T9A:FB 2.0 - przecieki i dyskusja

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Slayer Zabójców
Masakrator

Re: T9A:FB 2.0 - przecieki i dyskusja

Post autor: Slayer Zabójców »

AndrzejAndrzej pisze:Masz na myśli, że na dużego moczura wchodzi to połowienie woundów, a na małego hard target? No niby jest to fajne, ale efektywnie jest to tak jakby ward 4+ na pierwszego cannona - niby fajne, ale mam wątpliwości, czy to wystarczy, żeby smoki pojawiły się gdzieś indziej niż w rozpisce kosy :D
Po co komu smok jak teraz można mieć white lionów z S7 i swiftem w szarży które rozkręcają wszystko (multiplikacja na potwory też się znajdzie :D)
Obrazek

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

Slayer Zabójców pisze:
AndrzejAndrzej pisze:Masz na myśli, że na dużego moczura wchodzi to połowienie woundów, a na małego hard target? No niby jest to fajne, ale efektywnie jest to tak jakby ward 4+ na pierwszego cannona - niby fajne, ale mam wątpliwości, czy to wystarczy, żeby smoki pojawiły się gdzieś indziej niż w rozpisce kosy :D
Po co komu smok jak teraz można mieć white lionów z S7 i swiftem w szarży które rozkręcają wszystko (multiplikacja na potwory też się znajdzie :D)

to bier i groj :roll:

;)
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Slayer Zabójców
Masakrator

Kosa pisze:
Slayer Zabójców pisze:

to bier i groj :roll:

;)
Jo mom hammererów z s7 w szarży, ino trochu wolniejsze :P
Ostatnio zmieniony 20 gru 2017, o 23:29 przez Slayer Zabójców, łącznie zmieniany 2 razy.
Obrazek

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

ale twardsze w pizdu bardziej niż jakieś wąskodupne pedalstwo z wyspy :P
F.N.

Awatar użytkownika
Slayer Zabójców
Masakrator

Kosa pisze:ale twardsze w pizdu bardziej niż jakieś wąskodupne pedalstwo z wyspy :P
Mają tylko 1 tafa więcej :P Także nie przesadzałbym, że w pizdu!
Ale muszę przyznać, że bez elfów byłoby nudno :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

do tego mają warkocze na brodach a nie na głowie albo bądz wie gdzie jeszcze, to zdecydowanie przeważa na ich korzyść ^^
F.N.

Awatar użytkownika
Slayer Zabójców
Masakrator

Kosa pisze:do tego mają warkocze na brodach a nie na głowie albo bądz wie gdzie jeszcze, to zdecydowanie przeważa na ich korzyść ^^
O przewadze jaką jest długa i ładnie ustylizowana broda nie trzeba chyba nikomu wspominać, ale pewnie mało kto o tym wie, że krasnoludzcy gwardziści plotą warkocze między pośladkami dzięki czemu trudniej jest się do nich dobrać - dla odmiany elfy depilują się na gładko i nawet nie noszą pancerza przy tej części ciała :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Slayer Zabójców pisze:
Kosa pisze:do tego mają warkocze na brodach a nie na głowie albo bądz wie gdzie jeszcze, to zdecydowanie przeważa na ich korzyść ^^
O przewadze jaką jest długa i ładnie ustylizowana broda nie trzeba chyba nikomu wspominać, ale pewnie mało kto o tym wie, że krasnoludzcy gwardziści plotą warkocze między pośladkami dzięki czemu trudniej jest się do nich dobrać - dla odmiany elfy depilują się na gładko i nawet nie noszą pancerza przy tej części ciała :)
znaczy się są hodowcami bizonów? :P
F.N.

Awatar użytkownika
Slayer Zabójców
Masakrator

Nie nie krasnoludy nie mają nic wspólnego z żadnymi zwierzętami! Ja nie wiem jak ci ludzie drapią się po tyłku jeżdżąc konno...
Obrazek

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

Post autor: JarekK »

Ekhem... To jest temat o przeciekach, a nie o kręceniu warkoczy na dupie.
Stone pisze: 16 gru 2019, o 13:36Żeby dobrze rosły, o warzywa trzeba dbać.

AndrzejAndrzej
Chuck Norris

Post autor: AndrzejAndrzej »

Rozumiem, że wszystkie magiczne ulepszenia broni nie usuwają podstawowych właściwości, tylko się stackuja? Np enchantment paired hand weapona, oprcz bonusow opisanych w enchanmencie, daje też +1A, +1 OWS i ignoruje parry?

Myth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Myth »

Nie wszystkie, jest jakieś ulepszenie broni, które ma ograniczenie ile S i AP maksymalnie można wyciągnąć. Ale ogólnie o to chodzi.
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.

Awatar użytkownika
Albo_Albo
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Albo_Albo »

mapki kiedy wyjde nowe mapki

nowe scenariusze to potrzeba nowych mapek no i domki sa teraz

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Post autor: hypnotic »

AndrzejAndrzej pisze:Rozumiem, że wszystkie magiczne ulepszenia broni nie usuwają podstawowych właściwości, tylko się stackuja? Np enchantment paired hand weapona, oprcz bonusow opisanych w enchanmencie, daje też +1A, +1 OWS i ignoruje parry?
Wszystkie poza heand weaponem, ktòry traci parry.

Awatar użytkownika
Odoamar
Wodzirej

Post autor: Odoamar »

Nie traci :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Albo_Albo pisze:mapki kiedy wyjde nowe mapki

nowe scenariusze to potrzeba nowych mapek no i domki sa teraz
I nowe tereny - wilcze doły ;)
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Post autor: hypnotic »

Odoamar pisze:Nie traci :)
Ciekawe co na to rulebook?
"A Magical Hand Weapon cannot be used to Parry."
p.98, akapit weapons enchantments, ostatnie zdanie ;)

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

napisali juz na forum nta, ze to blad w edycji i zaraz to zmienia, ze bedzie mogla parowac

Awatar użytkownika
Adam
Chuck Norris

Post autor: Adam »

Co do kosmicznych buffów HBE to elegancko część osób pomija nerfy:

Hero na lion chariocie oberwał mega mocno (nie ma bluffersa, nie ma 1+ as, nie ma 4+ warda, nie ma wchodzenia do oddziałów, nie ma stubborna na fear)
AD też nerf
Flame phoenix z must have jest teraz mega sytuacyjny (brak warda, prawie każdy ma magic missle)

Jasne słabe rzeczy w książce dostały buffa i nie ma co z tym dyskutować a mocne dostały nerfa czasem mocnego to chyba tak jak powinno być z każdą książką.

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Lwi rydwan dalej może mieć warda 4+, za jedyne 135 pkt :lol2:
F.N.

ODPOWIEDZ