Semi HE
Re: Semi HE
Co się zmieniło, ze ward 4+ na gwardii działa teraz lepiej niż ward na 4+ przez ostatnie edycje/systemy?
najlepszy banner dla SM to więcej modeli,
wchodzi 25+m.
Zyskasz oddział, który walczy bez magii i będziesz miał na co w końcu zjadać veil tokeny
Za 10 WL i chariot --> 10 scouts
wchodzi 25+m.
Zyskasz oddział, który walczy bez magii i będziesz miał na co w końcu zjadać veil tokeny
Za 10 WL i chariot --> 10 scouts
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE
Wl lepsi na bunkier dla magow i bsb. Luki czasem sie ryzykownie wystawia bo chcesz strzelic a z wl nie ma problemu:) i cos sie bija.
Testowałem juz 10 watchersow ale z wl gra mi sie bardziej komfortowo.
Co do hereditarki to ten czar ssie po kule. 4 kostki za uratowanie 4 modeli i oslabienie wlasnej magii... wole rzucic regene i plusy do T. Uratuje wiecej modeli.
Sm sprobuje:)
Testowałem juz 10 watchersow ale z wl gra mi sie bardziej komfortowo.
Co do hereditarki to ten czar ssie po kule. 4 kostki za uratowanie 4 modeli i oslabienie wlasnej magii... wole rzucic regene i plusy do T. Uratuje wiecej modeli.
Sm sprobuje:)
SM sa spoko w bitce pod warunkiem ze nie wystrzela sie ich jak kaczki wczesniej
- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
- Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"
Heraditka jest mega użyteczna do przepychania innych zaklęć. Na wszystkie 30 faz magii z gier na DMP to Heraditary rzucałem dosłownie za każdym razem, a weszło mi może 3 razy. Następnie przepychałem dowolny inny czar, który był mi w danym momencie potrzebny
w jaki sposob H jest uztyeczna do przepychania innych zaklec?
a ok w ten sposob, ja tam wiolalbym rzucac pyro jakies albo cosmo ew boosty jak pisales, ja akurat H ani razu nie uzylem, bo zawsze mialem lepszy wybor, H i FoY z Druiduzymu jako atrybut na MoCT bardziej sie przydaje przy feniksach czy smokach aby woundy recoverowac przy klockach srednio to ma znaczenia wg mnie
- Big Boss M.
- Falubaz
Mi tam się wydaje że nasz armijny to jeden z najlepszych czarów w grze, chyba gdybym miał nawet wybór to nie wybrał bym żadnego innego
to daj bacalming na SM
na BSB, book of melandys lub +2 to cast i z niego zaczynaj od Heraditary fazę magii
na BSB, book of melandys lub +2 to cast i z niego zaczynaj od Heraditary fazę magii
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE
Ciag dalszy rozkminek:)
Wylecialy sloopy i rydwan wchodza 2 feniksy. Teraz to jest prawdziwa armia krola Phoenixa;)
Commander [410pts]: Battle Standard Bearer, Light Armour, Longbow (1+), Master of Canreig Tower
Banner of Becalming
Mage [225pts]: Army General, Cosmology, Wizard Adept
Mage [225pts]: Pyromancy, Wizard Adept
30 Citizen Spears [505pts]: FCG
Rending Banner
5 Elein Reavers [190pts]: Bow (3+)
5 Elein Reavers [180pts]:
5 Highborn Lancers [250pts]:
20 Flame Wardens [605pts]: FCG
Rending Banner
Rending Banner
10 Lion Guard [245pts]:
Reaver Chariots [110pts]:
Phoenix [420pts]: Fire Phoenix
++ Total: [4500pts] ++
Wylecialy sloopy i rydwan wchodza 2 feniksy. Teraz to jest prawdziwa armia krola Phoenixa;)
Commander [410pts]: Battle Standard Bearer, Light Armour, Longbow (1+), Master of Canreig Tower
Banner of Becalming
Mage [225pts]: Army General, Cosmology, Wizard Adept
Mage [225pts]: Pyromancy, Wizard Adept
30 Citizen Spears [505pts]: FCG
Rending Banner
5 Elein Reavers [190pts]: Bow (3+)
5 Elein Reavers [180pts]:
5 Highborn Lancers [250pts]:
Rending Banner
Rending Banner
10 Lion Guard [245pts]:
++ Total: [4500pts] ++
Coś słabo strzela ta twoja rozpa. Jak ktoś ci odstrzeli te 2 feniksy, to chyba masz ciepło. A 5HP Res5 save 4+ nie jest trudno zdjąć czy to z magii czy strzelania.
Brakuje mi tu DPków. Wywalasz lancierów wrzucasz coś tam w core, w czym siedzi ta kadra, wyrzucasz tą 10 Lionsów i chyba masz pkt na zamianę 5 lancierów na 5 Dpków. To zawsze jakiś hit power.
Btw, na prawdę potrzebujesz 4 tokenów? Banner of becalming brzmi jak przeinwestowanie.
EDIT: Pamiętam, że testowałeś gryfa. Jak go składałeś i jak Ci się sprawdzał?
Brakuje mi tu DPków. Wywalasz lancierów wrzucasz coś tam w core, w czym siedzi ta kadra, wyrzucasz tą 10 Lionsów i chyba masz pkt na zamianę 5 lancierów na 5 Dpków. To zawsze jakiś hit power.
Btw, na prawdę potrzebujesz 4 tokenów? Banner of becalming brzmi jak przeinwestowanie.
EDIT: Pamiętam, że testowałeś gryfa. Jak go składałeś i jak Ci się sprawdzał?