Army Builder DataFile
Re: Army Builder DataFile
Mam tak w leśnych ale zgaduję że jest tak w każdej armii.
Nie ma wymogu mianowania generałem postaci z najwyższym ldkiem, teraz generałem może być dowolna postać więc komunikat "The General must have the highest Leadership for all Heroes (w/exceptions)." jest już nieaktualny.
Nie ma wymogu mianowania generałem postaci z najwyższym ldkiem, teraz generałem może być dowolna postać więc komunikat "The General must have the highest Leadership for all Heroes (w/exceptions)." jest już nieaktualny.
Naprawdę? Zmieniło się to w ogólnych?
Tego nie zauważyłem
Tego nie zauważyłem
Złomowisko: https://goo.gl/photos/xRMRQZGkEgCpcHcx5
woszek:
unbroken chimera ma staty zwykłej chimery
rzutki na maruder chieftainach kosztują 5 nie 6
chieftain kosztuje 140 nie 120
brak możliwośći dania bohaterom kosy +1at, ap3 str at least 5
unbroken chimera ma staty zwykłej chimery
rzutki na maruder chieftainach kosztują 5 nie 6
chieftain kosztuje 140 nie 120
brak możliwośći dania bohaterom kosy +1at, ap3 str at least 5
"Jak ja nie cierpię Vampirów"Wind Sower pisze:Nawet w średniowieczu papież nerfił strzelanie.
- swieta_barbara
- habydysz
A w ogóle to dzięki debelial za ogarnięcie tematu jak zwykle.
Ogry:
Szamanowi nie można wykupywać imion, a powinna być taka możliwość.
Po wykupieniu największemu szamanowi przedmiotów za ponad 100 punktów pojawia się komunikat o przekroczeniu limitu, a ma możliwość kupieni przedmiotów do 200 punktów.
Szamanowi nie można wykupywać imion, a powinna być taka możliwość.
Po wykupieniu największemu szamanowi przedmiotów za ponad 100 punktów pojawia się komunikat o przekroczeniu limitu, a ma możliwość kupieni przedmiotów do 200 punktów.
"Mam sto rąk, sto sztyletów... gdy chcę, sto ran zadam."
DE:
Terryfying Visage - wyklucza upgrade pancerza a nie powinno bo to tylko tarcza
Elven Horse dla Oracle - nie podnosi wartości pancerza z bazy do 5+ ( Mount protection 1 oraz barding)
Corsarze nie maja opcji wstąpienia do Cult of Olaron za 1 pkt/model
Dread Legionares nie powinni mieć opcji wstapienia do Cult of Olaron za 1 pkt/model
Terryfying Visage - wyklucza upgrade pancerza a nie powinno bo to tylko tarcza
Elven Horse dla Oracle - nie podnosi wartości pancerza z bazy do 5+ ( Mount protection 1 oraz barding)
Dread Legionares nie powinni mieć opcji wstapienia do Cult of Olaron za 1 pkt/model
Ostatnio zmieniony 28 gru 2017, o 13:13 przez Glegut, łącznie zmieniany 1 raz.
- Slayer Zabójców
- Masakrator
Jak włączasz Armybuildera to musisz wybrać opcję zasad 2.0 - podstawowo pewnie włącza ci się 1.3, ponieważ ta wersja 2.0 nie zastępuje starego pliku tylko wgrywa nowy
- Slayer Zabójców
- Masakrator
Powinieneś mieć nowy plik 9th Age v2.0.
Upewnij się, że importujesz dobry plik
Upewnij się, że importujesz dobry plik
- Slayer Zabójców
- Masakrator
Korsarze nie mają opcji wsąpienia do kultu Olarona. Dostają go jedynie w monokultowej armii olarona, a wówczas ich ręczne kusze są 1pkt droższe.Glegut pisze:DE:
Proof-reading pliku Vermin Swarm do pliku: the-ninth-age_Army-Builder-2-2_1-9-0_EN02.ab
Kod: Zaznacz cały
Mount: Doombell koszt błędny koszt: 200 pts; powinno być 400 pts
Magister opcje opcja Doombell powinna być dostępna tylko jak zaznaczy się wcześniej opcję Wizard Master
Magister Spells ma dwa Hereditary spells - jeden z nich to Immortal Sustenance - co to jest? chyba nie powinno tego być?
Magister Spells Smite Unbeliever - jest błędna wartość wyższego czaru: 10+ cast; powinno być 9+ cast
Magister Spells Speaking in Tongues - błędny zasięg 24"; powinno być 18"
Magister Spells Hand of Heaven - błędna wartość wyższego czaru: 9+ cast; powinno być 8+ cast
Vermin Daemon Spells Brakuje czarów z Divination
Vermin Daemon Spells ma dwa Hereditary spells - jeden z nich to Immortal Sustenance - co to jest? chyba nie powinno tego być?
Tyrant opcje AHW & Tail Weapon - brak opisu
Sicarra Assassin opcje Sling - brak opisu
Sicarra Assassin opcje Not a Leader - brak opisu
Magister opcje 3 Dark Shards - brak opisu
Plague Patriarch Spells Breath of Corruption - brakuje dopisku "Focused".
Plague Patriarch Spells Marked for Doom - użyto "Devastating Blow" zamiast "Multiple Wounds"
Rakachit Machinist opcje błędnie napisany "Jezail" przez podwójne "zz"
Plague Patriarch Spells The Grave Calls - błędny casting czaru: 12+; powinno być 11+ cast
Chief koszt błędny koszt punktowy 160 pts; powinno być 110 pts
Chief opcje Vermin Hulk Bodyguard - błędny koszt 100 pts; powinno być 90 pts
Plague Pendulum opcje Ram - w opcjach dodałbym "Impact hits"
Plague Pendulum opcje w ogólnej sekcji "Mount: Plague Pendulum" dodałbym "Pendulum" oraz "Grind Attacks (D6+2)"
Footpads koszt błędny koszt dodatkowego modelu 8 pts; powinno być 12 pts
Footpads limit nie ma limitu do 0-4 units dla standard army
Footpads opcje "Sling" jest błędnie zdublowany
Grenadiers opcje błędnie w opisie jest "Pavise"
Weapon Team opcje Brood's Courage (X) - zamiast "X" powinno być "Rat-at-Arms, Vermin Guard"
ogólne liczenie modeli nie zlicza się w ogóle liczba modeli w trakcie tworzenia rozpiski
Wszystkie przypadki gdzie wskazujesz brak opisu, opis jest - po prostu przy wydruku po liście armii wypisane są wszystkie opcje. Żeby uniknąć duplikowania opisów Sling (2+), Sling (3+) itd, opisana jest tylko opcja sling, a to czy jest 2+ czy 4+ jest tylko w opisie jednostki. To samo z Brood's Courage itd.Szary pisze: opisy
Poprawki są OK Jeszcze jedna drobna rzecz, która mi wcześniej umknęła:
Kod: Zaznacz cały
Jezails nazwa błędnie napisany "Jezaila" przez podwójne "zz"