zastanawiałem sie na BoS... ale doszedłem do wniosku ze jak DM bedzie w walce to ten BoS do niczego mu sie nie przyda..
IMO dosc ryzykowna inwestycja - bo zeby go wsadzic trzeba sporo wyrzucic, a nie zawsze bedzie potrzebny.
prawde mowiac to ten pomysł potrzebuje testów - bo nie wiem jak ten DM bedzie sobie radził w walce i ile tur bedzie w stanie rzucic jakis pocisk a ile tylko mieczyk.
edit:
3 na 6 czarów nie wymagaja LoS - z czego jeden to mieczyk.
skladjac standardowego DM i dorzucajc BoS moze byc juz ciekawie:
1 Dragon Mage @ 435 Pts
Magic Level 2; Lore of Fire
Dispel Scroll [20]
Silver Wand [10]
Dispel Scroll [20]
Dragon: Sun
20 First SpearElves @ 205 Pts
Spear; Light Armour; Shield; Standard Bearer
Banner of Ellyrion [15]
Casting Pool: 4
Dispel Pool: 3
Models in Army: 40
Total Army Cost: 1300
straciłem moze troche na sile przebicia (wyleciały sztandary i muzycy) - za to mam o wiele mocniejsza magie.
zastanawiam sie czy nie zmienic tych spearmanów na luki lub LSG i dopakowac kawalerie:
- reszta bez zmian
choc ten klocek jest bardzo fajny bo dawal bardzo duzy static CR - ktorym mozna by przepychac sporo jednostek (od piechoty, poprzez kawaleria, az do treemena)
ktore lepsze
IMO dawanie mieczyków championom jest srednio oplacalne.. 25 pkt to az tak duzo nie jest i ciekawych kombinjacji z bronmi jest malutko... a championi maja tylko S3 - wiec najwieksza siłe przebicia maja gdy uzywaja swojej własnej broni
Ten mieczyk nie zwiekrza Tobie sily na modele z 3 ranami i wiecej tylko daje niemodyfikowane przebijanie na 2+, wiec np. taki smok od championa z S3 nadal ma save na 3+.
No chyba, że to bylo tak hipotetycznie.... o mozliwosci przebicia smoka jakby byla ta S8....
Co ze niby meniterzy są lipni? to chyba nie macie dobrego gracza ogrowego by by wam szczena opadła co mozna nimi zrobić. To armia dla wyjatkowo myslących, a Kosa po kilku grach pewnie dałby rady