Ulthuan na 1000pkt.
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Ulthuan na 1000pkt.
Witam wszystkich! Jestem nowy na forum i chciałbym poznać Waszą opinie na temat rozpiski na 1000pkt. Zbliża się turniej w moim świętym mieście i nie mam kompletnie pomysłu jak zagrać. Ograniczenia są takie:
-brak large target
-dwa cory
-max. dwóch herosów
-max. dwie jednostki pozostałe (special bądź rar)
Macie może jakieś pomysły? Dziękuje z góry za rady.
-brak large target
-dwa cory
-max. dwóch herosów
-max. dwie jednostki pozostałe (special bądź rar)
Macie może jakieś pomysły? Dziękuje z góry za rady.
po pierwsze to wykluc sie ze nowe HE maja inna tabelke kompozycji armii - czyli min 1 core i conajmniej jednego speciala wiecej..no imoze 2 rary
a tak to bierzesz 2 magów, luczników, RBT, WhiteLions z Banner of Sorcery, i moze jakis rydwan czy tez Dragon Princes
a tak to bierzesz 2 magów, luczników, RBT, WhiteLions z Banner of Sorcery, i moze jakis rydwan czy tez Dragon Princes
Cóż, byłem dzisiaj w sklepie i odpowiedzieli mi, że to turniej rozpoznawczy i większość graczy kupiła figurki przed miesiącem:/ Więc chyba postanowili im dać ułatwienie... Ale cóż, nie można mieć wszystkiego.
Dzięki bardzo za pomocne rady, napisze w poniedziałek jak mi poszło:D
Dzięki bardzo za pomocne rady, napisze w poniedziałek jak mi poszło:D
moze byc
choc na 1k punktow zaryzykowałbym gre bez DS - za to Ring of Fury mozna jeszcze dac
choc na 1k punktow zaryzykowałbym gre bez DS - za to Ring of Fury mozna jeszcze dac
wow!... 1 mocny czar na 6 tur - pewnie wygrasz tym bitwe
a jak rzucisz na 5 kosciach to myslisz ze nie usłysz tych magicznych słów "Dispell Scroll" ?
ja wole co ture zabrac przeciwnikowi 2 kostki z DP dzieki RoF - potem o wiele latwiej wchodza te "mniej zabojcze" czary
ja wole co ture zabrac przeciwnikowi 2 kostki z DP dzieki RoF - potem o wiele latwiej wchodza te "mniej zabojcze" czary
Ring of Fury przydaje się, ale osobiście wole brać Power Stone. Daje mi to możliwość rzucenia ostatniego czaru z niezłą mocą ( taka np. 6 z metalu na Bretonnie ) Dodajmy do tego Beasta i Bretka idzie pakować manatki . Ale zobaczymy, mam nadzieję, że na turnieju będą jakieś plewy, chciałbym wygrać sobie blisterek . A później iść spokojnie na piwko w miłym gronie ... Warhammer connecting people
Co sądzicie o tej rozpie:
Noble na orle z reaver bow + great weapon + dragon armour= 189
Mag II poziomowy z DS+ PS+ SW=185
1 bolec =100
10 archers (musican)= 115
2 tiranoc chariot = 170
No i tutaj sie waham między Swordsmasterami a princesskami
14 SM + bladelord + musican=228
lub
7 DP + Drakemaster + Musican= 240
I wersja 987 + koń dla maga=999
II wersja 999
Noble na orle z reaver bow + great weapon + dragon armour= 189
Mag II poziomowy z DS+ PS+ SW=185
1 bolec =100
10 archers (musican)= 115
2 tiranoc chariot = 170
No i tutaj sie waham między Swordsmasterami a princesskami
14 SM + bladelord + musican=228
lub
7 DP + Drakemaster + Musican= 240
I wersja 987 + koń dla maga=999
II wersja 999
Nie bierzecie pod uwagę tych 14 SM, moim zdaniem potrafią narobić większej szkody w bezpośrednim starciu no ale z kolei jazdą można zrobić więcej taktycznych manewrów, ale nie uważacie że gdy wezmę 5DP to będę miał troche za mało figurek? prawdopodobnie bede grał z DE, gobosami i krasami.