[MASTER] Zielona Góra - 25-26.08.2018
Re: [MASTER] Zielona Góra - 25-26.08.2018
Może powroty Salamander nie są tak spektakularne jak Podwysa ... ale daliśmy radę i drugi master zaliczony !!!
Master z fajną miejscówką i ekipa orgów też na wysokim poziomie (dawali radę).
Kosztowo wyszło bardzo przyjemnie i za rok zawitamy na 100% ponownie
Dzięki moim przeciwnikom za przyjemne bitwy.
P.S. Nowe kminy na Poznań już zaczęte
Master z fajną miejscówką i ekipa orgów też na wysokim poziomie (dawali radę).
Kosztowo wyszło bardzo przyjemnie i za rok zawitamy na 100% ponownie
Dzięki moim przeciwnikom za przyjemne bitwy.
P.S. Nowe kminy na Poznań już zaczęte
Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek
Dziękuję za świetny turniej
Lokal macie świetny!
Dzięki przeciwnikom za bezspinowe bitwy
Lokal macie świetny!
Dzięki przeciwnikom za bezspinowe bitwy
Złomowisko: https://goo.gl/photos/xRMRQZGkEgCpcHcx5
Pierwszy poważny turniej po powrocie do grania.
5 fajnych bitew, w każdej dowiedziałem się czegoś nowego , zarówno o swojej armii jak i o przeciwnikach.
Dzięki wielkie dla moich przeciwników, turniej wypadł totalnie bez spin, pełen luz. Dawno się tak dobrze nie bawiłem.
Miejscówka fantastyczna - i warunki i lokalizacja.
Milczkowi dzięki za naukę o nowej Bretce, Heptunowi za Drzewo , Snajperowi za szachy, Klafciowi za radosny orkowy łomot, WarXX za turniejowe kminy. Milo Was będzie zobaczyć następnym razem.
Ps. Do Zielonej trzeba jeździć częściej.
5 fajnych bitew, w każdej dowiedziałem się czegoś nowego , zarówno o swojej armii jak i o przeciwnikach.
Dzięki wielkie dla moich przeciwników, turniej wypadł totalnie bez spin, pełen luz. Dawno się tak dobrze nie bawiłem.
Miejscówka fantastyczna - i warunki i lokalizacja.
Milczkowi dzięki za naukę o nowej Bretce, Heptunowi za Drzewo , Snajperowi za szachy, Klafciowi za radosny orkowy łomot, WarXX za turniejowe kminy. Milo Was będzie zobaczyć następnym razem.
Ps. Do Zielonej trzeba jeździć częściej.
- Big Boss M.
- Falubaz
Gratulacje dla organizatorów, świetny turniej!
Miejscówka wypas, jedzonko i piwko na miejscu mega +, nie było obsuwy czasowej więc do domu wróciliśmy o przyzwoitej porze. Także ukłony dla całej Ad Astry!
Dziękuję przeciwnikom za bardzo wymagające i emocjonujące bitwy;)
Za rok na pewno wpadnę znowu!
Miejscówka wypas, jedzonko i piwko na miejscu mega +, nie było obsuwy czasowej więc do domu wróciliśmy o przyzwoitej porze. Także ukłony dla całej Ad Astry!
Dziękuję przeciwnikom za bardzo wymagające i emocjonujące bitwy;)
Za rok na pewno wpadnę znowu!
Super turniej! Zielona Góra to dobre miejsce na mastera jest
Gratki dla topu, dzięki za przyjemne turlanie (Romek, Kosa, WarX, Wyrwena, Marvin).
Trening komandosów jak za starych dobrych czasów: po 3h snu 5h jazdy na mastera, balety do 2:00, w niedzielę pobudka o 7:00, powrót do domu przed północą a o 6:00 pobudka do pracy
Gratki dla topu, dzięki za przyjemne turlanie (Romek, Kosa, WarX, Wyrwena, Marvin).
Trening komandosów jak za starych dobrych czasów: po 3h snu 5h jazdy na mastera, balety do 2:00, w niedzielę pobudka o 7:00, powrót do domu przed północą a o 6:00 pobudka do pracy
Zniosę wszystko pod warunkiem, że to komplement.
Wielkie dzięki za super turniej! Wszystko co napisali poprzednicy się zgadza, a tak naprawdę było jeszcze więcej dobrego
Dzięki przeciwnikom za fajne bitewki. W każdej z nich sporo się działo
Miałem pierwszy raz w życiu zegar szachowy ze sobą i muszę przyznać, że przydatne urządzenie, o ile się pamięta o przełączaniu (ale to kwestia przyzwyczajenia). Fajnie mobilizuje do działania, zwłaszcza w fazie deploymentu. Zmusza też do myślenia nad własnymi zagraniami (podejmowania decyzji) już w turze przeciwnika. Natomiast uważam, że 3h to za mało czasu na bitwę. W bitwach które się toczą do 6 tury włącznie zawsze na koniec jest nerwówka. 3:30 byłoby idealnie.
Pozdrawiam!
Dzięki przeciwnikom za fajne bitewki. W każdej z nich sporo się działo
Miałem pierwszy raz w życiu zegar szachowy ze sobą i muszę przyznać, że przydatne urządzenie, o ile się pamięta o przełączaniu (ale to kwestia przyzwyczajenia). Fajnie mobilizuje do działania, zwłaszcza w fazie deploymentu. Zmusza też do myślenia nad własnymi zagraniami (podejmowania decyzji) już w turze przeciwnika. Natomiast uważam, że 3h to za mało czasu na bitwę. W bitwach które się toczą do 6 tury włącznie zawsze na koniec jest nerwówka. 3:30 byłoby idealnie.
Pozdrawiam!
- Janek(Gruby)
- Wałkarz
Dzięki wszystkim za turniej, Gratulacje dla zwycięzcy i wielkie brawa dla organizatorów bo odwalili kawał dobrej roboty.
Wielkie dzięki dla organizatorów za mastera na najwyższym poziomie.
Miejscówa super co juz mozna było sprawdzić na lokalach w ZG.
Bitwy bardzo przyjemne bez spin, dużo zwrotów akcji, gdzie wynik często dopiero wyłaniał się w ostatnich turach. . Brak powtarzania scenariuszy super!
Dzięki Klaudelowi za przenocowanie, klubowiczom za wspomnienia przy Lyszce i ekipie z Poznania za wspólna podróż.
Za rok na pewno wpadnę ponownie.
Liczę, ze wszyscy pojawią się też w Poznaniu
Miejscówa super co juz mozna było sprawdzić na lokalach w ZG.
Bitwy bardzo przyjemne bez spin, dużo zwrotów akcji, gdzie wynik często dopiero wyłaniał się w ostatnich turach. . Brak powtarzania scenariuszy super!
Dzięki Klaudelowi za przenocowanie, klubowiczom za wspomnienia przy Lyszce i ekipie z Poznania za wspólna podróż.
Za rok na pewno wpadnę ponownie.
Liczę, ze wszyscy pojawią się też w Poznaniu
Czas przeznaczony na weekend na tego mastera był niezwykle dobrym i celnym wyborem
Wszystko super! Kiełbaski w sobotę po bitwach, cudowne Przestrzeń do grania, atmosfera itd. itd Dzięki chłopaki z Zielonej za to, że dzięki Wam miałem naprawdę dobry i udany weekend
Super 5 bitew z świetnymi gośćmi, dobra i z tego co słyszałem wymagająca (tak jak ma być!) ocena modelarki i też dyplomik dla najlepszego hobbysty, taka mała rzecz a cieszy niezmiernie
Pokrótce mini raporty w moim nowym temacie założonym zaraz przed masterem i z jego okazji, pewnie będę kontynuował.
viewtopic.php?f=20&t=54798&p=1506905#p1506905
Pozdro!
Wszystko super! Kiełbaski w sobotę po bitwach, cudowne Przestrzeń do grania, atmosfera itd. itd Dzięki chłopaki z Zielonej za to, że dzięki Wam miałem naprawdę dobry i udany weekend
Super 5 bitew z świetnymi gośćmi, dobra i z tego co słyszałem wymagająca (tak jak ma być!) ocena modelarki i też dyplomik dla najlepszego hobbysty, taka mała rzecz a cieszy niezmiernie
Pokrótce mini raporty w moim nowym temacie założonym zaraz przed masterem i z jego okazji, pewnie będę kontynuował.
viewtopic.php?f=20&t=54798&p=1506905#p1506905
Pozdro!
Dzieki za super weekend.
Przede wszystkim kumplom z fury, przeciwnikom za nauke, orgom za fajna atmosfere i b. dobrze zorganizowany turniej oraz pokerzystom za dodatkowe emocje
Wielki szacun dla Podwysa za wygranie mastera po dluzszej przerwie od pacynek.
Pozdro i do nastepnego
Przede wszystkim kumplom z fury, przeciwnikom za nauke, orgom za fajna atmosfere i b. dobrze zorganizowany turniej oraz pokerzystom za dodatkowe emocje
Wielki szacun dla Podwysa za wygranie mastera po dluzszej przerwie od pacynek.
Pozdro i do nastepnego
Umknęło :pcluzoe pisze:Jakieś wyniki to będą?
Czy coś mi umknęło?
https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... sp=sharing
Standardy ETC :pLaik pisze:Turnieje załatwiane przy zielonym stolikucluzoe pisze:Jakieś wyniki to będą?
Czy coś mi umknęło?
Uprawa warzyw od 1997 roku
Myślę że Zielona Góra ustala standardy - banowali Konradów zanim się to stało modneGlonojad pisze:Umknęło :pcluzoe pisze:Jakieś wyniki to będą?
Czy coś mi umknęło?
https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... sp=sharing
Standardy ETC :pLaik pisze:Turnieje załatwiane przy zielonym stolikucluzoe pisze:Jakieś wyniki to będą?
Czy coś mi umknęło?
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
Bardzo fajny turniej. Jeden z lepszych singlowych, na którym ostatnio byłem.
Dzięki Podwysowi i Boberowi wspólny wyjazd i Marvinowi za tchnięcie we mnie chęci powrotu do WDG
Oceny modelarskiej nie przeboleję, więc napisze. Obcięcie 3 punktów z modelarki za to, że 1 trey jest pomalowaną i polakierowaną blachą, więc nie ma "modelowanych" rantów, które tylko przeszkadzają, uważam za mocno słabe.
Bolce są słabe, a my widzimy się za rok!
Dzięki Podwysowi i Boberowi wspólny wyjazd i Marvinowi za tchnięcie we mnie chęci powrotu do WDG
Oceny modelarskiej nie przeboleję, więc napisze. Obcięcie 3 punktów z modelarki za to, że 1 trey jest pomalowaną i polakierowaną blachą, więc nie ma "modelowanych" rantów, które tylko przeszkadzają, uważam za mocno słabe.
Bolce są słabe, a my widzimy się za rok!
Zasadniczo wymóg modelowania rantów w sytuacji, gdy coraz więcej ludzi ma blaszki/płytki przycięte dokładnie na wymiar, jest po prostu głupie. Tutaj tzw. wytyczne listy ligowej trzeba po prostu uwspółcześnić.
Zwłaszcza, ze blaszki na wymiar ułatwiają grę - da się mierzyć oddział-oddział.
Zwłaszcza, ze blaszki na wymiar ułatwiają grę - da się mierzyć oddział-oddział.
Uprawa warzyw od 1997 roku