template a domek
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
- GreatTaurus
- Chuck Norris
- Kontakt:
template a domek
jak wiemy, jeśli template zahaczy o domek, jednostka w środku dostaje K6 hitów. nurtują mnie dwie kwestie:
1.rzucam na ilość hitów, a potem zgodnie z zasadą np katapy każdy hit to K6 Woundów? wydaje mi się, że tak.
2.strzelam blunderbussami do domku, gdzie np. siedzi jeden chłopek. blunderbussy to też template - czy w związku z powyższym ten chłopek dostaje K6 hitów, czy też normalnie trafiam go na 4+ i ranię wg różnicy S do T? skłaniam się do drugiej opcji, ale jakby ktoś mógł mi potwierdzić, byłbym wdzięczny.
1.rzucam na ilość hitów, a potem zgodnie z zasadą np katapy każdy hit to K6 Woundów? wydaje mi się, że tak.
2.strzelam blunderbussami do domku, gdzie np. siedzi jeden chłopek. blunderbussy to też template - czy w związku z powyższym ten chłopek dostaje K6 hitów, czy też normalnie trafiam go na 4+ i ranię wg różnicy S do T? skłaniam się do drugiej opcji, ale jakby ktoś mógł mi potwierdzić, byłbym wdzięczny.
bo tak jest napisane w zasadach domku.
generalnie nie dosc, ze jest tak w zasadach dsomku to jeszcze w erracie z tego co pamietam wprost to napisalithurion pisze:co jak z ratlingami? to ratling nie moze wywalic xxx hitow w domek tylko k6? niby czemu?Shino pisze:
i tak najpierw artyleryjkka a potem d6. podobnie jak z ratlingami...

Mógł byś to znaleźć ?Shino pisze:generalnie nie dosc, ze jest tak w zasadach dsomku to jeszcze w erracie z tego co pamietam wprost to napisalithurion pisze:co jak z ratlingami? to ratling nie moze wywalic xxx hitow w domek tylko k6? niby czemu?Shino pisze:
i tak najpierw artyleryjkka a potem d6. podobnie jak z ratlingami...
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
Normalnie, Errata.Gogol pisze:Mógł byś to znaleźć ?Shino pisze:generalnie nie dosc, ze jest tak w zasadach dsomku to jeszcze w erracie z tego co pamietam wprost to napisalithurion pisze: co jak z ratlingami? to ratling nie moze wywalic xxx hitow w domek tylko k6? niby czemu?
Potem płacz i zgrzytanie zębami, że Norweg korzonkami Treemena 10 szkieletów zabił i TK seer council musiał z domku wyjść.
Q. How do I resolve hits from weapons that do not roll
to hit (like Ratling Guns) against troops inside a
building? Can I really only inflict d6 hits?
A. Fire the weapon as normal, determining how many
hits it would cause normally. Then roll the D6 for the
target being inside the building, and the result is the
number of the hits caused by the weapon that actually hit
the target. Any excess hits are wasted against the walls.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.
Przepięknie to widzieć i czytaćJedy Knight pisze:Q. How do I resolve hits from weapons that do not roll
to hit (like Ratling Guns) against troops inside a
building? Can I really only inflict d6 hits?
A. Fire the weapon as normal, determining how many
hits it would cause normally. Then roll the D6 for the
target being inside the building, and the result is the
number of the hits caused by the weapon that actually hit
the target. Any excess hits are wasted against the walls.

czyli ratling wali np. 15 hitów w domek ale każdy model dostaje i tak k6 hitów?
Nie jaze tego.
Nie jaze tego.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.
KFC-Karl Franz Chicken
KFC-Karl Franz Chicken
Ratling wywala 15 hitow. Oddzial w domku dostaje k6 z tego.
Czyli: Ratling wylosowal 15 hitow. Rzucamy k6 - wypada 4. W efekcie 4 hity dostaje oddzial w domku.
Jesli ratling wywalil tylko 3 hity, a na k6 wypadlo 5 lub 6 - i tak ratling wali tylko 3 w domek.
co w tym niejasnego?
analogicznie salamandry, drzewa i wszystkie inne stworki.
Czyli: Ratling wylosowal 15 hitow. Rzucamy k6 - wypada 4. W efekcie 4 hity dostaje oddzial w domku.
Jesli ratling wywalil tylko 3 hity, a na k6 wypadlo 5 lub 6 - i tak ratling wali tylko 3 w domek.
co w tym niejasnego?
analogicznie salamandry, drzewa i wszystkie inne stworki.