"Galeria" :D Flinsha
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Re: Wood Elves - akademia
Dzięki
Moje malowanko "Galeria" Flinsh'a Zapraszam do przejrzenia, komentarze mile widziane
Siemka
Herezja! Czyli jeszcze trochę 40k a nie prawdziwego WH
Kolejne aniołki. Tym razem z gotowymi podstawkami. Kosa był tak miły i powiedział mi jak robi swoje zajebiste podstawki do Onyxu, ja robiłem trochę inaczej bo nie używam areo, nie są tak wypasione jak Kosy i trochę za niebieskie wyszły ale i tak mi się podobają. Dzięki Kosa!
Pozdrówki
Herezja! Czyli jeszcze trochę 40k a nie prawdziwego WH
Kolejne aniołki. Tym razem z gotowymi podstawkami. Kosa był tak miły i powiedział mi jak robi swoje zajebiste podstawki do Onyxu, ja robiłem trochę inaczej bo nie używam areo, nie są tak wypasione jak Kosy i trochę za niebieskie wyszły ale i tak mi się podobają. Dzięki Kosa!
Pozdrówki
Ostatnio zmieniony 29 lip 2017, o 03:17 przez Flinsh, łącznie zmieniany 1 raz.
Moje malowanko "Galeria" Flinsh'a Zapraszam do przejrzenia, komentarze mile widziane
ja bym sypnął jeszcze jakiegoś brokata na podstawkę kosmiczny pył itd pewnie kolorów jest multum i coś przypadnie do gustu ^^
Z początku nie chciałem kosmicznego pyłu jednak teraz sobie myślę, że mogły by lepiej wyglądać Obadam brokat
Brokat przyklejałeś na lakier a czy jak wysechł jechałeś jeszcze raz lakierem co by się lepiej trzymało?
Brokat przyklejałeś na lakier a czy jak wysechł jechałeś jeszcze raz lakierem co by się lepiej trzymało?
mat varnisz z vallejo, w dwojaki sposób można:
1). lekko smarujesz na podstawce i posypujesz
albo
2). jakoś mieszasz ten brokat z matem i nakładasz, i tak się świeci ^^
i chyba się trzyma, nie ma reklamacji póki co
1). lekko smarujesz na podstawce i posypujesz
albo
2). jakoś mieszasz ten brokat z matem i nakładasz, i tak się świeci ^^
i chyba się trzyma, nie ma reklamacji póki co
Cześć,
Miałem to nie wrzucać więcej 40k ale przy okazji się pochwalę co zmalowałem
Udało mi się skończyć pierwszy oddział do 40k
A tu moich dwóch ulubieńców.
Ciężka plazma
I dowódca
A teraz chciałbym wam pokazać model pomalowany przez moją koleżankę. To jest pierwszy model jaki kiedykolwiek zmalowała. Byłem w szoku jak to zobaczyłem
Miałem to nie wrzucać więcej 40k ale przy okazji się pochwalę co zmalowałem
Udało mi się skończyć pierwszy oddział do 40k
A tu moich dwóch ulubieńców.
Ciężka plazma
I dowódca
A teraz chciałbym wam pokazać model pomalowany przez moją koleżankę. To jest pierwszy model jaki kiedykolwiek zmalowała. Byłem w szoku jak to zobaczyłem
Ostatnio zmieniony 29 lip 2017, o 02:44 przez Flinsh, łącznie zmieniany 1 raz.
spoko wyszły te czarne power armory, jak je robiłeś? Zaczynam armie raven guardów i mały tutek by się przydał
Dzięki
Sam armor to tylko 3 kolory.
Na podkład położyłem zwykła czarną farbe.
Później bardzo ciemnym szarym pojechane są nakolanniki, górna część hełmu (ten jakby irokez), te wystające elementy naramienników i lekko śmignięte dysze wylotowe i dolotowe na plecaku.
Na koniec jaśniejszym szarym niż wcześniej rozjaśnione same krawędzie.
Sam armor to tylko 3 kolory.
Na podkład położyłem zwykła czarną farbe.
Później bardzo ciemnym szarym pojechane są nakolanniki, górna część hełmu (ten jakby irokez), te wystające elementy naramienników i lekko śmignięte dysze wylotowe i dolotowe na plecaku.
Na koniec jaśniejszym szarym niż wcześniej rozjaśnione same krawędzie.
Siema!
Wróciłem do malowania i do Warhammera też. Coś tam kombinuję, żeby w Mordheima pograć i tak pojawił się pierwszy korsarz z przyszłej bandy
Do koloru pancerza nie jestem przekonany, czasem wydaje mi się zbyt gejowski jak na Dark Elfa a innym rzem stwierdzam, że jest dobry
Jak to widzicie?
I foteczka na PMotM LXXII :
Wróciłem do malowania i do Warhammera też. Coś tam kombinuję, żeby w Mordheima pograć i tak pojawił się pierwszy korsarz z przyszłej bandy
Do koloru pancerza nie jestem przekonany, czasem wydaje mi się zbyt gejowski jak na Dark Elfa a innym rzem stwierdzam, że jest dobry
Jak to widzicie?
I foteczka na PMotM LXXII :
Siema
Domalowałem 2 korsarzy. Zdjęcie robione telefonem ale coś tam widać.
Rozkminiam, żeby zmienić im kolor twarzy bo się zlewa z płaszczami trochę. Chciałem coś innego niż elfic flesh. Może szary?
Domalowałem 2 korsarzy. Zdjęcie robione telefonem ale coś tam widać.
Rozkminiam, żeby zmienić im kolor twarzy bo się zlewa z płaszczami trochę. Chciałem coś innego niż elfic flesh. Może szary?
Jak nie elfie to może takie jak miały drowy z D&D?
Znana wszystkim Viconia
https://i.ytimg.com/vi/s7b4WB6oHdI/maxresdefault.jpg
Szaro-niebiesko-fioletowo z elementami koloru skóry, sądzę, ze byłoby w pytkę
Znana wszystkim Viconia
https://i.ytimg.com/vi/s7b4WB6oHdI/maxresdefault.jpg
Szaro-niebiesko-fioletowo z elementami koloru skóry, sądzę, ze byłoby w pytkę
Dzięki za sugestie Kosa
To co teraz maja na facjatach to mix niebieskiego i szarego zwashowanego reikland flesh i rozjaśnienia też niebiesko-szarym.
Obawiam się, że jak dodam do tego fioletowy to nie wiele to zmieni :p
Chyba ze by dać na base niebiesko-fioletowy mix i rozjaśnić to szarym lub cielistym.
Chybs musze potestować kilka opcji
To co teraz maja na facjatach to mix niebieskiego i szarego zwashowanego reikland flesh i rozjaśnienia też niebiesko-szarym.
Obawiam się, że jak dodam do tego fioletowy to nie wiele to zmieni :p
Chyba ze by dać na base niebiesko-fioletowy mix i rozjaśnić to szarym lub cielistym.
Chybs musze potestować kilka opcji
- Kacpi 1998
- Masakrator
Możesz rozjaśnić trochę ale wtedy z włosami może się zlać A jakie robisz im oczy bo na zdjęciach słabo widać? Według mnie do takiej kolorystyki mogłyby pasować jakieś demoniczno czerwone czy w jakimś innym jasnym kolorze co trochę pomoże w oddzieleniu twarzy od płaszcza
Oczu to w ogóle nie robiłem
Za cienki w uszach jestem żeby takim modelom robić białka i źrenice :p
Wydaje mi się, że model z kiepskimi oczami bardzo dużo traci.
Za cienki w uszach jestem żeby takim modelom robić białka i źrenice :p
Wydaje mi się, że model z kiepskimi oczami bardzo dużo traci.
- Kacpi 1998
- Masakrator
Więc nie baw się w białka czy źrenice tylko przyjmij "demoniczną" koncepcję i zrób w jakimś jasnym kolorze, na ciemnych twarzach fajnie by to wyglądało
Szybki research w google
Szybki research w google
Dzięki za pomysł Kacpi
Nie jestem pewien czy chcę zrobić z nich demony...
Zaraz coś potestuje :p
Nie jestem pewien czy chcę zrobić z nich demony...
Zaraz coś potestuje :p
- Michaldwarfcrypt
- "Nie jestem powergamerem"
- Kontakt:
Mi się podoba kolorystyka Korsarzy. Kolor pancerza jest super i kontrastuje ładnie ze smoczym płaszczem.
Dzięki Michaldwarfcrypt! Z kolorów płaszcza też jestem bardzo zadowolony bo uważam, że modele korsarzy to przede wszystkim płaszcze
Dobrze wiedzieć, że nie tylko mi się podoba taka kolorystyka
Kombinowałem z kolorami twarzy i oczamu. Niebiesko fioletowe facjaty mi nie wychodziły i nawet zdjęcia im nie zrobiłem.
Przez chwilę rozkminiałem takie niebieskie oczy
Jednak zamalowałem bo mi się nie podobały i zostają tak jak tu
W realu trochę lepiej to wygląda. Muszę popracować nad fotkami bo jak sobie porównuje modele z tym co widzę na kompie to często jest różnica.
Pozdrówki
Dobrze wiedzieć, że nie tylko mi się podoba taka kolorystyka
Kombinowałem z kolorami twarzy i oczamu. Niebiesko fioletowe facjaty mi nie wychodziły i nawet zdjęcia im nie zrobiłem.
Przez chwilę rozkminiałem takie niebieskie oczy
Jednak zamalowałem bo mi się nie podobały i zostają tak jak tu
W realu trochę lepiej to wygląda. Muszę popracować nad fotkami bo jak sobie porównuje modele z tym co widzę na kompie to często jest różnica.
Pozdrówki