[MASTER] Kraków-Zielonki 20-21.01.2018, 3x4500 9 Age v 2.0

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Janek(Gruby)
Wałkarz

Re: [MASTER] Kraków-Zielonki 20-21.01.2018, 3x4500 9 Age v 2

Post autor: Janek(Gruby) »

Posiada ktoś może pomalowanego carnosaura do lizaków i może pożyczyć płace jak zawsze

Awatar użytkownika
Dancaarkiiel
Falubaz

Post autor: Dancaarkiiel »

Ta
Obrazek

Awatar użytkownika
Janus
Masakrator

Post autor: Janus »

Szukam 5 skulkow do woszku, ktoś poratuje? :) %%
Obrazek
Wind Sower pisze:Nawet w średniowieczu papież nerfił strzelanie.
"Jak ja nie cierpię Vampirów"

Awatar użytkownika
Albo_Albo
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Albo_Albo »

zostalismy zapytani o dopuszczenie takiej armii

https://www.dropbox.com/s/15a3qfs29vk4p ... 2.pdf?dl=0

mail zostanie rozesłany wśród kapitanów

Awatar użytkownika
lwieserce85
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: lwieserce85 »

Dogs of war wrócili,,
hip hip hura
Obrazek

6+4+1=15
Nowy wymiar matematyki

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Albo_Albo pisze:zostalismy zapytani o dopuszczenie takiej armii

https://www.dropbox.com/s/15a3qfs29vk4p ... 2.pdf?dl=0

mail zostanie rozesłany wśród kapitanów
Skad to armia?

to jakas czysto funowa wersja dogsow, ktora ktos zrobil dla isbie i chce tym grac, czy tez cos bardziej od strony ludzi wciagnietych w t9a? bylo to balansowane jakos?

Awatar użytkownika
Albo_Albo
Masakrator
Kontakt:

nie mam takich info to dostałem to od Francuzów z zapytaniem czy możemy dopuścić, a jedyne co obiecałem, że mogę zapytać kapitanów o zdanie czy chcą z taką armię grać na turnieju, dziś albo jutro roześlę nowego doodla do kapitanów, ale jak widzę bo barbarzyńcach to pewnie też bedzie odrzucona na tym etapie, być może do czasu aż bedzie oficjalną armią

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Znaczy nie wiem jak inni i nawet nie jestem kapitanem, ale troche malo czasu na dopuszczenie armii, bo nagle wychodzi, ze oprocz francuzow to prawie nikt nie moze sobie wybrac figurek do tego bo tej armii nie bylo

Awatar użytkownika
Albo_Albo
Masakrator
Kontakt:

wiec pewnie bedzie odrzucona, bo to 2 głosy z 40

Awatar użytkownika
lwieserce85
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: lwieserce85 »

He he he...Francuzi od polakow na etc dostali srogi wpierdol to sobie nowa armie wymyślili.genialne w swej prostocie
Obrazek

6+4+1=15
Nowy wymiar matematyki

Awatar użytkownika
Dancaarkiiel
Falubaz

Post autor: Dancaarkiiel »

"fan-made"
Nara :P
Obrazek

Awatar użytkownika
wind_sower
Masakrator

Post autor: wind_sower »

Bardzo fajne zasady! Odrzucam.

Awatar użytkownika
Mojżesz
"Nie po to jadę"

Post autor: Mojżesz »

wind_sower pisze:Bardzo fajne zasady! Odrzucam.
Tak, jak szanowny przedmówca.
TROSKLIWE MISIE

AndrzejAndrzej
Chuck Norris

Post autor: AndrzejAndrzej »

Skontaktujemy się.

pirrus
Wałkarz

Post autor: pirrus »

Witam, kiedy będzie zwiększony limit miejsc. Rozumiem, że w środku nie będzie, ale może na zewnątrz, taki bonus ogrodniczy dla 10 ostatnich drużyn (z ogrzewaniem sobie poradzimy), może w lokalu obok, może w pokojach hotelowych, stołówce, może zagęścić, może coś tam wymyślicie szanowni organizatorzy bo szkoda zwłaszcza że jest ok 10 oczekujących, 25% uczestników.
Chyba że chcecie zmniejszać systematycznie populacje osób grających....

pirrus
Wałkarz

A może zmienić lokal...

Awatar użytkownika
Albo_Albo
Masakrator
Kontakt:

Problemem niestety jest wielkość miejscówki. Z jednej strony może się ona wydawać duża z drugiej strony limit miejsc jest ograniczony. Zarząd nie wyraził zgody na skorzystanie z balkonu (obecnie jest tam składzik), korytarz jest miejscem newralgicznym (przepisy przeciwpożarowe + restauracja). Na polu (tudzież na zewnątrz, co by reszta Polski zrozumiała) z racji pory roku i potencjalnej aury jakakolwiek gra na zewnątrz po prostu odpada. W lecie bym się nie wahał, rozstawić stoły i namiot na parkingu, czy gdzieś tam z boku. Taka sytuacja ma miejsce pierwszy raz w historii DMK. Podobne historie to nawet nie wiem czy wiele lat temu na DMP miały miejsce. Przepraszam jeśli ktoś się czuje się zawiedziony nie mniej oficjalna informacja była bardzo wcześnie i każdy mógł się zgłosić. Co można zrobić w ewentualnej sytuacji? Cóż, szczerze powiem, że nic. Jedyne co możemy na chwilę obecną zrobić to wyciągnąć wnioski i na przyszły rok zrobić nabór jeszcze wcześniej i po prostu dopasować większą miejscówkę. Bardzo proszę też nie imputować mnie czy Klubowi Legion, który to jest organizatorem działanie na szkodę środowiska, gdyż nasze działania jako klubu są głównie skierowane na wszelkie możliwe propagowanie naszego hobby gdzie tylko się i jak tylko się da.
pirrus pisze:A może zmienić lokal...
Ze względu na długą i dobrą współpracę z Zielonkami, nie możemy na chwilę obecną zmienić już lokalu, szczególnie, że aktywnie z Zielonek korzystają X-wingowcy z resztą w tym tygodniu odbył się master na 80 osób.

AndrzejAndrzej
Chuck Norris

Pożyczę/kupię 2 skyloopy, i 20 spearelfów zapłata w %% / $$$ :)

pirrus
Wałkarz

Szanowny interlokutorze, nie chcę Ci (tudzież Panu) niczego imputować czy też amputować ani intubować. Po prostu nie uważam forum za miejsce gdzie należy sobie spijać z dzióbków.
Kwestia wymierania środowiska to temat na odrębną dyskusję.
Moim zdaniem szykuje Wam się fajna imprezka i powinniście stanąć na rzęsach aby wzięło w niej udział jak najwięcej osób. To że od września można było się na nią zapisać niewiele zmienia bo np. ja dowiedziałem się, że mogę na nią jechać, w poniedziałek 08.01.2018r., i to za sprawą zbiegu szczęśliwych zdarzeń (ogarnąłem jeden koniec świata o drugi jeszcze nie nadszedł).

Co do miejsca to rozumiem że nic nie można zrobić, ale czy chociaż próbowano np:
- wynająć dodatkowy lokal (wokół jest kilka lokali gastronomicznych, strażacy z remizą);
- wskazujecie kilka lokali noclegowych w pierwszym poście, niektóre bardzo blisko, czy ktoś próbował porozmawiać z właścicielami, może są zainteresowani wynajęciem całego lub części takiego lokalu;
- zastanowić się co się dzieje z miejscami noclegowymi uczestników, kiedy oni są na turniej?

Rozumiem problemy z kwestiami logistycznymi, ale to jest do ogarnięcia przy współczesnej technice i to raczej bez problemu.

Rozumiem że "organizatorzy" zazwyczaj sprowadzają się do jednej osoby, która poza organizacją turnieju ma swoje życie, a nikt inny nie chce się za bardzo angażować, proponuję zatem aby pobudzić siły intelektualno-organizacyjne Klubu Legion i przenieść drużyny organizatorów na konic listy drużyn rezerwowych. Byłoby to jednocześnie zgodne z pradawnym prawem gościnności, z którego wszak Polska słynie (chyba że krakusi, czy też krakusy, są inni).

Pozdrawiam serdecznie i proszę o życzliwe potraktowanie niniejszego postu. Pirrus

AndrzejAndrzej
Chuck Norris

Zawsze możesz się zgłosić na ochotnika, przyjedziesz w czwartek/piątek, pomożesz ogarnąć temat, dodatkowe sale w pobliskich knajpach i tym szlachetnym czynem przyczynisz się do rozwoju środowiska ;)
Ostatnio zmieniony 10 sty 2018, o 02:47 przez AndrzejAndrzej, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ