Dwarves 2250

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
DolmiR
Falubaz

Dwarves 2250

Post autor: DolmiR »

Witam oto kolejny z moich pomyslow na armie. (dopiero zaczynam Dwarfami). nie mam jeszcze pomyslow na bsbka przyznam szczerze, natomiast co do kowadla watpie zeby to bylo zlozenie uniwersalne, dawalem co to uwazam za konieczne (tylko kurde drogie na maxa :P)

Unnamed2250 Pts - Dwarfs Army

1 * Runelord @ 414 Pts
Anvil of Doom; Great Weapon; Gromril Armour; Shield
#Anvil of Doom [0]
Runic Armour [30]
Rune of Resistance
Rune of Stone
Runic Weapon [10]
Rune of Speed (x2)
Runic Talisman [50]
Rune of Spellbreaking (x2)

2 Dwarf Guards @ [0] Pts
Shield

1 Thane @ 140 Pts
General; Gromril Armour
Runic Armour [25]
Master Rune of Gromril
Runic Weapon [50]
Rune of Cleaving
Rune of Fire
Rune of Fury

1 Thane @ 95 Pts
Gromril Armour; Battle Standard
Runic Armour [5]
Rune of Stone

10 Quarrellers @ 110 Pts
Crossbow; Light Armour

19 Warriors @ 205 Pts
Heavy Armour; Shield; Standard; Musician

1 Veteran @ [10] Pts

19 Longbeards @ 300 Pts
Heavy Armour; Shield; Standard; Musician
Runic Banner [35]
Ancestor Rune
Rune of Battle

1 Greatbeard @ [10] Pts

18 * Hammerers @ 307 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Shield; Standard; Musician
Runic Banner [30]
Rune of Courage

1 Gate Keeper @ [12] Pts

6 Troll Slayers @ 144 Pts
3 Giant Slayer @ [78] Pts

1 Grudge Thrower @ 150 Pts
Engineer
Engineering Runes [55]
Rune of Accuracy
Rune of Burning
Rune of Penetrating

1 Engineer @ [15] Pts
Light Armour

3 Crew @ [0] Pts
Light Armour

1 Grudge Thrower @ 145 Pts

Engineer
Engineering Runes [50]
Rune of Accuracy
Rune of Penetrating

1 Engineer @ [15] Pts
Light Armour

3 Crew @ [0] Pts
Light Armour

1 Organ Gun @ 120 Pts
Misfire Chart

3 Crew @ [0] Pts
Light Armour

1 Organ Gun @ 120 Pts
Misfire Chart

3 Crew @ [0] Pts
Light Armour

Dispel Pool: 7
Casting Pool: 2
Models in Army: 101
Total Army Cost: 2250

Prosze o konstruktywna krytyke graczy krasnoludzkich, chcialbym wykrystalizowac z tego swoj standard.
pozdrawiam

DolmiR
Falubaz

skomentuje ktos?

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Post autor: Celedor »

Moze byc ale nie do konca jest to dobre... Bsb najlepszy z: Ro cleaving; Gro gromril i Gro challenge... Kowadlo jest nawet spoko zlozone ale troche drogie... Tego Thana generala wywal a zamiast niego na generala daj runesmitha z shieldem i moze z jakimis 2 scrolami... Kusznikow zamien na thundow, Longom daj Ro battle i Ro courage... Nie wiem za bardzo po co ci slayerzy...? Bolca bys jakiegos wcisnol najlepiej 2...
pozdro :)
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/

DolmiR
Falubaz

wcisniecie bolcow sprawi ze rozpa przechyli sie w strone parku maszynowego a tego nie chce.

slayerzy sa i beda bo sa genialni.

widze ze zapomnialem o czelendzu to sie oczywiscie zmieni

skad znalezc punkty na sztandar longow?wydaje mi sie ze tan jest fajnie zlozony na jakies potworki

Awatar użytkownika
Gobos
Falubaz

Post autor: Gobos »

Celedor11 pisze:Moze byc ale nie do konca jest to dobre... Bsb najlepszy z: Ro cleaving; Gro gromril i Gro challenge... Kowadlo jest nawet spoko zlozone ale troche drogie... Tego Thana generala wywal a zamiast niego na generala daj runesmitha z shieldem i moze z jakimis 2 scrolami... Kusznikow zamien na thundow, Longom daj Ro battle i Ro courage... Nie wiem za bardzo po co ci slayerzy...? Bolca bys jakiegos wcisnol najlepiej 2...
pozdro :)
i juz masz klona :lol2:

tak na serio - wyrzuc troche runow z kowala, i opancerz bsbka - zeby nie ginal za predko.
generalowi zamiast gromrila 2xstone i tarcza - taniej a efekt ten sam :wink:
slayerzy sa cool 8)
malego kowala nie bierz, on jest do dupy :wink:
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.

Awatar użytkownika
Gruby
Wałkarz

Post autor: Gruby »

co mu da 2x rune of stone przeciez mnozenie nie przynosi dodatkowych efektow??? :shock: [i tak ma tylko +1 do save] a traci 5 pkt

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

slayerzy sa i beda bo sa genialni.
To prawda ale jesli chcesz zeby cos zrobili to w wiekszej liczbie proponuje... :wink:
wcisniecie bolcow sprawi ze rozpa przechyli sie w strone parku maszynowego a tego nie chce.
Bylo tak od razu... :wink: Ja tak to bym wziol do tego lorda na tarczy... :) Ale jak chcesz...
i juz masz klona
To byly tylko rady... :wink: A i tak gram czyms innym... :)
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/

DolmiR
Falubaz

ale kowadlo daje mi jakas tam mobilnosc ktora przyda sie przy grabiu trzema klockami.
szukam wlasnie punktow na wiecej slayerow

Awatar użytkownika
Gobos
Falubaz

Post autor: Gobos »

Gruby pisze:co mu da 2x rune of stone przeciez mnozenie nie przynosi dodatkowych efektow??? :shock: [i tak ma tylko +1 do save] a traci 5 pkt
nie kumuluje sie? (nie znam wszystkich runow... wydawalo mi sie ze moga sie kumulowac)
no to trudno... w takim razie save 2+ musi wystarczyc. :lol2:
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Ja bym szukal punktow na slayerow, na kowadle... Zrobilbym tak: wywalil thana generala i zamiast niego Runesmitha ktoremu dajemy 2 scrole z kowadla... Z kowadla wywalamy Ro resistance (IMO podraza kowadlo a i tak nie za duzo daje) i wywalic 2x Ro speed (do pitki trzeba Losa a kowadlo i tak gdzies ostro campisz...) Oszczedzamy pare punktow i mozemy dodac Slayerow... :wink:

Edit: literowka

DolmiR
Falubaz

rozpiska bedzie przetestowana na bretce.
wypadaja mi wszystki scrolle. obudowalem bardziej bsbka kosztem sztandaru na terror (kumpel rzadko gra na hipogryfie)
weszlo natomiast wiecej slayerow.

DolmiR
Falubaz

zmieniona rozpa dala rade na bretke :D
15 slayerow z 3 giant slayerami trzymalo 9 errantow, 9 grali i hipogryfa 3 tury.
maszynkami celowalem nonstop w same srodki, niestety koles zdal wszystkie paniki ;/
jednorazowy stubborn na longach sprawil ze odbily sie ode mnie 2 lance i pegazy.
ogolny wynik to remis ale nie dogralismy do konca. no i dwa razy mi sie kowadlo zacielo przy czym nie weszla zadna duza runa.

ODPOWIEDZ