Krasnoludy 1000pts

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Flint Fireforge
Wałkarz

Krasnoludy 1000pts

Post autor: Flint Fireforge »

Thane [65] [99]
Gromril armour, hand weapon
GW [4]
Master Rune of Challenge [25]
Rune of Stone [5]

Dragon Slayer [50]

19 Warriors [186]
Music, standard
Shield

10 Quarrellers [120]
Shield

10 thunderers [155]
Shield

14 Troll Slayers [154]

Cannon [95]
Rune of Burning

Gyrocopter[140]

Total Cost: 999

Nie mówcie tylko o braku Organek i Katapy bo to doskonale wiem - rozpiska klejona z tego co już mam żebym mógł sobie wreszcie zagrać :D
Rozważałem tylko wprowadzenie Rangerów zamiast zwykłych warriorów, ale chyba nie wyjdzie bo już przy tej wersji się punktowo nie wyrobiłem (7 pkt za dużo). EDIT: teraz punkty mi się zgadzają, ale brak mi 1 figurki - troll slayera czternastego :lol2:
Ostatnio zmieniony 22 gru 2007, o 17:48 przez Flint Fireforge, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Post autor: Celedor »

Z tego co masz to mozna by wywalic muzyka z kusznikow i juz nie masz 2 punktow nadwyzki... :wink:
Thana inaczej bym zlozyl... Tylko ze wtedy drogo wychodzi... IMO najlepszy to z dwurakiem; Gro gromril i Gro challenge... :wink: Punktow na niego mozna szukac na Troll slayerach... Wywalic im muzyka i giant slayera i powinno byc git... :)
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Anioł
Wałkarz

Post autor: Anioł »

Witam.

Dokładnie na te pkt 10 Slejerów Ci wystarczy, do przetrzymania jakiegoś ataku. Pozatym, ze zaoszczędzone pkt możesz trochę udoskonalić Zabójcę albo Generała.
Pozatym ciężko coś doradzić skoro masz tylko takie figurki a podejrzewam, że nie chcesz proksowac.... :wink:

Pozdrawiam.
,, ... I zesłał ich Pan by siali zamęt i zniszczenie ... "

Awatar użytkownika
Flint Fireforge
Wałkarz

Mam jeszcze szmita i drugą 10 kuszników no i Skull passowych minerów.

Awatar użytkownika
Anioł
Wałkarz

Witam.

W takim razie, mógłbyś troszkę po proksować i z tych ,,niedobitków" utworzyć kolejny klocek warriorów ale tym razem 15. Na małe pkt właśnie takie klocki są w miarę optymalne, nie będzie łatwo Cię wymanewrować a swoją siłę i tak zachowają.
Tak więc ogranicz slajerów do 10, warriorów do 14<tutaj wejdzie jeszcze bohater :P>, no i jak się zmieści to jeszcze 15 warriorsów <ostatecznie mógłbyś wywalić dragon slajera sam bez niczego jest klimatyczny ale niestety nie wiele zrobi>.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Post autor: Celedor »

sam bez niczego jest klimatyczny ale niestety nie wiele zrobi>.
Dziwną filozofie głosisz... :roll: Dragon Slayer jest najlepszy bez niczego... I tak pewnie zginie wiec po co podrazac...? dla mnie T5 to obrona ktora musi mu wystaraczy...
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Anioł
Wałkarz

Witam.

Hehe, oczywiście, nie ma sensu podrażać, ale jak zauważyłeś i tak zginie ... więc wogule można go sobie odpuścić. 5T jest fajne ale 2 W już mniej ....
Co do zabawek, nie znam sie najlepiej, ale jakies SF czy cuś w ten desen jest nie drogie a chłopak może biegać i maszynki ochraniać ;].

Ale to i tak tylko moja opinia :wink:

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Flint Fireforge
Wałkarz

Thane [65] [99]
Gromril armour, GW
Master Rune of Challenge [25]
Rune of Stone [5]

19 Longbeards/Rangers [285]
Throwing axes, GW

10 Quarrellers [115]
Shield

10 Thunderers [155]
Shield

10 Troll Slayers [110]

Cannon [95]
Rune of Burning

Gyrocopter[140]

Pomyślałem jeszcze nad czymś takim, ale nie wiem czy dobrze jest wystawić taki goły klocek Slayerów. W razie czego ostatnia opcja to 2x10 kusz i dopakować Slayersów nieco. Próbowałem z BSB ale nic sensownego nie wychodziło.

ODPOWIEDZ