Waywatcher hero czy zwykli ??
Moderator: Gremlin
Waywatcher hero czy zwykli ??
Mam taki problem
Jako ze armia na 2 drzewach jest mala, chce ostatnio zaczac wystawiac tylko 1. I tutaj nasuwa mi sie pytanie. Co lepiej dac?
5-6 Waywatcherow za 144
+wiecej strzalow z killing blowem
+10 atakow z sila 3
+tansze
+ewentualnie moga zaszarzowac na tyl albo bok by dodac ataki i 1/2 pkt do combatu
+wiecej duszek
-trudniej ich wsadzic
-dostaja z kowadla
czy
waywatcher hero z terrorem za 164
+ma terror
+latwiej upchac na tylach
+4 ataki z sila 4 na 3+ (maszyny, jakies male skirmisze)
+kowadlo go nie miazdzy
-Jest drozszy
-w wielu koncepcjach armii jest generalem (czyli problem bo 100 pkt ;/)
-to tylko 2 woundy
Co sadzicie? Co byloby lepsza opcja?
Jako ze armia na 2 drzewach jest mala, chce ostatnio zaczac wystawiac tylko 1. I tutaj nasuwa mi sie pytanie. Co lepiej dac?
5-6 Waywatcherow za 144
+wiecej strzalow z killing blowem
+10 atakow z sila 3
+tansze
+ewentualnie moga zaszarzowac na tyl albo bok by dodac ataki i 1/2 pkt do combatu
+wiecej duszek
-trudniej ich wsadzic
-dostaja z kowadla
czy
waywatcher hero z terrorem za 164
+ma terror
+latwiej upchac na tylach
+4 ataki z sila 4 na 3+ (maszyny, jakies male skirmisze)
+kowadlo go nie miazdzy
-Jest drozszy
-w wielu koncepcjach armii jest generalem (czyli problem bo 100 pkt ;/)
-to tylko 2 woundy
Co sadzicie? Co byloby lepsza opcja?
Ja bym wystawił raczej tych 5-6 Wayatcherów. Zawsze jest ich więcej, to jest Killing Blow i wogóle są fajni. A za te same punkty co Waywatcher hero wolę sobie np. wystawić Altera.
Na herosie można nawet by pokusić się o Haila albo sword of might i warda, wtedy koleżka może już nieźle powalczyć, bez problemu by radził sobie z maszynami , lekką kawą , albo co mniej liczebnymi odzdziałami.Zdarzało mi się nawet stosować z 2x snajperką na nim ale z małym skutkiem,
Waywatchrsi też dobra opcja, można by nawet wziąsć z 7 , nieźli na pegazy, salwa + stand@shot i pegazy albo zginą, albo będą 2x panike zdawać bo raczej z salwy takiej 1 chociaż kiling blow się trafi. to samo z kawalerią wszelkiego rodzaju.
Ja zawsze wystawiam odział waywatcherów 7-8 z czempionem, i albo nic nie zrobią, albo sie spłacą wielokrotnie, niedawno zabili w 1 turze Saurusa Oldblooda , innym razem też zarobili 700 pkt prawie, ale właśnie często nie za dużo robią niestety. przynajmniej marsz potną, to jest pewne.
To takich kilka wskazówek , wybierz co Ci lepiej odpowiada, ale pamiętaj że trz3eba grać nimi rozważnie bo to mogą być łatwe pkt dla przeciwnika, wystarczy firebol udany i po tych miłych panach
Waywatchrsi też dobra opcja, można by nawet wziąsć z 7 , nieźli na pegazy, salwa + stand@shot i pegazy albo zginą, albo będą 2x panike zdawać bo raczej z salwy takiej 1 chociaż kiling blow się trafi. to samo z kawalerią wszelkiego rodzaju.
Ja zawsze wystawiam odział waywatcherów 7-8 z czempionem, i albo nic nie zrobią, albo sie spłacą wielokrotnie, niedawno zabili w 1 turze Saurusa Oldblooda , innym razem też zarobili 700 pkt prawie, ale właśnie często nie za dużo robią niestety. przynajmniej marsz potną, to jest pewne.
To takich kilka wskazówek , wybierz co Ci lepiej odpowiada, ale pamiętaj że trz3eba grać nimi rozważnie bo to mogą być łatwe pkt dla przeciwnika, wystarczy firebol udany i po tych miłych panach
Testowałem oba warianty i imo Waye w liczbie 6 za 144 to optimum. Heros to nie to samo. Bardzo często mi ginął, a jak jest generałem to już wogóle. Tego plewa nie warto
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
W czwartek prawdopodobnie będę jechał po Wayów do sklepu. Według mnie najlepiej jak kupię 2 blistery po trzech. Wystarczy? Bo wydaje mi się, że 6 to dobra liczba, nie trzeba ich więcej.
Wiele razy choć zwykle mają zadania na poły samobójcze - przynajmniej u mnie. No i też przeciwnicy się nimi szybko "opiekują". Kiedyś było "huzia na Treemana", a teraz patrzą - ee, drzewo daleko, a ci Waye upierdliwi - klepiemy.
Tak 50% bitew u mnie przeżywają. Na PGA przeżyli 3/5. W ostatniej z Żabą zabili z KB 3 z 5ciu rycerzy, ale szarża w końcu ich położyła (a nie mieli gdzie uciekać).
Tak 50% bitew u mnie przeżywają. Na PGA przeżyli 3/5. W ostatniej z Żabą zabili z KB 3 z 5ciu rycerzy, ale szarża w końcu ich położyła (a nie mieli gdzie uciekać).
Draconis - FOR EVER !!!
-
- Mudżahedin
- Lokalizacja: toruńskie przedmieścia, dokładniej jakubskie przedmieścia
ja własnie po swietach dostaje pierwszy box i dokupie coś sobie dodatkowego. i nie wiem czy wayów czy wardancerów?
ps. po swietach, bo w lokalnym sklepie na starówce wykupili na tydzień przed swietami
ps. po swietach, bo w lokalnym sklepie na starówce wykupili na tydzień przed swietami