T9A:FB 2.0 - przecieki i dyskusja

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ciara
Kretozord
Kontakt:

Re: T9A:FB 2.0 - przecieki i dyskusja

Post autor: Ciara »

Ciągle nie widzę tego przegięcia pały. I jeszcze musi szarżować, inaczej ma te 5? ataków z s6, bieda. Dla mnie jest dobrze zbalansowany model.
Obrazek

Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

Post autor: debelial »

Wg mnie jest ok. Jeśli już to wspomniany chosen lord jest za drogi.

Marek_W
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Marek_W »

Takie przypadki, że bonusy z kilku źródeł się kumulują i wychodzi grywalny (albo op, jak kto woli) model/unit znajdziesz pewnie w większości booków. IMHO nie powinieneś oceniać, że dane złożenie jest za tanie i powinno kosztować więcej, ale ewentualnie wskazać, że poszczególne jego elementy są zbyt tanie (np że spinesplitter jest za tani, albo że powinien być tylko dla khanów).

Spójrz na to z innej strony. Masz budżet 360 pts na "kowboja." To chyba sporo:)
"(...) brzydzić się wałem począł (...)"
Fluffy TM

Awatar użytkownika
Slayer Zabójców
Masakrator

Post autor: Slayer Zabójców »

W porównaniu do huntera w wersji 1.3 lub lizakowego kowboja w 2.0 nawet to ten hunter jest cienki :)
Obrazek

Awatar użytkownika
sorinmarkov
Chuck Norris

Post autor: sorinmarkov »

Jest cienki w porownaniu do op łowcy z poprzedniej odsłony ale rodzi sie nowa meta, gdzie taki może ostro działać.
Kupię:
Thunder Canon
Giant
4x Sabertusk

Awatar użytkownika
Kaszalot
Mudżahedin

Post autor: Kaszalot »

sorinmarkov pisze:Jest cienki w porownaniu do op łowcy z poprzedniej odsłony ale rodzi sie nowa meta, gdzie taki może ostro działać.
Ale właśnie taki gniot, który wchodzi do mety wypacza świetny kierunek ewolucji gry, w którym idą ogólne zasady. Marnuje przez to pracę mądrych tworzących nowe. Piszę o tym nie po to żeby zrzędzić dla zrzędzenia jak mi to źle przeciwko ogrom (zresztą, to jedna z armii, którą mogę sam grać), ale po to żeby trafić do projektantów i eliminować takie comba w korekcie bety.

Awatar użytkownika
Janus
Masakrator

Post autor: Janus »

To pragnę do powyższych załączyć lorda Vc na tronie z aurą -2 agi i df; już samo to jest gięte w opór, a jeszcze ma 5at str 10 divine...
Obrazek
Wind Sower pisze:Nawet w średniowieczu papież nerfił strzelanie.
"Jak ja nie cierpię Vampirów"

Awatar użytkownika
Kaszalot
Mudżahedin

Post autor: Kaszalot »

Podczas ostatniej bitwy te hasające i strzelające jak elfi bolec hunterzysko wbiło:
- 3 rany na feldrak ancestorze ze strzelania,
- 3 chosenów na karkadanach po szarży w kombacie.

Wszechstronnie uzdolniony ogrzy snajpero-szarżujący wałek za 360 punktów, skończył rozgrywkę stojąc na jednej ranie bo przecież to glasscannon i jeszcze biedaczyna nie może dołączyć się do oddziałów.
Nie pyka logika.

Awatar użytkownika
Druchii
Kretozord

Post autor: Druchii »

W następnej siądzie z fireballa i sie wyrówna :P

Awatar użytkownika
esgaroth
Falubaz
Kontakt:

Post autor: esgaroth »

W ostatniej bitwie hunter zszedł w drugiej turze ze strzału z bolta poprawionym 20 łucznikami, on jest pierwszym celem dla przeciwnika i łatwymi punktami

Awatar użytkownika
Keller
Falubaz

Post autor: Keller »

To ten miękki zabójczy Ogr Hunter, szybko zestrzelić go (powiedział Chosen Lord do hordy barbarzyńców z toporami na 8" - gracze WDG lubią to!).

Awatar użytkownika
Ciara
Kretozord
Kontakt:

Ostatnio moi wildzi za 310 punktów zjedli połowę armii przeciwnika bo nie miał jak ich odstrzelić. Nerf incoming?

Jeszcze ten hunt ma m7 i swifta, jest ok no ale litości, to nie jest jakieś gięte. :roll:
Obrazek

Awatar użytkownika
Keller
Falubaz

Post autor: Keller »

Żeby nie było, odnoszę się do samego argumentu "na pewno go zdejmiesz na odległość" lub "to zwykły glasscannon", a nie do jakiegoś nierfienia, ucinania, czy blokowania złożenia na samym początku. Ja tu tylko tłumacze i bawię się podczas gry, nie będę oceniał czy coś jest zbyt OP w sytuacji gdy występuje pojedynczo, nawet za małe punkty i nie do zkontrowania dla jakieś armii (jednej lub więcej), o ile nie zajdzie mi za skórę X razy. Po to są beta testy, jeśli nagle wszyscy gracze będą grać na takim gościu i będzie on w każdej grze robił po 1000 punktów zabijając na odległość i w CC potwory i małe oddziały większych stworków, samemu przeżywając, do góra powinna zainterweniować :)

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

To co gorsze ryma czy hunter? ^^ a może lizakowy kowboj w starym stylu? :)
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
wind_sower
Masakrator

Post autor: wind_sower »

Bretońska tarcza. Już policzyli, ze jak wydasz 2000 pts na death stara z tą tarczą to wszystko zabija. No może oprócz 40 włóczników, stubborna, ubrejka czy innego deathstara. Czasami jak czytam komentarze na forum dziewiątki to my tu chyba w inne gry gramy.

Awatar użytkownika
Ciara
Kretozord
Kontakt:

Mam takie same odczucia jak kolega wind sower

Szczęśliwego Nowego roku :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Odoamar
Wodzirej

Post autor: Odoamar »

Wejdzie sobie do działu demonów. Ziomek próbuję argumentowac, że stary MR był lepszy i teraz nie da się grać. Po czasie wyczerpuje temat i wystrzelił , że u niego w na podwórku grając przeciw WDG nie ma szans bo przeciwnik ma same boundspele, a na nie MR nie działa :)
Obrazek

Awatar użytkownika
sorinmarkov
Chuck Norris

Post autor: sorinmarkov »

Ten Hunter to zabawka :) Tak naprawdę bałbym się go puszczać w combat z chosenami :/ Lord płaci za zajebiste podstawowe staty, hunter cóż... w 8th grany był równie często jak horda yeti... albo gigant. Czyli oprócz fanu, nigdy. Teraz czy nawet wnie 1.3 trochę błyszczał, ale czy ludziska zapomnieli starego Butchera z ws10, -1 to hit, T5 i regeneracją ran w pakiecie z niezłą ogrzą domeną? Gutstar nadal imho nie gra, szczególnie z shamanismem trybsonki nadal lepsze, obcieli armatkę, pocieli krowę i premiery, jaja wycieli też hunterom na mountach. Którzy kosztowali notabene troszeczkę więcej niż wariat na ppiechotę mając to samo zastosowanie plus szereg innych. Za 450 pkt. Jednostka raperów różnicy. Teraz jest po prostu fajny.
Kupię:
Thunder Canon
Giant
4x Sabertusk

Myth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Myth »

Czy są jakieś ploty w jakiej kolejności i terminach będą wydawane kolejne pełne booki?
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Myth pisze:Czy są jakieś ploty w jakiej kolejności i terminach będą wydawane kolejne pełne booki?
Następne w kolejce są demony, potem ID i DE (te dwa ostatnie nie jestem pewien w jakiej kolejności).
Potem jeszcze nie wiem.

ODPOWIEDZ