[Gdańsk] - 28 Stycznia, 9th Age 3000, KROLM
[Gdańsk] - 28 Stycznia, 9th Age 3000, KROLM
W imieniu Gralni KROLM zapraszam na turniej Warhammer 9th Age
Niedziela 28 Stycznia
Format: 3000 pkt
Zasady: wersja 2.0
Lokalizacja: http://www.krolm.pl/, Gdańsk - Oliwa, Poczty Gdańskiej 3
Zaczynamy o 10:00
Wpisowe: 20 PLN
Nagrody: 1 miejsce - Bon bezterminowy do wydania w Krolmie
Gramy 3 bitwy na 20VP
Secondary Objectives +/-3 duże pkt
Scenariusze:
BRAK
Uwaga, zgłoszone osoby, które nie przyjdą na turniej i nie napiszą o tym na 2 dni przed, na kolejne turnieje będą umieszczane na liście rezerwowych.
Na stronie (dam link dla leniwców) wstawiłem terminy turniejów na cały rok. Zarówno są soboty jak i niedziele. Przypominam, że prowadzone będą wyniki zajętych miejsc i dla najlepszych będą nagrody na koniec roku Are you ready for a war? https://www.krolm.pl/warhammer-9th-age
Lista zgłoszonych (max 18 osób):
1. Błażej
2. krystian1wielki
3. Michał
4. mamut1986
5. Drwal
6. Bartosz Szychta
7. Esgaroth
8. Rilam
9. Sowa
Niedziela 28 Stycznia
Format: 3000 pkt
Zasady: wersja 2.0
Lokalizacja: http://www.krolm.pl/, Gdańsk - Oliwa, Poczty Gdańskiej 3
Zaczynamy o 10:00
Wpisowe: 20 PLN
Nagrody: 1 miejsce - Bon bezterminowy do wydania w Krolmie
Gramy 3 bitwy na 20VP
Secondary Objectives +/-3 duże pkt
Scenariusze:
BRAK
Uwaga, zgłoszone osoby, które nie przyjdą na turniej i nie napiszą o tym na 2 dni przed, na kolejne turnieje będą umieszczane na liście rezerwowych.
Na stronie (dam link dla leniwców) wstawiłem terminy turniejów na cały rok. Zarówno są soboty jak i niedziele. Przypominam, że prowadzone będą wyniki zajętych miejsc i dla najlepszych będą nagrody na koniec roku Are you ready for a war? https://www.krolm.pl/warhammer-9th-age
Lista zgłoszonych (max 18 osób):
1. Błażej
2. krystian1wielki
3. Michał
4. mamut1986
5. Drwal
6. Bartosz Szychta
7. Esgaroth
8. Rilam
9. Sowa
Ostatnio zmieniony 22 sty 2018, o 23:42 przez Duinhir, łącznie zmieniany 12 razy.
I o taki efekt chodziłoBłażej pisze:"Co za bezsensowny pomysł"... z tymi scenariuszami...
Zapraszam do podjęcia rękawicy
Efekt jest taki: "Ooo turniej ogłosili... ooo chujowe zasady... może innym razem wpadnę... "Duinhir pisze:I o taki efekt chodziłoBłażej pisze:"Co za bezsensowny pomysł"... z tymi scenariuszami...
1. Scenariusze ingerujące w mechanikę rozgrywki są z założenia złe bo generują masę problemów i pytań, na które nikt nie ma odpowiedzi.
2. Dopiero co wyszły nowe zasady, mało będzie nowości? (Ludzie własnych armii nie znają - patrz ja )
3. Nie lubię gdy ktoś maca moje figurki. Z jakiegoś powodu turnieje z zamianą armii się nigdy nie przyjęły w środowisku.
Vox populi
- krystian1wielki
- Niszczyciel Światów
Wymiana armii dodatkowo wygeneruje problem czasowy - jak się trafi na armię sobie słabo znaną to ogarnięcie jej na tyle żeby sprawnie zagrać będzie mozolne i denerwujące - wymiana armii z przeciwnikiem to zabieg na domówkę z kumplem a nie turniejowy imo.
A format znowu dziwny...
A format znowu dziwny...
Zedytowałem. Zapomnijmy o temacie scenariuszy
Natomiast formaty punktowe będą zawsze odrobinę inne co miesiąc aby uniknąć szablonowego grania, które zabiło scenę turniejów w 3-city.
Od tego roku również zbieramy wyniki z każdego turnieju comiesięcznego i pod koniec roku będą specjalne nagrody za miejsca w tabeli. Zapraszam więc do regularnego grania. Jak działą tabela wkrótce wrzucę na stronę.
Have Fun
Natomiast formaty punktowe będą zawsze odrobinę inne co miesiąc aby uniknąć szablonowego grania, które zabiło scenę turniejów w 3-city.
Od tego roku również zbieramy wyniki z każdego turnieju comiesięcznego i pod koniec roku będą specjalne nagrody za miejsca w tabeli. Zapraszam więc do regularnego grania. Jak działą tabela wkrótce wrzucę na stronę.
Have Fun
- krystian1wielki
- Niszczyciel Światów
Mówisz że co turniej będę musiał dodawać/odejmować po 15 szczurków w tę i wewtę? No trudno - zapisz
w ciągle ewoluujących zasadach 9thAge format punktowy to jedyna stała o którą można oprzeć zbieranie/modelowanie armii
EDIT: dlatego na trochę zapomnianym forum 40k 3city wspólnie ustaliśmy stały format 3k na przyszłe turnieje itp itp, ale to już jest gestia organizatora
EDIT: dlatego na trochę zapomnianym forum 40k 3city wspólnie ustaliśmy stały format 3k na przyszłe turnieje itp itp, ale to już jest gestia organizatora
Ostatnio zmieniony 9 sty 2018, o 14:25 przez esgaroth, łącznie zmieniany 1 raz.
- krystian1wielki
- Niszczyciel Światów
Niestety chyba nie A pograłbym wreszcie jakiś normalny format... No cóż póki co musimy zadowolić się bitwami podjazdów
1. Jeśli większość chce grać wiecznie tymi samymi armiami na te same punkty, to oczywiście przychylę się do opinii, ale uważam to za skrajnie nudną zabawę. Acz to tylko moje prywatne zdanie (jako fana różnorodności)
2. Da się na pełnowymiarowe stoły i duże punkty, ale wówczas limit graczy spadnie do 8. Myślę, że zrobimy taki turniej bonusowy do tych 12, które będą w tym roku.
2. Da się na pełnowymiarowe stoły i duże punkty, ale wówczas limit graczy spadnie do 8. Myślę, że zrobimy taki turniej bonusowy do tych 12, które będą w tym roku.
Mnie niestety nie ma w tym czasie w Gdańsku, ale co do stałego formatu uważam, że nie jest to nudne, gramy dość często już od 1,5roku (?) na prawie stałe punkty i może faktycznie czasem staje się to nudnawe ale wtedy się kombinuje inną rozpiskę nawetna te same punkty i już jest inna gra.