dlaczego nie wszystkie fajne figurki wyszły

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Treevill
Kradziej

Post autor: Treevill »

masz racje Gonzo ... podobna rozmowe prowadzilem na innym forum i jeden 14 latek tak mi odpisal - "glupio grac figsami z 4ed (np SM z HE) na zasadach 7ed. i patrzec jak inni te nowe maja" ... jak to zobaczylem to szczeka mi opadla ... moze za kilka lat zmadrzeje (jakby jakis 14 latek oburzyl sie ze taki cytat dalem to odrazu pisze ze nie wszystkie 14 latki sa takie :P )

znalazlem Mikolaja w lepszej wersji
Obrazek
Ostatnio zmieniony 21 gru 2007, o 15:38 przez Treevill, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

jak dla mnie wyglad figurek powinien zależeć od armi i rasy, przecież DE jakby były jajcarskie to by straciły swój klimat, zaś te "poważne" zielonoskóre, cóż żenada, te stare wzory to były piękne modele i własnie z jajcami bo ta armia taka jest, a mozę już była...
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Gonzo
Chuck Norris

Post autor: Gonzo »

Firma celowo zmienia stylistyke armii co jakis czas by wycisnac z ludzi ile sie da.
NIektorym armiom zrobilo to dobrze innym nie. Bardziej mnie mecza zmiany w zasadach niz kolejne edycje jakiegos tam oddzialu...

Właśnie dojrzałem do VII ed WHFB
:)

Awatar użytkownika
Kozisyn
Wodzirej

Post autor: Kozisyn »

a czemu nie wyszła nowa wiva i azhag?

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

o! dobre pytanie, przychylam!

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

Kozisyn pisze:a czemu nie wyszła nowa wiva i azhag?
Z tego co wiem to coś było "za". Za drogie, za skomplikowane, za dużo częsci, za ciężkie, za trudne do odlania, coś z tego było i im wyszło, że nie da rady.
A licky boom boom down!!!

Awatar użytkownika
Gonzo
Chuck Norris

Teraz nie ma "za trudne" teraz jest plastik!
przypuszczam, ze sie dobrze póki co sprzedaje to co jest,
A nowe ludki beda z nowa edycja i tyle

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Ale właśnie o to chodzi, że tego modelu by z plastiku nie odlali, tam ponoć sama podstawka to się z paru części składała, a detali było za dużo jak na plastik.

Awatar użytkownika
Gonzo
Chuck Norris

Oj cos mi sie nie wydaje, biorac pod uwage to co teraz z plastiku sa w stanie robic.
Moze nie chca robic dp WHFB tak trudnego ludka, ktory bedzie mial 200+ czesci do sklejenia.
Ale z drugiej strony baneblade powala iloscia czesci.

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Jak już mówłem coś było "za". Nawet gdyby mogli to z plastiku odlać, to formy do plastiku są drogie, przy tej ilości części pewnie by musieli trochę kaski na to wydać, a trzeba pamiętać, że cały czas jest to special character do tego z dwoma brońmi więc nie ma WYSIWYG-u żeby robić za zwykłego herosa. A banda ludzi jarających się wyglądem modelu mogłaby trochę zwątpić gdyby się dowiedziała że to z plastiku jest (to dość częste zachowanie wśród tej grupy) i formy mogły się nie zwrócić. Ja na ten przykład gdybym się dowiedział, że to plastik ma być to z zakupienia Azhaga bym chyba zrezygnował, bo co to za wiwerna co z plastiku jest.

Awatar użytkownika
Gonzo
Chuck Norris

Powoli przyzwyczajaj sie do myśli ze wszystko będzie plastikowe.
Widziałeś nowego plastikowego smoka do Elfow? Zły jest?

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Na żywo nie widziałem, z plastikowych to widziałem tylko tego pod Asarnilem. Że zły nie jest to inna sprawa, ale jak biorę do łapy smoka, czy wiwernę to po prostu oczekuję ciężaru smoka czy wiwerny i mi ten smok z plastiku jakoś tak nie leży zupełnie. :wink:

Awatar użytkownika
Gonzo
Chuck Norris

No i co poradzisz?
Mi sie 3/4 plastikowych ludkow nie podoba, ale mam spore zapasy starych, do konca zycia w moim tempie ich nie pomaluje
Generalnie pozostaja nastepujace wyjscia, grac tym co sie ma
kupowac stare, kupowac innych firm, lepic wlasne, zaakceptowac to co daje GW.

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Właśnie dlatego się cieszę, że mam trochę IV i V edycyjnych modeli do pomalowania. Ale kończmy ten offtop bo nas zaraz opieprzą. :)

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

wrzoci ktos zdjecie tego Azhaga ?

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Tutaj masz pierwsze, które wyskoczyły w google'u:
http://www.atalaya-enigmas.de/foro/view ... e226df0cc7

Awatar użytkownika
Gonzo
Chuck Norris

A to nie jest konwersja??

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Gonzo, plastik wbrew pozorom ma sporo ograniczeń. Pomijając już kwestie cenowe (bo to przeszkoda, a nie ograniczenie). Po pierwsze detal - GW wykonało tutaj olbrzymi skok technologiczny i jakościowy, ale wciąż w plastiku po prostu nie da się oddać takiego detalu jak w figurce metalowej. Po drugie "płaskość" - elementy prasowane z plastiku są wciąż dwuwymiarowe, a raczej dwuipółwymiarowe. To wciąż jest "stempel", tylko trochę bardziej zaawansowany - nie zrobisz w elemencie plastikowym wgłębienia idącego inaczej niż równolegle z kierunkiem prasowania.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Gonzo pisze:A to nie jest konwersja??
Z tego co wiem to nie. Tak miał wyglądac ten model, ale coś im nie wyszło/się przeliczyli.
http://warhammer.org.uk/PhP/viewtopic.p ... 15&start=0
tutaj jest troche więcej na ten temat

Awatar użytkownika
Gonzo
Chuck Norris

Wiem co to sa kąty ujemne, a slyszeliscie o formach trojdzielnych?
Do czego to dochodzi zebym musial bronic plastiku GW ktorego nie cierpie
:D
paradox

Nadal uwazam ze ten Azghag to konwersja, i pobozne zyczenia ludzi ktorzy by chcieli by tak wygladal nowy

Wrzuccie to hiszpanskie forum do translatora, albo znajdzcie kogos kto abla i niech sie wypowie...

ODPOWIEDZ