T9A:FB 2.0 - przecieki i dyskusja
Re: T9A:FB 2.0 - przecieki i dyskusja
Ciągle nie widzę tego przegięcia pały. I jeszcze musi szarżować, inaczej ma te 5? ataków z s6, bieda. Dla mnie jest dobrze zbalansowany model.

Wg mnie jest ok. Jeśli już to wspomniany chosen lord jest za drogi.
Złomowisko: https://goo.gl/photos/xRMRQZGkEgCpcHcx5
Takie przypadki, że bonusy z kilku źródeł się kumulują i wychodzi grywalny (albo op, jak kto woli) model/unit znajdziesz pewnie w większości booków. IMHO nie powinieneś oceniać, że dane złożenie jest za tanie i powinno kosztować więcej, ale ewentualnie wskazać, że poszczególne jego elementy są zbyt tanie (np że spinesplitter jest za tani, albo że powinien być tylko dla khanów).
Spójrz na to z innej strony. Masz budżet 360 pts na "kowboja." To chyba sporo:)
Spójrz na to z innej strony. Masz budżet 360 pts na "kowboja." To chyba sporo:)
"(...) brzydzić się wałem począł (...)"
Fluffy TM
Fluffy TM
- Slayer Zabójców
- Masakrator
W porównaniu do huntera w wersji 1.3 lub lizakowego kowboja w 2.0 nawet to ten hunter jest cienki 

- sorinmarkov
- Chuck Norris
Jest cienki w porownaniu do op łowcy z poprzedniej odsłony ale rodzi sie nowa meta, gdzie taki może ostro działać.
Kupię:
Thunder Canon
Giant
4x Sabertusk
Thunder Canon
Giant
4x Sabertusk
Ale właśnie taki gniot, który wchodzi do mety wypacza świetny kierunek ewolucji gry, w którym idą ogólne zasady. Marnuje przez to pracę mądrych tworzących nowe. Piszę o tym nie po to żeby zrzędzić dla zrzędzenia jak mi to źle przeciwko ogrom (zresztą, to jedna z armii, którą mogę sam grać), ale po to żeby trafić do projektantów i eliminować takie comba w korekcie bety.sorinmarkov pisze:Jest cienki w porownaniu do op łowcy z poprzedniej odsłony ale rodzi sie nowa meta, gdzie taki może ostro działać.
Podczas ostatniej bitwy te hasające i strzelające jak elfi bolec hunterzysko wbiło:
- 3 rany na feldrak ancestorze ze strzelania,
- 3 chosenów na karkadanach po szarży w kombacie.
Wszechstronnie uzdolniony ogrzy snajpero-szarżujący wałek za 360 punktów, skończył rozgrywkę stojąc na jednej ranie bo przecież to glasscannon i jeszcze biedaczyna nie może dołączyć się do oddziałów.
Nie pyka logika.
- 3 rany na feldrak ancestorze ze strzelania,
- 3 chosenów na karkadanach po szarży w kombacie.
Wszechstronnie uzdolniony ogrzy snajpero-szarżujący wałek za 360 punktów, skończył rozgrywkę stojąc na jednej ranie bo przecież to glasscannon i jeszcze biedaczyna nie może dołączyć się do oddziałów.
Nie pyka logika.
W ostatniej bitwie hunter zszedł w drugiej turze ze strzału z bolta poprawionym 20 łucznikami, on jest pierwszym celem dla przeciwnika i łatwymi punktami
Ostatnio moi wildzi za 310 punktów zjedli połowę armii przeciwnika bo nie miał jak ich odstrzelić. Nerf incoming?
Jeszcze ten hunt ma m7 i swifta, jest ok no ale litości, to nie jest jakieś gięte.
Jeszcze ten hunt ma m7 i swifta, jest ok no ale litości, to nie jest jakieś gięte.

Żeby nie było, odnoszę się do samego argumentu "na pewno go zdejmiesz na odległość" lub "to zwykły glasscannon", a nie do jakiegoś nierfienia, ucinania, czy blokowania złożenia na samym początku. Ja tu tylko tłumacze i bawię się podczas gry, nie będę oceniał czy coś jest zbyt OP w sytuacji gdy występuje pojedynczo, nawet za małe punkty i nie do zkontrowania dla jakieś armii (jednej lub więcej), o ile nie zajdzie mi za skórę X razy. Po to są beta testy, jeśli nagle wszyscy gracze będą grać na takim gościu i będzie on w każdej grze robił po 1000 punktów zabijając na odległość i w CC potwory i małe oddziały większych stworków, samemu przeżywając, do góra powinna zainterweniować 

To co gorsze ryma czy hunter? ^^ a może lizakowy kowboj w starym stylu? 

- wind_sower
- Masakrator
Bretońska tarcza. Już policzyli, ze jak wydasz 2000 pts na death stara z tą tarczą to wszystko zabija. No może oprócz 40 włóczników, stubborna, ubrejka czy innego deathstara. Czasami jak czytam komentarze na forum dziewiątki to my tu chyba w inne gry gramy.
Maluję dla Perfectly Painted Studio!
https://www.facebook.com/PerfectlyPaintedStudio/
perfectlypaintedstudio@gmail.com
https://www.facebook.com/PerfectlyPaintedStudio/
perfectlypaintedstudio@gmail.com
Mam takie same odczucia jak kolega wind sower
Szczęśliwego Nowego roku
Szczęśliwego Nowego roku

Wejdzie sobie do działu demonów. Ziomek próbuję argumentowac, że stary MR był lepszy i teraz nie da się grać. Po czasie wyczerpuje temat i wystrzelił , że u niego w na podwórku grając przeciw WDG nie ma szans bo przeciwnik ma same boundspele, a na nie MR nie działa 

- sorinmarkov
- Chuck Norris
Ten Hunter to zabawka
Tak naprawdę bałbym się go puszczać w combat z chosenami :/ Lord płaci za zajebiste podstawowe staty, hunter cóż... w 8th grany był równie często jak horda yeti... albo gigant. Czyli oprócz fanu, nigdy. Teraz czy nawet wnie 1.3 trochę błyszczał, ale czy ludziska zapomnieli starego Butchera z ws10, -1 to hit, T5 i regeneracją ran w pakiecie z niezłą ogrzą domeną? Gutstar nadal imho nie gra, szczególnie z shamanismem trybsonki nadal lepsze, obcieli armatkę, pocieli krowę i premiery, jaja wycieli też hunterom na mountach. Którzy kosztowali notabene troszeczkę więcej niż wariat na ppiechotę mając to samo zastosowanie plus szereg innych. Za 450 pkt. Jednostka raperów różnicy. Teraz jest po prostu fajny.

Kupię:
Thunder Canon
Giant
4x Sabertusk
Thunder Canon
Giant
4x Sabertusk
Czy są jakieś ploty w jakiej kolejności i terminach będą wydawane kolejne pełne booki?
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.
- swieta_barbara
- habydysz
Następne w kolejce są demony, potem ID i DE (te dwa ostatnie nie jestem pewien w jakiej kolejności).Myth pisze:Czy są jakieś ploty w jakiej kolejności i terminach będą wydawane kolejne pełne booki?
Potem jeszcze nie wiem.