juz nie bedzie w Moto , a Moto Ci co wiedza jest zajebiste...

Koszu
Chuck Norris

Post autor: Koszu »

Kotlet pisze: Jak dla mnie to jak jakis osrodek decyduje sie na robienie mastera to powinien byc przygotowany na pobicie frekwencji(no dobra DMP nikt nie przebije:P).Ja tam wole jak na takim Narbutta jest 60 osob na lokalu i nie ma czym oddychac,niz jak trzeba dopisywac tate djuka,zeby mozna bylo tura do ligi zglosic.
a co to ma do rzeczy?
80 osób to dużo, nikt tu napewno nie będzie musiał taty djuka dopisywać :P

no i nie można mieć do chłopaków pretensji, że nie mogą/nie chcą robić turnieju na 100 osób.

zauważyłem że większość osób na tym forum traktuje frekwencję jako najważniejszy aspekt turnieju.
ja osobiście wolę 80 osób w fajnym miejscu, żeby było gdzie się ruszyć,
niż 100 osób wciśniętych naprzykład na Narbutta.

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Paffeu pisze:
Kotlet pisze: Jak dla mnie to jak jakis osrodek decyduje sie na robienie mastera to powinien byc przygotowany na pobicie frekwencji(no dobra DMP nikt nie przebije:P).Ja tam wole jak na takim Narbutta jest 60 osob na lokalu i nie ma czym oddychac,niz jak trzeba dopisywac tate djuka,zeby mozna bylo tura do ligi zglosic.
a co to ma do rzeczy?
80 osób to dużo, nikt tu napewno nie będzie musiał taty djuka dopisywać :P

no i nie można mieć do chłopaków pretensji, że nie mogą/nie chcą robić turnieju na 100 osób.

zauważyłem że większość osób na tym forum traktuje frekwencję jako najważniejszy aspekt turnieju.
ja osobiście wolę 80 osób w fajnym miejscu, żeby było gdzie się ruszyć,
niż 100 osób wciśniętych naprzykład na Narbutta.
dokladnie !!

p.s.
fajnie wiedziec ze na lokalach w Warszawie dopisuje sie tate djuka ;) :wink: :wink:

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Post autor: Jagal »

Ziemko pisze:Zgadza sie Kotlet tylko pamietaj , mozemy zrobic wieksza sale - ale wtedy to juz nie bedzie w Moto , a Moto Ci co wiedza jest zajebiste...

i nareszcie będę mógł kujawiaka spróbować ;)
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.

Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)

Awatar użytkownika
Fensir
Chuck Norris

Post autor: Fensir »

Regulamin pisze:Steam Tank porusza się w następujący sposób - z każdych 3 cali za każdy punkt pary porusza się 0,75% tego. Np. 4 punkty pary - 12 cali , ale w tym wypadku 9 cali...
Poprawny zapis powinien wyglądać tak: Steam Tank porusza się w następujący sposób - z każdych 3 cali za każdy punkt pary porusza się 75% tego. Np. 4 punkty pary - 12 cali , ale w tym wypadku 9 cali...

Wg aktualnego czołg porusza się z prędkością 75 setnych procenta danej szybkości...

Awatar użytkownika
Gobos
Falubaz

Post autor: Gobos »

taka kwestia mi przyszla do glowy - za skorki sciagniete przez manflayerow liczymy 100 VP, czy 75?
jak z innymi podobnymi bonusami? (eshin)
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.

ODPOWIEDZ