PMotM 7 - Savage boar boyz
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
PMotM 7 - Savage boar boyz
Konwersje robione przez brata - lekko zmodyfikowane plastiki, trochę masy i voila (muzyk robiony z metalowego). Malowanie moje, konkurs napatoczył się niejako przy okazji (ale głosować jak najbardziej możecie:) ).
- GraveDigger
- Chuck Norris
fajny oddzial, na stole wygladalby konkretnie. Co do malowania to wydaje mi sie ze to wszystko jest troche...hmm... zamazane? Skury orkow troche zbyt dzikie za duze kontrasty wdg mnie. Nie podoba mi sie zabardzo to ze tego jednego orka az tak bardzo wykrecilo SAma konwersja calkiem dobra. A i jeszcze mam pytanko : dlaczego dziki nie maja ogonkow ?
Super te dzikusy!
Bardzo mi się podoba malowanie ich skóry, możesz zdradzić jak ją malowałeś? Tak samo dzików- to zwykły drybrush czy coś innego?
A ten obrócony jest fajny, fajnie go wykręciło
Jak narazie to najlepsze z PMoTM 7
Bardzo mi się podoba malowanie ich skóry, możesz zdradzić jak ją malowałeś? Tak samo dzików- to zwykły drybrush czy coś innego?
A ten obrócony jest fajny, fajnie go wykręciło
Jak narazie to najlepsze z PMoTM 7
To po kolei
Ten odwrócony jest taki z premedytacją i specjalnie - podupcyło go i źle wsiadł albo tak nim rzuciło
Kontrasty lubie duże.
Dziki nie mają ogonków bo albo się pogubiły albo się poułamywały. Ten szajs strasznie łatwo odpada
Ten oddział to byl trochę eksperyment ze skórą:
Dwóch zrobiłem Catachan Green i potem rozwodnione warstwy Camo Green (i chyba troszkę żółtego na sam koniec, ale nie pamiętam dokładnie) - to ci na skrajach (odwrócony i z dwoma rękami w górze)
Reszta to Catachan, Camo, Rotting Flesh. Nigdzie na tych figsach nie mieszałem farb
Kto powiedział że kazdy ork ma taki sam odcien, he?
Dziki drybrushowałem. Różne kolory, kilka jest brązowych, jeden szary, chyba łatwo się domyślić Ciekawostką może być blondyn i ten rdzawy knur.
Blondas to Snakebite, Bronzed Flesh, Elf Flesh, Bleached
Rdzawy - on już był pomazany (dziki są z allegro ), więc na bazie tego co było go wykończyłem Tanned Fleshem, Dwarf Fleshem, Elf Fleshem.. Jakbym miał robić go od podstaw, jako baze dałbym Schorched Brown.
Ten odwrócony jest taki z premedytacją i specjalnie - podupcyło go i źle wsiadł albo tak nim rzuciło
Kontrasty lubie duże.
Dziki nie mają ogonków bo albo się pogubiły albo się poułamywały. Ten szajs strasznie łatwo odpada
Ten oddział to byl trochę eksperyment ze skórą:
Dwóch zrobiłem Catachan Green i potem rozwodnione warstwy Camo Green (i chyba troszkę żółtego na sam koniec, ale nie pamiętam dokładnie) - to ci na skrajach (odwrócony i z dwoma rękami w górze)
Reszta to Catachan, Camo, Rotting Flesh. Nigdzie na tych figsach nie mieszałem farb
Kto powiedział że kazdy ork ma taki sam odcien, he?
Dziki drybrushowałem. Różne kolory, kilka jest brązowych, jeden szary, chyba łatwo się domyślić Ciekawostką może być blondyn i ten rdzawy knur.
Blondas to Snakebite, Bronzed Flesh, Elf Flesh, Bleached
Rdzawy - on już był pomazany (dziki są z allegro ), więc na bazie tego co było go wykończyłem Tanned Fleshem, Dwarf Fleshem, Elf Fleshem.. Jakbym miał robić go od podstaw, jako baze dałbym Schorched Brown.
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Wyglądają świetnie... jak narazie masz mój głos
nie robiłem tego ja tylko mój brat, i to grubo ponad pól roku temu. czil.Kerim pisze:ehh. widac ze na lekcje nie chodzil...
Zobacz moze w tutorialach cos o robieniu futer i szmatek/skorek?
no i ten co spada z dzika pozycje ma jak kolek.
i wcale nie ma pozycji jak kołek
Noo, to i ja się ustosunkuję:)
Nie byłem na lekcjach i nie będę, chyba, że zaczniecie robić wideokonferencje. Całe modelowanie było bardzo dawno temu, na pewno przed pojawieniem na tym forum się pierwszych tutoriali. Poza tym ja wiem, że Kerim wielkim rzeźbiarzem jest, ale akurat futro w jego wykonaniu mnie nie zachwyca. No i jak mam mówić, że zachwyca, skoro nie zachwyca? No przynajmniej to tutorialowe.
pzd
Nie byłem na lekcjach i nie będę, chyba, że zaczniecie robić wideokonferencje. Całe modelowanie było bardzo dawno temu, na pewno przed pojawieniem na tym forum się pierwszych tutoriali. Poza tym ja wiem, że Kerim wielkim rzeźbiarzem jest, ale akurat futro w jego wykonaniu mnie nie zachwyca. No i jak mam mówić, że zachwyca, skoro nie zachwyca? No przynajmniej to tutorialowe.
pzd