Mordheim: City of the Damned na PC !
Moderator: Zaklinacz Kostek
Re: Mordheim: City of the Damned na PC !
Gra się 1 na 1, wlasnie gra z człowiekiem jest pozbawiona tych mankamentów sztucznej inteligencji, o kotrych piszesz. Jednak ciężko trafic na kogos konkretnego. Gra się ta zama banda kotra miałeś w kampanii solowej, albo można stworzyć nowa, żeby rating się zgadzal. Jak będziesz miał cheć sprobowac to daj znac.
- Jan z Czarnolasu
- Mudżahedin
Do piątku promocja na Steamie -50%.
Mordheim można nabyć za niecałe 20 euro.
Jakby ktoś chciał umówić się na gierkę to zapraszam do mojej grupy na facebooku: https://www.facebook.com/groups/137292316328186/
Mordheim można nabyć za niecałe 20 euro.
Jakby ktoś chciał umówić się na gierkę to zapraszam do mojej grupy na facebooku: https://www.facebook.com/groups/137292316328186/
Nikt nie da nam zbawienia.
Małe odświeżenie.
14 h Mordki za mną. Gram skavenami. Nie mam pojęcia jaka gra była na początku teraz nie jest źle. Całość rozgrywki wymaga przemyślanych ruchów - kogo wysłać na kogo, gdzie się ustawiać, które cele zaliczać jako pierwsze i co zbierać.
Montowanie wyposażenia też nie jest najgorsze - trzeba przemyśleć jaką grę chcemy prowadzić, czy potrzebujemy powolnego, ale wytrzymałego szczura a może lekko ubranego, ale zwinnego.
Jak na razie straciłem dwóch, w tym jednego boleśnie, bo z wyższym poziomem a jeden stracił rękę.
Komputer wydaje się mieć statystyki po swojej stronie co zmusza do wyławiania jego postaci a nie czekania aż cała banda nam się zwali na głowę - bo gdy kilku nas zatrzyma reszta potrafi ostrzelać z wyższych pozycji.
Miałem też spotkanie z ogrem i dziękuje. Gdyby nie to, że w misji kampanii dają nam do dyspozycji zabójcę to walka wymagała by poświęcenie (dosłownego) z dwóch-trzech szczurów.
Można rozwijać umiejętności, wysyłać spaczeń do różnych grup, sprzedawać niepotrzebne wyposażenie itp itd. Oczywiście nasi nie walczą za darmo i trzeba ich opłacać. Podobnie jak ich leczenie.
Mam nadzieję, że gra się będzie rozwijać.
14 h Mordki za mną. Gram skavenami. Nie mam pojęcia jaka gra była na początku teraz nie jest źle. Całość rozgrywki wymaga przemyślanych ruchów - kogo wysłać na kogo, gdzie się ustawiać, które cele zaliczać jako pierwsze i co zbierać.
Montowanie wyposażenia też nie jest najgorsze - trzeba przemyśleć jaką grę chcemy prowadzić, czy potrzebujemy powolnego, ale wytrzymałego szczura a może lekko ubranego, ale zwinnego.
Jak na razie straciłem dwóch, w tym jednego boleśnie, bo z wyższym poziomem a jeden stracił rękę.
Komputer wydaje się mieć statystyki po swojej stronie co zmusza do wyławiania jego postaci a nie czekania aż cała banda nam się zwali na głowę - bo gdy kilku nas zatrzyma reszta potrafi ostrzelać z wyższych pozycji.
Miałem też spotkanie z ogrem i dziękuje. Gdyby nie to, że w misji kampanii dają nam do dyspozycji zabójcę to walka wymagała by poświęcenie (dosłownego) z dwóch-trzech szczurów.
Można rozwijać umiejętności, wysyłać spaczeń do różnych grup, sprzedawać niepotrzebne wyposażenie itp itd. Oczywiście nasi nie walczą za darmo i trzeba ich opłacać. Podobnie jak ich leczenie.
Mam nadzieję, że gra się będzie rozwijać.
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"
Na ogra masz ratogra, jest jescze bardziej przerazajacy:) Grałem od wczesnej wersji i musze przyznac, ze w okresie kiedy mozna bylo stosowac w rozgrywce roznego typu wybuchowe mikstury wspominam jako najlepszą wersję. Mechanika była juz dosć dobrze opracowana a mikstury dawaly duzo ciekawych moliwosci - np. blokowanie przeciwnika w waskich przejsciach i bombarowanie go olejem zapalajacym. Niestey, w finalnej wersji gry zrezygnowano z mikstur. Obawiam sie, ze gra roziwjac się juz nie bedzie. Nawet tuz po premierze znalezienie kogos do wspolnej gry po sieci graniczylo z cudem. Jak bedziesz chail zagrac jakąs bitweke albo nawet kampanie, naljepiej calkiem swiezymi bandami daj znac. Chetnie wroce do Mordheim
Kupiłem jakiś czas temu wersję na XONE. Gra mnie wciągnęła I mimo, że nie pozbawiona błędów, to nadrabia klimatem i wymagającą rozgrywką Mi się bardzo podoba
Można przejść kampanię w trybie co-op?
Nie ma takiej opcji. Grasz kampanie solo, pakujesz druzyne, kotra mozesz pograc w sieci przeciwko druzynom innych graczy. Bradzo ciezko jednak znalezc przeciwnikow. W wersji beta lamusy jak zaczynaly przerywać nagminne wychodzily w trakcie walki z serwera. Teraz taka akcja konczy sie automatycznym OOA dla wszytskich czlonkow warbandu wiec chyba boją sie grać
Mi grało się w to bardzo przyjemnie, ale z jakiegoś powodu już nie grywam, może dlatego, że jest mało grywających online, może dlatego, że mam za dużo pracy, a i rzeczy do zrecenzowania sporo. Polecam reckę Mordheim: http://nerdhub.pl/mordheim-city-of-the- ... enzja-gry/