Skaven-blog malarski [up 29.08.08 ]

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Post autor: Szaman »

bigpasiak pisze:blancheda
a co to? :shock:
"I fart in your general direction" :mrgreen:

Sykstus
Masakrator

Post autor: Sykstus »

Bleached Bone mym zdaniem :P

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Skaven »

Mi bardziej chodzi o kolor skóry tych ogrów bardziej taki ludzki, jak ktoś moze to niech zapoda jakiś schemat który bedzie dobrze wygladął na dużych powierzchniach takich jak są ogry, moze skorzystam. Mam jeszcze maneatersa do malnięcia to moze tym razem skóra ładniej wyjdzie.

Sykstus
Masakrator

Post autor: Sykstus »

JA polecam pomalować tak jak napisali na stronce GW o malowaniu ogrzej skóry. Sam spróbowałem i jestem w miarę zadowolony :P

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Kolejne moje prace, mam teraz mało czasu trochę ale maluję kiedy mogę.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Post autor: Celedor »

Jaki ladny magik! Niby taka prosta konwersja a tak fajnie wyglada... :wink: Podobuje ( :wink: ) mi sie ten FH na plaszczu takie mile pnacza... :) Fajna podstawka...
Co do ziomka na jelenio-byku... To pstryknij mu fote ktora pokazuje jego ryj... Bo nie widac lwiej czesci modelu... Te bronie bys bardziej powyciagal... Poza tym te smieci co on ma na plecach (futro i cos tam jeszcze) sie strasznie zlewaja... Poza tym bardzo ladny... :)
Pozdro
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

A wiec tak, konwersje są niestety nie moje ja tylko to maluje a bronie są takie jak w zamówieniu a dokładniej metalicznie zielone, znaczy boltgun, mithril i na to pare glazów z gark angelsa. A fotek niestety wiecej nie bedzie bo figsy zostały odesłane do właściciela :wink:

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Że są swięta i mam czas coś na luźno pomalować to dziorgam sobie pegaza którego zawsze chciałem pomalować.Będę próbował go zrobić NMM choć to moja dopiero trzecia próba mam nadzieję ze sie uda :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
GraveDigger
Chuck Norris

Post autor: GraveDigger »

no prosze, niezle sie prezetuje, fajne fajne, w niektorych miejscach na kratkach wjechales z cieniowaniem na brazowy i zloty nmm wydaje mi sie za malo blyszczacy jest za bardzo brazowy, pozatym bardzo fajne

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Post autor: Szaman »

kielich bardzo fajny, ale kratka slaba...
"I fart in your general direction" :mrgreen:

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

A jak myślicie czy robiąc srebrny NMM dobrze wyjdzie on jak użyję codexa i fortresa, oczywiście do tego biały i czarny, czy potrzeba wmieszać w to jeszcze jakiegoś space wolfa czy cuś?

Awatar użytkownika
Siasek
Falubaz

Post autor: Siasek »

mozesz dodac toćkę niebieskiego.

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

Post autor: vocal »

strasznie nierówna ta kratka, pod jakimś dziwnym kątem ją umieściłeś, nie wygląda na 45stopni. proponowałbym zrobienie najpierw szkicu na podkładzie żeby wszystko potem wyszło równo:)
i wolałbym chyba szachownicę bez plecionki złotej- daje lepszy efekt, bardziej czytelna jest... ale wiem że jest ona sporo trudniejsza do zrobienia niż z plecionką.
a no i możesz spróbować operować cieńszymi ostatnimi kreskami rozjaśnienia, brakuje tego w poprzednich pracach:)
pracuj dalej, z jeźdźcem z kratką powinno się fajnie prezentować;]

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Heh zrobiłem szkic na podkładzie ale nawet wtedy juz to za bardzo miodzio nie wyglądało :lol2: :oops: A bez plecionki to byłby po prostu koszmar, to moja pierwsza krata i wogóle pierwszy bretoniec więc bądźcie trochę wyrozumiali, spróbuję go jak najmniej zbadziewić i zrobię potem zdjęcia z dalszej perspektywy :wink:
Zdaje mi sie ze strasznie jeźdźca zbadziewię bo na razie NMM to dla mnie ocean, ale cóż, może nie wyjdzie tak źle. Jutro pewnie jakieś nowe fotki zapodam

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Nie mogłem się zabrać za jego skończenie ale w odskoczni od malowania bardingu pegaza udało się go skończyć. Trochę nierówno w PSD go wyciąłem ale cóż strasznie coś myszka nawala :wink:
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

Podoba mi sie taki jesienny schemat kolorystyczny :)
Słabo wyszly rogi i miejscam za mocne przejscia ;) ale praca spoko :)

p.-sjakich kolorow uzyles do tych szmatek ?? tzn. brazowej i zielonkawej ?
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Rogi faktycznie słabe ale one nigdy mi nie wychodzą :wink: a co do kolorków to:
brąz:
-scorched
-dark flesh
-bestial
-vermin
-skull

zieleń to:
-catachan
-camo
-biał

W tym oczywiście dużo mieszania wody itd :wink:

Awatar użytkownika
GraveDigger
Chuck Norris

Post autor: GraveDigger »

rogi slabiotkie, te zielone wlosy mi nie podchodza i troche ta szata z przodu wydaje mi sie zrobiona niechlujnie, jakos nie podoba mi sie sposob w jaki zostala wycieniowana. Tak poza tym to praca dobra

Awatar użytkownika
Fingor
Chuck Norris

Post autor: Fingor »

Dokładnie to samo co GraveDigger
Arabesca - Dark Fantasy, Epic Action
Nietykalny pisze:Lakieru pernamentnego ( permanentny znaczy co innego)
:roll:

400totochtin
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: 400totochtin »

Malowanie w sumie schludne, jedynym namkamentem sa wlaciwie wlosy... No i sam model jest po prostu.. paskudny.

ODPOWIEDZ