[MASTER] DMK Kraków-Zielonki 3x4500 9 Age 26-27 Styczeń 2019
Re: [MASTER] Kraków-Zielonki 3x4500 9 Age 26-27 Styczeń 2019
Przedplaty ASAP z terminem 2 tygodnie, potem druga tura i tez dwa tygodnie.
Uprawa warzyw od 1997 roku
Proponuję zrobić międzynarodową Ligę Mistrzów w Polsce i jeszcze zmniejszyć limit do 24 drużyn! W końcu gramy w elitarny sport! Szkoda tylko, że o udziale w Lidze Mistrzów decyduje cały sezon i ewentualne kwalifikacje, a u nas relacje z organizatorem i "wcześniejsze zapisy".
Podziwiam organizatorów turniejów, bo to ciężki kawałek chleba, ale przecież zawsze można "wybadać" popyt na imprezę i pod ten popyt szykować miejscówkę, tak żeby każdy chętny miał okazję poprzesuwać figurki w weekend. Więcej osób na imprezie oznacza większy budżet na nagrody, rozwój bazy terenowej i finalnie zadowolone środowisko.
PS. Rezerwuję 2 miejsca na DMP dla Drobnych Wałeczków! Mam nadzieję, że się nie spóźniłem!
Podziwiam organizatorów turniejów, bo to ciężki kawałek chleba, ale przecież zawsze można "wybadać" popyt na imprezę i pod ten popyt szykować miejscówkę, tak żeby każdy chętny miał okazję poprzesuwać figurki w weekend. Więcej osób na imprezie oznacza większy budżet na nagrody, rozwój bazy terenowej i finalnie zadowolone środowisko.
PS. Rezerwuję 2 miejsca na DMP dla Drobnych Wałeczków! Mam nadzieję, że się nie spóźniłem!
Powtórzę tutaj to co napisałem na fb.
Uważam, że jeśli na turnieju robionym w Polsce nie ma miejsca dla rodzimych graczy to nie powinno być miejsca dla graczy z zagranicy.
Z tego co widzę znowu jak rok temu jest mnóstwo graczy, którzy by chcieli zagrać ale nie będą mogli przyjechać, bo np. nie siedzą non stop w robocie na bp i nie są w stanie głośno krzyknąć, że rezerwują miejsce dla połowy klubu.
Po przesunięciu tamów zagranicznych na listę rezerwowych widzę, że pojawi się 6 więcej drużyn z Polski na ten moment - dobry ruch.
Uważam, że jeśli na turnieju robionym w Polsce nie ma miejsca dla rodzimych graczy to nie powinno być miejsca dla graczy z zagranicy.
Z tego co widzę znowu jak rok temu jest mnóstwo graczy, którzy by chcieli zagrać ale nie będą mogli przyjechać, bo np. nie siedzą non stop w robocie na bp i nie są w stanie głośno krzyknąć, że rezerwują miejsce dla połowy klubu.
Po przesunięciu tamów zagranicznych na listę rezerwowych widzę, że pojawi się 6 więcej drużyn z Polski na ten moment - dobry ruch.
- Big Boss M.
- Falubaz
IMO powinna być wcześniej podana godzina ogłoszenia zapisów ze sporym wyprzedzeniem tak aby Ci którzy nie siedzą cały czas na FB mieli też szansę się zgłosić potem po zgłoszeniu 3 dni na przedpłatę, jak nie zrobią team wskakuje na listę rezerwową.
-
- Chuck Norris
Nie rozumiem - macie chętnych, macie hajs, więc dlaczego ograniczacie się z miejscówką i ilością miejsc? Zwiększcie limit miejsc, zwiększcie wejściówkę i wynajmijcie taką salę, każdy kto chce mógł zagrać. Jak pokazało dmp, nie jest problemem wejściówka w wysokości 100zł. Spokojnie byłoby 150 chętnych, nie znajdziecie z budżetem 15K takiej sali w Krk, żeby zagrało 150 ludzi?
Szanowni Koledzy
Wszelkie pretensje proszę kieorwać do mnie personalnie, Klub Legion jest organizatorem ale to JA podjąłem decyzję o tym, że dzisiaj ten wpis się pojawił na BP i na forum T9A i na FB w mniej więcej tym samym czasie.
Na początek powtórzę to co napisałem wcześniej:
Wszyscy jesteście mile widziani na tym turnieju bez względu na poglądy, kolor skóry czy narodowość.
Niestety większość (o ile nie wszyscy z Was) znacie tę miejscówkę i wiecie, że niestety jest ona ograniczona jeśłi chodzi o miejsce. Przy 120 osobach (i wtopie organizacyjnej) rok temu podjęliśmy środki ostrożności oraz rozsądek jeśłi chodzi o pojemność vs komfort gry. Do tego dochodzą też kwestie blatów bazy terenowej etc. Odnośnie nowej miejscówki pisałem powyżej. Dodam jeszcze, że z przykrością nie jestem w stanie poświęcić tyle czasu ile bym chciał zarówno na granie jak i na szukanie nowej lepszej miejscówki. Jeśli ktoś w okolicach zna proszę o kontakt zawsze jestem otwarty na pomoc tak jak i koledzy z Legionu. Z tego co ja szukałem póki co fajniejszej czyli takiej gdzie: są stoły, jest to parter, można zaparkować przed lokalem bez opłat, jest dużo spania wokoło, restauracja jest wewnątrz i jest możliwość "spożywania" na sali i wiele innych plusów.
Do tego faktem jest, że cały Legion albo zdecydowana większość to stare chłopy z rodzinami i pracą na karku, i jest to także dla NAS dodatkowy limit, z którym niestety musimy się zmierzyć. Pomimo tych niedogodności mam nadzieję, że jednak turniej odbędzie się w miłej atmosferze i będzie to święto T9A a nie flejm story.
Chcę dodać, że póki co pracujemy nad pewnym rozwiązaniem, który chociaż częściowo zrekompensuje obecną sytuację.
Na koniec chciałem podać kilka cyfr, kto zgadnie co to?
2013 - 00 - 26
2014 - 28 - 84 - M
2015 - 32 - 96 - M
2016 - 25 - 75 - M
2017 - 29 - 87 - M - Z
2018 - 40 - 120 - M - Z
2019 - 36 - 108 - M - Z
Wszelkie pretensje proszę kieorwać do mnie personalnie, Klub Legion jest organizatorem ale to JA podjąłem decyzję o tym, że dzisiaj ten wpis się pojawił na BP i na forum T9A i na FB w mniej więcej tym samym czasie.
Na początek powtórzę to co napisałem wcześniej:
Co mogę dodać? Jakoś nikomu nie przeszkadzało rok temu i dwa lata temu, że mieliśmy gości z zagranicy tak jak i na DMP. Nie wiem czemu teraz ma komuś to przeszkadzać szczególnie, że jesteśmy w części projektu tzw. European Masters League co mnie akurat niezmiernie cieszy i jest na + wg mnie, dla propagowania naszego wspólnego Hobby. Jako Klub i ja osobiście też wyznajemy zasady wolnościowe tzn. takie, gdzie nikomu nie chcemy ograniczać dostępu do gry, nikogo nie banujemy, nie sortujemy graczy na "MY" i "ONI".Cóż, w zeszłym roku było 120 osób i był ścisk jak cholera, do tego dochodzą problemy logistyczne w większą ilością blatów etc.
Ja naprawdę jestem mega pozytywnie zaskoczony i bardzo dziękuję w imieniu klubu za zaufanie, którym nas obdarzacie za tak liczne zgłoszenia, nie mniej właśnie aby utrzymać wysoki poziom komfortu gry jest limit miejsc, nie chcę aby ludzie grali w warunkach podobnych do ścisku w godzinach szczytu jak w komunikacji miejskiej. Być może na przyszły rok, zrobimy limit dla każdego klubu do max 2 miejsc na klub oraz do max 2 miejsc dla każdego innego kraju niż Polska, aby mogła zagrać większa liczba klubów/krajów. Nie ma idealnego rozwiązania, a że jest to Styczeń to odpada granie pod chmurką. Próbowałem szukać innej miejscówki ale wszystkie, które znalazłem w podobnej cenie a nawet sporo droższych było po prostu gorszych.
Wszyscy jesteście mile widziani na tym turnieju bez względu na poglądy, kolor skóry czy narodowość.
Niestety większość (o ile nie wszyscy z Was) znacie tę miejscówkę i wiecie, że niestety jest ona ograniczona jeśłi chodzi o miejsce. Przy 120 osobach (i wtopie organizacyjnej) rok temu podjęliśmy środki ostrożności oraz rozsądek jeśłi chodzi o pojemność vs komfort gry. Do tego dochodzą też kwestie blatów bazy terenowej etc. Odnośnie nowej miejscówki pisałem powyżej. Dodam jeszcze, że z przykrością nie jestem w stanie poświęcić tyle czasu ile bym chciał zarówno na granie jak i na szukanie nowej lepszej miejscówki. Jeśli ktoś w okolicach zna proszę o kontakt zawsze jestem otwarty na pomoc tak jak i koledzy z Legionu. Z tego co ja szukałem póki co fajniejszej czyli takiej gdzie: są stoły, jest to parter, można zaparkować przed lokalem bez opłat, jest dużo spania wokoło, restauracja jest wewnątrz i jest możliwość "spożywania" na sali i wiele innych plusów.
Do tego faktem jest, że cały Legion albo zdecydowana większość to stare chłopy z rodzinami i pracą na karku, i jest to także dla NAS dodatkowy limit, z którym niestety musimy się zmierzyć. Pomimo tych niedogodności mam nadzieję, że jednak turniej odbędzie się w miłej atmosferze i będzie to święto T9A a nie flejm story.
Chcę dodać, że póki co pracujemy nad pewnym rozwiązaniem, który chociaż częściowo zrekompensuje obecną sytuację.
Na koniec chciałem podać kilka cyfr, kto zgadnie co to?
2013 - 00 - 26
2014 - 28 - 84 - M
2015 - 32 - 96 - M
2016 - 25 - 75 - M
2017 - 29 - 87 - M - Z
2018 - 40 - 120 - M - Z
2019 - 36 - 108 - M - Z
rok - ilość drużyn - ilość graczy - master - z(zielonki?)Albo_Albo pisze: Na koniec chciałem podać kilka cyfr, kto zgadnie co to?
2013 - 00 - 26
2014 - 28 - 84 - M
2015 - 32 - 96 - M
2016 - 25 - 75 - M
2017 - 29 - 87 - M - Z
2018 - 40 - 120 - M - Z
2019 - 36 - 108 - M - Z
andrzej +1
brawo z tym że Z oznacza zagranicznych graczy M to Master bo pierwszy turniej był prebazylem i był jako singielJarekK pisze:rok - ilość drużyn - ilość graczy - master - z(zielonki?)Albo_Albo pisze: Na koniec chciałem podać kilka cyfr, kto zgadnie co to?
2013 - 00 - 26
2014 - 28 - 84 - M
2015 - 32 - 96 - M
2016 - 25 - 75 - M
2017 - 29 - 87 - M - Z
2018 - 40 - 120 - M - Z
2019 - 36 - 108 - M - Z
andrzej +1
Za chwilę się okaże, że przy 150PLN/osobę można będzie ten turniej zorganizować w ICE tylu chętnych jest...
Co nie byłoby głupie :p
Jak rozumiem kilka klubów przyjechałoby dostawczakami to i 500 blatów by się znalazło, a i impreza by przeszła do historii...
Jak rozumiem kilka klubów przyjechałoby dostawczakami to i 500 blatów by się znalazło, a i impreza by przeszła do historii...
Wstępnie szukam ekipy. Biały katolik, narodowa-prawica
"W sumie nie zmienia to nic tylko tyle że wyczułeś okazje i ją wykorzystałeś a ja byłem naiwny i dałem się wykorzystać. Nie martw się następnym razem nie będe uprzejmy i miły" AS1 vs. Dymitr
Ze względu na duże zainteresowanie naszym turniejem stanęliśmy na głowie i powiększyliśmy limit o 3 stoły czyli dwie drużyny więcej zagrają wskakuje póki co 2 Salamandra i Team Czech 1. Od dziś uruchamiamy przedpłaty, które potrwają do 10.10.2018 do północy (zaksięgowanie na koncie w najgorszym wypadku potwierdzenie przelewu) czyli jest na to prawie 2 tygodnie.
Po tym terminie jeśli jakaś drużyna nie zapłaci każda następna z listy rezerwowej będzie poproszona o zrobienie przedpłaty, która zagwarantuje jej uczestnictwo w turnieju.
Po tym terminie jeśli jakaś drużyna nie zapłaci każda następna z listy rezerwowej będzie poproszona o zrobienie przedpłaty, która zagwarantuje jej uczestnictwo w turnieju.
Ostatnio zmieniony 1 paź 2018, o 05:54 przez Albo_Albo, łącznie zmieniany 1 raz.
Jakie kilka klubów, wystarczy Laik dostawczakiem od Przemka XDWarX pisze:Za chwilę się okaże, że przy 150PLN/osobę można będzie ten turniej zorganizować w ICE tylu chętnych jest...
Keep Calm
and
Przestań Mamucić
"Making people happy is something to be proud of, especially if you can do it by accident"
~!
177013
"You make my heart pussy go poggers!"
~Anon to PM
"Mamut Ty weź się rozpędź a ściana sama Cię znajdzie"
~Biggos
and
Przestań Mamucić
"Making people happy is something to be proud of, especially if you can do it by accident"
~!
177013
"You make my heart pussy go poggers!"
~Anon to PM
"Mamut Ty weź się rozpędź a ściana sama Cię znajdzie"
~Biggos
-
- Chuck Norris
Wierzący, niepraktykujący?PAWLAK pisze:Wstępnie szukam ekipy. Biały katolik, narodowa-prawica
Wiadomo -, w końcu imperium gra, co innego bretka...AndrzejAndrzej pisze:Wierzący, niepraktykujący?PAWLAK pisze:Wstępnie szukam ekipy. Biały katolik, narodowa-prawica
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.