nie zdziwiłbym sie jakby to furek pisał z 2 kontaAlbo_Albo pisze: który to taki mądry?
ETC 2018
Moderator: swieta_barbara
Re: ETC 2018
Cosma to kojarzę i jestem pewny w 100% nie on mi machę wbił ;DKrzysiekW pisze:Ja bym powiedział Cosmo. Przez "C".zaf pisze:Skwara?Gokish pisze: Trio legend Jeszcze oprócz Morroka pamiętam był kat szczurów na przelomie 6/7 edycji ale nie pamiętam już nicku :<
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych
Im not a Captain the following is my own view.
While being the background for this thread and discussion the question of how the winner was found need to be put aside.
This thread is about a response to what happened after between the captain of poland and the head jugde.
my views on this matter are based on the description of the insident from both the head jugde and the Danish jugde. If polish captain or other Eye-witnesses disagrees on what happened we need to hear it.
to me the main issue is the fysical intimidation, the namecalling while inapropiete is within the limits of "normal" bad or unsportsmanlike behaviour and a red or in this instance yeallow card seems a proper response.
Being fysical (walking into a person space and forcing them backwards ) with a jugde is to me crossing a line we cannot allow to be crossed. I think there has to be a consequense.
That being said I think having a captains vote on baning a single player is an extremely bad idea. The captains of ETC propose and votes on the rules they are in fact our lawmakers or parlament if you will. a body with that role should never make rules for single persons or try to retroactively punish individuels it is not within their role. Captains have chosen chairmen to run the ETC and a body of jugdes have been selected.
In my opinion any consequense recarding a situation at the tournament should be sanctioned by the jugdes and if that sanction is outside of the direct scope of rulepack it should be presented to chairmen for confirmation.
Let me state it very clearl: No good will come of captains starting to interfere in questions about a named persons participation. it's pandoras box - there is a reason vel functional democracies tries to seperate legisltors and jugdes and try to keep the jugdes independant.
in short i want there to be a consequense but this is the wrong way to do it. I also think the consequense is wrong I dont want to create martyrs or have this linger to next year and have it influence next years ETC.
What i would like to happen -and I know it sounds harsh- is for the jugdes to disqualify this years Polish team. It is in my view within the jugdes right to do that, and would affect this years polish team instead of next years.
No matter what I dont think a captains vote is the way to go.
regards Wilhelm
Groefte
Groefte
Date registered Thu Aug 09, 2018 12:00 am
A to chyba dosc aktywny gracz dunski
Swoja droga brakuje tez troche spojnosci polskuego przekazu, pomijajac wykopki to w jednym temacie Crus gratuluje hiszpanom, a Laik i Furion ciagle walczą, to czy ktos wie jaki jest plan? Walczyc o zloty medal, walczyc o brak banu Konrada, walczyc o brak banu innych zawodnikow? Wyciszyc wszystko z jak najmniejsza iloscia banow? Jakie sa na ten moment cele kadry?
Swoja droga brakuje tez troche spojnosci polskuego przekazu, pomijajac wykopki to w jednym temacie Crus gratuluje hiszpanom, a Laik i Furion ciagle walczą, to czy ktos wie jaki jest plan? Walczyc o zloty medal, walczyc o brak banu Konrada, walczyc o brak banu innych zawodnikow? Wyciszyc wszystko z jak najmniejsza iloscia banow? Jakie sa na ten moment cele kadry?
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
Akurat pomysl zeby zdyskwalifikowac tegoroczny team (czyli bez banow na rok przyszly, zamiast tego wyzerowac wyniki tegorocznemu) to najlepsza szansa na to, by za rok zagral Konrad wiec chyba warto to przemyslec. 2 miejsce wymienione za bezwzglednie najwazniejsze ogniwo reprezentacji, jakim randomus jest, to deal ktory ocenic musza bezposrednio zainteresowani.
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
Daj spokój, to wszystko idzie w bardzo złą stronę. Ktoś z repy powinien ogarnąć spójną komunikację naszego teamu. Jedna osoba z jednym zrozumiałym przekazem. Pozytywne nastawienie, troszkę pokory, dostrzeżenie które rzeczy są już nie do obrony i skupienie się na pozostałych.
Brawo wam reprezentacjo za cale zamieszanie. Wybudziły sie na forum osoby dawno uznane za zmarłe. Szkoda ze tylko w jednym temacie
"W sumie nie zmienia to nic tylko tyle że wyczułeś okazje i ją wykorzystałeś a ja byłem naiwny i dałem się wykorzystać. Nie martw się następnym razem nie będe uprzejmy i miły" AS1 vs. Dymitr
Tak sobie właśnie pomyślałem, że cała ta akcja została wywołana celowo by nieco rozbudzić nasze polskie środowiskoPAWLAK pisze:Brawo wam reprezentacjo za cale zamieszanie. Wybudziły sie na forum osoby dawno uznane za zmarłe. Szkoda ze tylko w jednym temacie
Od lat na BP nie wchodziłem, a teraz, proszę, codziennie
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.
ja podobnie Byro, aż myślę czy nie pograć w Infinity takich flejmów nie maByro pisze:Tak sobie właśnie pomyślałem, że cała ta akcja została wywołana celowo by nieco rozbudzić nasze polskie środowiskoPAWLAK pisze:Brawo wam reprezentacjo za cale zamieszanie. Wybudziły sie na forum osoby dawno uznane za zmarłe. Szkoda ze tylko w jednym temacie
Od lat na BP nie wchodziłem, a teraz, proszę, codziennie
Łezka w oku... na mastera z Cosmem i Morrokiem to bym sobie pojechał:D
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
No to chociaz skonczylo sie tylko na ostrzezeniu
oraz najtrudniejszaCrusader pisze:Chłopaki zapraszamy, to najlepsza edycja ever, serio