9th Age - WDG ogólnie
Moderator: JarekK
- swieta_barbara
- habydysz
Co Wam się podoba w nowym WDG?
Jak dla mnie rządzą diabeł, knighci z lancami, leniwy smok i Choseni z buta.
Jak dla mnie rządzą diabeł, knighci z lancami, leniwy smok i Choseni z buta.
- swieta_barbara
- habydysz
A co Ci się tak podoba Jarek?
Dla mnie ten book też jest spoko, ale ciekaw jestem czy te same powody.
Dla mnie ten book też jest spoko, ale ciekaw jestem czy te same powody.
diabeł, klocek worków i 4x fast chyba będą w każdej rozpie. Jest sporo fajnych opcji. Herosi z mv5 też dużo dostali bo mogą w chosenach biegać. Chociaż nie wiem czy jakiś latacz do diabła sie nie nada (ale nie chce mi się liczyć jak pkt wejdzie). Charioty fajne z mv8, knighci, chosen knightci, kurde, wygląda super. A opcja z teleportem brzmi kozacko, chociaż nie wiem czy będzie się pojawiać na stołach (wygląda na pierwszy rzut oka, że na 100% będzie testowana).
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!
"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22
"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22
tak na szybko: book nawet spoko, jest kilka fajnych smaczków, nie rozumiem za to:
- brak załoganta dla bohatera na chariocie
- forsaken one - za drogi jak na random mv
-forsworni, z 2 woundami to tacy troszkę inni choseni, nie za bardzo widzę ich roli
-wretched beasty - dzięki ale mamy pewniejsze wybory, i lepiej sprawdzające się do walki z piechotą
sekcja heroes bardzo fajna; cory też spoczko
- brak załoganta dla bohatera na chariocie
- forsaken one - za drogi jak na random mv
-forsworni, z 2 woundami to tacy troszkę inni choseni, nie za bardzo widzę ich roli
-wretched beasty - dzięki ale mamy pewniejsze wybory, i lepiej sprawdzające się do walki z piechotą
sekcja heroes bardzo fajna; cory też spoczko
"Jak ja nie cierpię Vampirów"Wind Sower pisze:Nawet w średniowieczu papież nerfił strzelanie.
- swieta_barbara
- habydysz
Tak piszesz jakby Random Movement to było coś złego.
Co do cen, to pamiętajcie że mamy betę.
Moja pierwsza rozpa:
Chosen Lord of Sloth @ 1085
General; Shield; Dragon
Burning Blade [115.0]
Gladiator's Shield [40.0]
Potion of Swiftness [10.0]
Idol of Spite [50.0]
Exalted Herald @ 800
20 Warriors @ 700
Halberd; Musician; Champion
15 Barbarians @ 200
Spear; Shield; Musician
3x5 Flayers @ 3x245
Shield; Musician
3x5 Warrior Knights @ 3x330
Lance; Musician
Co do cen, to pamiętajcie że mamy betę.
Moja pierwsza rozpa:
Chosen Lord of Sloth @ 1085
General; Shield; Dragon
Burning Blade [115.0]
Gladiator's Shield [40.0]
Potion of Swiftness [10.0]
Idol of Spite [50.0]
Exalted Herald @ 800
20 Warriors @ 700
Halberd; Musician; Champion
15 Barbarians @ 200
Spear; Shield; Musician
3x5 Flayers @ 3x245
Shield; Musician
3x5 Warrior Knights @ 3x330
Lance; Musician
Generalnie jak to zobaczyłem w army builderze, to myślałem, że błąd, a tu w podręczniku tak stoi.
Czemu nasz dragon ma 8/16 ruchu na ziemi a w locie 6/12? Trochę bez sensu, bo zmniejsza mu to efektywnie możliwości ruchu i szarży lotem.
Czemu nasz dragon ma 8/16 ruchu na ziemi a w locie 6/12? Trochę bez sensu, bo zmniejsza mu to efektywnie możliwości ruchu i szarży lotem.
- swieta_barbara
- habydysz
Za to szybko biega po ziemi. Ot, taka różnica.
Też tego nie ogarniam.
Dwugłowe smoki woszku były super.
Też tego nie ogarniam.
Dwugłowe smoki woszku były super.
Przyjmę każdą krytykę
Exalted Herald (800)
Chosen Lord of Gluttony, general (675)
Deamonic Wings
Destiny Call
Potion of Swifftness
Burning Portent
20 Warriors Halberd FCG (720)
15 Barbarians spear shield musician (200)
4x 5 Barbarian Horsemen musician shield (4x160 - 640)
3 Chosen Knights of Wrath Musician Standard (525)
Battle Shrine (280)
2x 5 Warrior Knights musician, lance (2x 330 - 660)
Exalted Herald (800)
Chosen Lord of Gluttony, general (675)
Deamonic Wings
Destiny Call
Potion of Swifftness
Burning Portent
20 Warriors Halberd FCG (720)
15 Barbarians spear shield musician (200)
4x 5 Barbarian Horsemen musician shield (4x160 - 640)
3 Chosen Knights of Wrath Musician Standard (525)
Battle Shrine (280)
2x 5 Warrior Knights musician, lance (2x 330 - 660)
Szczur22
Szczur22
- swieta_barbara
- habydysz
Jak bym składał Monster Mash na dużym feldraku to bym wystawił właśnie dwóch Forsaken One do niego.Janus pisze:bo uważam ze rm to wada, nie zaleta. z tego co widzę nie użyłeś w rozpie żadnej z jednostek o których wspomniałem;p
Grindy z S6 i płacisz je nawet po śmierci to jest mocna rzecz.
Do takiej rozpy też bym na bank wziął duet shrine + mag adept z ledger of souls.
@Sysek
Spoko rozpa. Trzeba pograć, sprawdzić czy ten BSB faktycznie taki niezbędny.
Może na cyckowężu jakiś byłby spoko?
Panowie, wy tak poważnie bez tego bsb próbujecie grać? Grałem juz tak no i sa takie rzeczy jak marsz, purusit czy redirect a nie tylko przerzut breja za pancerz.
Który fast? Konni marasi stracili fasta i vanguarda. Atrakcyjana jest cena i scoring, ale zeby az 4x5?. ja raczej podziekuję.sYsek pisze:diabeł, klocek worków i 4x fast chyba będą w każdej rozpie
Ja nimi grałem w formacji 3+3+1 z tarczami i rending bannerem.Drogo ale 2+sv, T5, parry i stubborn w pierwszej rundzie powoduje ze masz tankiete i stabilny scoring potrafiacy co nieco ustaćArtur pisze:to jakiś babol z tymi Forsworn hp 2 ?!!!! To już przez def i off są słabi .... za +1T i stubborn w pierwszej runidze, bez jaj powiedzcie że to błąd drukarski ... goście są gorsi od chosenów i do tego drożsi o jakieś 20+ pts ... plan był by zniknęła ta jednostka ze stołów czy co ?
Wiem, ze nie fast, pisze z przyzwyczajenia. masz scoring z 3+ sv za 160pkt. tanio i szybko. wg mnie 4x ale mozna uciac bo duzo rzeczy ma scoring.
Szczur22
Szczur22