Demons of Chaos Nurgla i Tzeentcha Sykstusa

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Sa!nt
Falubaz

Post autor: Sa!nt »

Woodi jednak kupiłeś ten model do którego Cię namawiałem. Ładnie wyszedł. Co do ręki to też mi jakoś nie podoba chyba, że zrobisz na podstawce bagno i ta ręka będzie wystawała z bagna i ta "macka" będzie ją wciągać poniżej powierzchni. Wtedy to wyglądało by super.
squiq pisze:Mój Sigmar myśli inaczej.

Awatar użytkownika
Chaoschild
Chuck Norris

Post autor: Chaoschild »

Naprawde klasa konwersje. W szczegolnosci podoba mi sie ten drugi Spawn, ma piekna gebe :P
PARTY IN THE MOONLIGHT AND DANCE TO THE SUNRISE...

http://www.coolminiornot.com/artist/chaoschild

Awatar użytkownika
duck83
Mudżahedin

Post autor: duck83 »

Super prace, ale muszę coś doradzić ... na samej ikonie - tym "znaku chaosu" u BSB, są takie jakby "skapujące" gluty ... samą ikonę masz przechyloną i te gluty wyglądają trochę nienaturalnie. Tzn. nie opadają w sposób bezpośredni w stronę podłoża, ale pod kątem nachylenia sztandaru. Może by je tak spróbować odciąć i dorobić identyczne z GSu, ale opadające pod dobrym kątem???

Awatar użytkownika
Elgrond
Wodzirej

Post autor: Elgrond »

o właśnie tak spojrzałem teraz , te gluty to chyba krew co? albo jakieś inne świństwo. Nie koniecznie odciąć ,nie lepiej pogrzać na halogenie i podgiąc> WYdaje mi sie ze z gisu było by cięzko zrobic coś takiego tj dolepić od plaastiku?

Co od samyhc konwersji to sa świetne, bardzo mi sie podobają. Super napewno będą wyglądały pomalowane
a nie lepiej wrzucić do rozpuszczalnika i później szczoteczką?

Sykstus
Masakrator

Post autor: Sykstus »

@Sa!nt oczywiście że to będzie bagno :P w skrócie czarna powierzchowna to będzie bagno a korek to kawałek ziemi ;) a z ta ręką bedize tak jak napisałeś :twisted:
duck83 racja w końcu jestem na matfizie i powinienem to zrobić od razu :) Poprawie to w najbliższym czasie :P

Awatar użytkownika
Sa!nt
Falubaz

Post autor: Sa!nt »

Woodi to wypas, czekam na finalną wersję. Mam nadzieje że zdążysz do turnieju 18 grudnia?
squiq pisze:Mój Sigmar myśli inaczej.

Sykstus
Masakrator

Sa!nt pisze:Woodi to wypas, czekam na finalną wersję. Mam nadzieje że zdążysz do turnieju 18 grudnia?
15 i nie, nie zdążę :P Po pierwsze muszę jeszcze stworzyć 3 beasty i demona (jeśli ogr dojdzie na czas) Po drugie efekt bagna robi sie podczas malowania a to prędko nie nastąpi... A będę robił bagienko taki sposobem :
"First you sand the base till it has a smooth surface. For earth I use pieces of cork.
The base is basecoated with a 50/50 mix of catachan green and dark angel green. For the shallow parts or the flow lines I used watered down camo green. I water it down to make it a bit translucent. you then apply the camo green together with a watered down coat of the basecoat mix next to it. That way you can create swirls and you get a nicer transition.
When it's dry the base gets a layer of woodlands realistic water."

Awatar użytkownika
Chaoschild
Chuck Norris

Sykstus czy to nie jest przypadkiem sposob na bagienko pewnego pana z innego forum? On tam stworzyl swietna armie Beastow wlasnie z podstawkami ala bagienko :) Powiem szczerze ze tez wlasnie ten sposob chce wykorzystac.

Sykstus
Masakrator

oczywiście :) Chyba nawet Ty gdzieś tutaj zamieszczałeś link-a :) Będę musiał go jeszcze raz poszukać żeby zobaczyć jak to ma wyglądać :P

Awatar użytkownika
Chaoschild
Chuck Norris

Sluze pomocnym linkiem, zawsze gotowym w zakladkach ;)

http://warhammer.org.uk/PhP/viewtopic.php?t=24221

Sam nie probowalem jeszcze, bo sie zbieram do moich figsow jak za dawnych czasow do nauki ale czas proby wkrotce nadejdzie.

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

Post autor: vocal »

weź coś pomaluj bo się świetnie zapowiadają modele:)

Sykstus
Masakrator

To jest moja taktyka :p Zebrać zainteresowanie i męczyć niepomalowanymi modelami. Cały czas mnie kusi żeby się zabrać za malowanie może w weekend świąteczny ;) Tyle ze muszę sporo poczytać o malowaniu Nurgla bo takiej zgnilizny jeszcze nie malowałem ;)
Thx Chaoschild za linka ;p

Exalted Demon:
Przed:
Obrazek
Po :twisted:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Musze jutro zrobić skrzydła gdy się będą dobrze się trzymać (po prostu musi gs spokojnie doschnąć :P ) Tez Kosa czeka na przyklejenie. Tu mam problem bo jest trochę ciężka ;/

Awatar użytkownika
Wojtku
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Wojtku »

Chtullu!

Fajny jest, sporo lepienia :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Jest ohydny... uwielbiam go! :*
No Sykstus, wchodzisz na wyżyny :)

Sykstus
Masakrator

Tak właśnie w połowie roboty sie zastanawiałem qr!@ on coś mi przypomina :p I po chwile doszło do mnie że to awatar Cthullu :P

Awatar użytkownika
Fingor
Chuck Norris

Post autor: Fingor »

Bluźnisz ;) Cthulhu jest brzydszy! Cthulhu ftahgn!
Świetny deamon prince, czekam na pomalowaną figsę :)
Arabesca - Dark Fantasy, Epic Action
Nietykalny pisze:Lakieru pernamentnego ( permanentny znaczy co innego)
:roll:

Awatar użytkownika
True Legionista
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: True Legionista »

Najlepsze glizdy :P .

good work :wink:

Awatar użytkownika
Motyl
Oszukista

Post autor: Motyl »

Świetny, tylko paznokcie u nóg trochę dzieniw wyglądają.

Ja te skrzydełka zaczepiłem mojemu arhoundowi do mordki. Cała piątka goblińskich wilków majajkieś dary z zestawu spawnów.
Serwis społeczności Mordheim
www.najmita.net

check it out!

Sykstus
Masakrator

Bo paznokcie to są wycinki z wypraski włożone za pomocą pęsety :P

Awatar użytkownika
Motyl
Oszukista

Post autor: Motyl »

Domyśliłem się, ale moim zdaniem lepiej wyglądały by paznokcie w kształcie paurów ("glizda" z gs'u na pół i masz 2 pazury).
Serwis społeczności Mordheim
www.najmita.net

check it out!

ODPOWIEDZ