T9A:FB 2.0 - przecieki i dyskusja

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ciara
Kretozord
Kontakt:

Re: T9A:FB 2.0 - przecieki i dyskusja

Post autor: Ciara »

Kod: Zaznacz cały

Each category of Special Equipment is subject to the following rules. Unless stated otherwise, all Special Equipment are One of a Kind
Rulebook, strona 98, XXI Special Equipment. Pozdrawiam :*
Obrazek

AndrzejAndrzej
Chuck Norris

Post autor: AndrzejAndrzej »

Ale tu co po niektórzy mają mokre sny o he spearach :D Nie będzie żadnych comb z bannerami na spearach (lol, co za pomysł, dawać banner z bonusem do szarży, jednostce która dostaje bonusy, kiedy jest szarżowana :D ), za to będą się one faktycznie dużo częściej pojawiać na stołach, ale nie z powodu tego banneru, tylko dlatego, że w końcu na tyle je potanili, że faktycznie stają się konkurencyjne do łuków.

SH dalej będą niewystawialni z powodu kosztu.

Łuki jak łuki, koszt został ale znerfili zasady bowów. Pewnie dalej będą grani.

Lotherni - spokojnie panowie, pewne rzeczy się nie zmieniają, niezależnie od edycji i kto robi zasady. Loterni zostaną na półkach ;)

Fajnie, że nie zrobili rewolucji w jednostkach i zasadach armijnych, poza przedmiotami i honorami praktycznie nic się nie zmieniło.
Ostatnio zmieniony 20 gru 2017, o 22:35 przez AndrzejAndrzej, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

SH jako spory bus dla kawalera z lancą może być ciekawy, szczegolnie, że mogą dać mu płonące ataki tak aby już na pewno zjadał prawie chyba wszystko ;)
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Slayer Zabójców
Masakrator

Post autor: Slayer Zabójców »

Ja wszystko zrozumiem ale niech ktoś mi wytłumaczy z jakiej racji siusiaki dostały sztandary do 75 punktów w core :P?
Obrazek

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

tafnes 3 i japa!!!

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Z takiej racji, że w pradziejach jeden core u HE mógł wziąć szmatę do 25pkt, inni tego nie mieli ;)
F.N.

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

Wszyscy tak wsadzacie ten banner na speary a ja bym próbował go dawać na SH tyle że jak ktoś zauważył nie dość że SH są drodzy to ten banner też tani nie jest. :roll:
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

te sztandary są znacznie lepsze na WL czy SM, dodajcie do distracting ignorowanie pierwszych 4W i spróbujcie się bić z czymś takim...

w sumie to PG mogą być niezłym tankiem w takiej opcji - dodatkowo z wardem
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Slayer Zabójców
Masakrator

Laik pisze:te sztandary są znacznie lepsze na WL czy SM, dodajcie do distracting ignorowanie pierwszych 4W i spróbujcie się bić z czymś takim...

Sztandary są 0-3 także nic nie stoi na przeszkodzie mieć wszystkiego ;)
Penix guardzi ze swiftem, 5s w szarzy i ap2 oraz distracting w pierwszej turze - wystarczy wrzucić tam bsb :) a teraz penixów można mieć nawet 30 modeli także brzmi jak niezła zabawa :D
Ostatnio zmieniony 20 gru 2017, o 22:46 przez Slayer Zabójców, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

Mocna sprawa ale ta konkluzją dochodzimy do tego że w corach He mogły by mieć nawet 100 pk na sztandary :mrgreen:
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Awatar użytkownika
Slayer Zabójców
Masakrator

Kołata pisze:tafnes 3 i japa!!!
+1! Jedyny mądry uczony!!
Dark elfy mają T3 i w core mogą wziąć za 45 punktów +1AP w szarży i to tylko dla spearów, tarczowników oraz kuszników(wtf?) - tyle wygrać :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Slayer Zabójców pisze: Sztandary są 0-3 także nic nie stoi na przeszkodzie mieć wszystkiego ;)
Penix guardzi ze swiftem, 5s w szarzy i ap2 oraz distracting w pierwszej turze - wystarczy wrzucić tam bsb :) a teraz penixów można mieć nawet 30 modeli także brzmi jak niezła zabawa :D
można mieć ich nawet 125 w armii ale w unicie maks 25.
F.N.

Awatar użytkownika
Slayer Zabójców
Masakrator

Kosa pisze:
Slayer Zabójców pisze: Sztandary są 0-3 także nic nie stoi na przeszkodzie mieć wszystkiego ;)
można mieć ich nawet 125 w armii ale w unicie maks 25.
Ops racja przepraszam, czyli ktoś zauważył podczas fazy beta, że 30 to może być za dużo :)
Obrazek

AndrzejAndrzej
Chuck Norris

Slayer Zabójców pisze:
Laik pisze:te sztandary są znacznie lepsze na WL czy SM, dodajcie do distracting ignorowanie pierwszych 4W i spróbujcie się bić z czymś takim...

Sztandary są 0-3 także nic nie stoi na przeszkodzie mieć wszystkiego ;)
Tu się zgadzam, o tym faktycznie można rozmawiać, że może to być mocne. Mnie po prostu śmieszy, jak się ludzie obawiają, że nagle wszyscy zaczną grać na 3x30 spearach z bannerami do szarży :D

A poza tym, to T3 i AS 5+ :mrgreen:

A tak z innej beczki, to kurde, mialem nadzieję, że w końcu będę mógł wyciągnąć smoka z szafki. A tu nie dośc, że nie znerfili armat, dalej ma podstawkę wielkości przeciętnego lasu/górki, to jeszce mu obcieli T do 6... No nic, trzeba będzie gejować dalej :P

Awatar użytkownika
Slayer Zabójców
Masakrator

AndrzejAndrzej pisze: Tu się zgadzam, o tym faktycznie można rozmawiać, że może to być mocne. Mnie po prostu śmieszy, jak się ludzie obawiają, że nagle wszyscy zaczną grać na 3x30 spearach z bannerami do szarży :D

A poza tym, to T3 i AS 5+ :mrgreen:
Wiadomo, że trzeba wszystko przetestować, sprawdzić czy to działa czy nie, ale w starej wersji był taki sztandar za 60 punktów który dawał swiftstride i strider i napewno nie był słabym wyborem - nie trzeba być mistrzem warhammera żeby wiedzieć, że swiftstride i DC(+1SAP) jest... lepszy :P
Obrazek

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

Post autor: JarekK »

Andrzej spójrz na itemy, są tam 2 powody, dla których może być warto wystawić smoczura.
Stone pisze: 16 gru 2019, o 13:36Żeby dobrze rosły, o warzywa trzeba dbać.

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

tak ale raczej już nie największego,
może zwykły ujdzie jakoś albo young tylko z novą jakoś nie wchodzi aż tak dobra ochrona, standardowo wyciagasz 3+ i 4++ (2++ na ogień) bądź 2+, 2++ ogień i hard target.
F.N.

AndrzejAndrzej
Chuck Norris

Masz na myśli, że na dużego moczura wchodzi to połowienie woundów, a na małego hard target? No niby jest to fajne, ale efektywnie jest to tak jakby ward 4+ na pierwszego cannona - niby fajne, ale mam wątpliwości, czy to wystarczy, żeby smoki pojawiły się gdzieś indziej niż w rozpisce kosy :D

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Andrzej...
widzisz, nawet teraz całkowicie porzuciłem myśl o dużym smoku, nawet ja :P
próbuję z young dragonem ale szału nie ma zbytnio, chociaż na pewno byłby ciekawy do wykańczania jakiegoś koksa, w końcu to 10 mocnych ataków, zaś pierwszą zwrotkę chyba powinien przeżyć ;) ale i tak sądzę, że na koniku lepszy, szczególnie, że może cisnać i ognistymi atakami.
Jednak young dragon z novą plus truth of time zrobi niezłego bombla aby nic zbytnio nie podchodziło. Dodajemy, że do mastera z kosmologii wejdzie jeszcze BSB loremaster. 2x +1 do S, tokeny, pociski, kurde tutaj wygląda wszystko dobrze i może ta niezbyt mocna ochrona na smoczku uda się porpawić tokenami i leczeniem od BSB.
F.N.

ODPOWIEDZ