HE na 600 pkt. nie obowiązuje Border Patrol

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Faelar
Pseudoklimaciarz

HE na 600 pkt. nie obowiązuje Border Patrol

Post autor: Faelar »

Wymyśliłem dwie zupełnie różne rozpiski do gry towarzyskiej przeciwko DE. Border Patrol nie obowiązuje.

I rozpiska
Mag II lvl: 135 + 30-sacred insence + 10 silver wand=175
bolec =100
10x Sword masterzy: 150 + 6-muzyk + 12 sztandarowiec + 50 Banner of sorcery= 218
2 orły =100

razem 593

II rozpiska
Noble: 85+50-wierzchowiec (orzeł) + 6- dragon shield + 40 reaver bow + 8- great weapon = 189
bolec = 100
8x Silver Helms: 168 + 8-muzyk + 16-dowódca + 16-sztandarowiec + 15- Banner of Ellyrion = 233
Chariot=85
razem = 598

Proszę o jakiś komentarz, zamiast na mnie najeżdżać proszę dac szansę się wytlumaczyc :)

Awatar użytkownika
Karl_Gustav
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Karl_Gustav »

A ta pierwsza to-to legalna jest? Żadnego Core nie widzę...

Awatar użytkownika
Zbik666
Chuck Norris

Post autor: Zbik666 »

TA druga tez chyab nielegalna Core brakuje

Faelar
Pseudoklimaciarz

Powiedzialem że to jest towarzyska gra i nie obowiązują w niej normalne zasady :), wszystkie chwyty dozwolone. Jestem początkującym graczem i znam mało zasad, ale to dobrze ze mnie poprawiacie.

Awatar użytkownika
Sito
Mudżahedin

Post autor: Sito »

Rozpy są nielegalne nie mają corów a 1 rospa ma 3 rary, poza tym to na takie małe pkt musisz postawić albo na chamski ofens lub defens
" Sito- proste urządzenie do oddzielania od siebie obiektów o małych i większych wymiarach lub do oddzielania obiektów stałych od płynów, wreszcie do oddzielania zawiesin od płynów. "

http://pl.youtube.com/watch?v=xJqsFwIP0 ... re=related

Awatar użytkownika
Karl_Gustav

A to w takim układzie myślę, że w pożądku. Wydaje mi sie, że na takie punkty mag na 2 lvl tylko punkty kradnie. Bolec daje naprawdę dużego kopa w strzelaniu, jak na takie punkty. Tylko nie jestem pewien, co chciałbyś tymi dwoma orłami poczynić... Moze bolce jakieś ściagnąć, ale chyba nic innego. Ewentualnie jeszcze jakiąś dziesiatke piechoty spróbować dwoma zaszarżować. No, cyba że to do odginania szarż, cięcia marszu i takich tam. :D I tak jakoś mało czegoś do walki. Chociaż jakiegoś klocka spearmenów, albo SH...

Druga rozpa wyglada o wiele sensowniej. Niezbyt się znam, ale robi wrażenie. :D Koleś na orzełku lata i strzela jak z bolca, bolec robi to samo, z tą różnicą, że nie lata. :lol2: A 8 SH i rydwan jeśli zaszarżuja jednocześnie, to na takie punkty koszą wszystko. :D IMHO druga o wiele lepsza.

Faelar
Pseudoklimaciarz

Faktycznie, orły mają służyć do szarży na maszynę wojenna przeciwnika, a z odpowiednim czarem maga, mogę je uleczyć. A tak na marginesie to jakie są zasady obowiązują na 600 pkt.?

Awatar użytkownika
Kozisyn
Wodzirej

Post autor: Kozisyn »

600 punktów traktowane zazwyczaj jest jako border patrol czyli:
1 hero do 125-130 pkt max
przynajmniej jedna jednostka piechoty o liczbie 10+
max jedna jednostka(nie slot) special lub rare

w normalnych grach limit jednostek uzywanych wyznacza armybook danej armii

a jezeli umawiasz sie z kolega na brak zasad kompozycji armii to kazda jednostka bedzie dobra pod warunkiem ze jednostki bedziesz przesuwał wyłącznie za pomoca własnej żuchwy.

Faelar
Pseudoklimaciarz

w takim razie uprzemie oświadczam że dostosuję sie do wyzej wymienionych zasad i obiecuję godnie sprawować mój urząd w IV RP, tak mi dopomóż Bóg

Awatar użytkownika
Karl_Gustav

Ach, te posty przed północą...
Nie wiem co tam teraz jest w Core u HE, ale wydaje mi się, że nadać może się oddział zwykłych spearmenów. Można w nich kisić maga. Do tego bolec i łucznicy. Może nawet jeszcze na coś starczy. ;)

Camel-IL
Pseudoklimaciarz

Post autor: Camel-IL »

Teraz w core są łucznicy, lothern seaguard i speary

ODPOWIEDZ